REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Oil Terminal continuă bătălia în instanță cu misteriosul acționar în vârstă de aproape 100 de ani

Oil Terminal continuă bătălia în instanță cu misteriosul acționar în vârstă de aproape 100 de ani

Replica API 13 octombrie 2018 | 00:00 447

Decizie definitivă a Curții de Apel Constanța

Decizie definitivă a Curții de Apel Constanța

Oil Terminal SA continuă să se războiască în instanță cu al doilea cel mai mare acționar al său, misteriosul Sebastian Valentin Dumitrescu, în vârstă de aproape 100 de ani. Curtea de Apel Constanța a admis recursul formulat de bărbatul aproape la fel de bătrân ca și compania petrolieră constănțeană, iar litigiul va fi rejudecat de tribunal. Dumitrescu, care deține peste 13% din societate, a dat în judecată Oil Terminal în noiembrie 2017, solicitând anularea hotărârii de majorare a capitalului social.

”Societatea OIL TERMINAL informează acționarii și investitorii cu privire la faptul că prin decizia civilă nr. 127 /08.10.2018, Curtea de Apel Constanța a admis recursul formulat de către Dumitrescu Sebastian Valentin, a casat sentința nr. 556/28.03.2018 și a trimis cauza spre rejudecare aceleiași instanțe. Hotărârea este definitivă, urmează a fi redactată și comunicată părților, iar dosarul va fi transmis spre rejudecare către Tribunalul Constanța”, se arată într-un raport al companiei.

Majorarea capitalului social, contestată de cel care ar trebui să aducă bani de acasă

”Reamintim că în data de 17.11.2017, acționarul minoritar Dumitrescu Sebastian Valentin a depus la Tribunalul Constanța o cerere de chemare în judecată prin care solicită anularea Hotărârii AGEA nr. 6/10.10.2016 prin care acționarii au aprobat majorarea capitalului social al Oil Terminal SA, cu aportul în natură al Statului prin cele două terenuri pentru care există Certificate de atestare al dreptului de proprietate seria MO nr.11703/02.02.2011 și nr. 11704/02.02.2011.

Cererea de chemare în judecată a făcut obiectul dosarului nr. 7882/118/2017, aflat pe rolul Tribunalului Constanța. Prin Sentința civilă nr. 556/28.03.2018 pronunțată de către Tribunalul Constanța în dosar 7882/118/2017, instanța de judecată a respins, ca nefondate, excepția inadmisibilității, excepția lipsei calității procesual active și excepția lipsei de interes, a admis excepția prescripției dreptului la acțiune și a respins acțiunea formulată de către reclamantul Dumitrescu Sebastian Valentin ca prescris”, se mai arată în documentul Oil Terminal.

Potrivit hotărârii AGA din octombrie 2016, capitalul social al Oil Terminal ar urma să crească de la 58 la 319 milioane de lei. Asta ar însemna ca și acționarul Dumitrescu să contribuie cu o sumă însemnată de bani la majorarea capitalului social, proporțional cu procentul acțounilor pe care le deține.

Misteriosul investitor împlinește 96 de ani în ianuarie

Reamintim că Sebastian Valentin Dumitrescu deține de aproape doi ani de zile peste 13% din acțiunile Oil Terminal, fiind al doilea cel mai mare acționar al companiei după statul român. Bărbatul care va împlini pe 20 ianuarie venerabila vârstă de 96 de ani a tranzacționa la un moment dat zilnic acțiunile societății constănțene, vânzând și cumpărând de sute de ori. Specula cu acţiunile companiei de stat i-au adus până acum câteva milioane de lei.

Atac furibund la acțiunile Oil Terminal

Desantul misteriosului bărbat a început în februarie 2017, când a cumpărat 12 milioane de acţiuni la Oil Terminal şi a depăşit pragul de 5%. În aceeaşi perioadă dispăreau din scenă acţionarii minoritari Broadhurst Investments Limited şi Fondul Proprietatea, cei care s-ai războit ani de zile cu statul român pe marginea societăţii din Constanţa.

În doar câteva luni, nonagenarul a efectuat circa 120 de tranzacţii cu acţiuni Oil Terminal la BVB, cumpărând şi vânzând aproape zilnic acţiuni. Unele par de-a dreptul amuzante, din moment ce într-o zi Dumitrescu a decis să cumpere o (una) acţiune la Oil Terminal. Pentru ca apoi să vândă câteva sute de mii. Şi tot aşa, într-un joc prin intermediul căruia a rulat zeci de milioane de lei pe bursă, din care câteva în mod sigur i-au rămas ca profit net, personal.

Dumitrescu, bursa şi americanii

Potrivit unor surse din piaţă, misteriosul Dumitrescu este un „greu” al bursei, la care joacă de peste 20 de ani. Bărbatul este acţionar la SIF-uri, Nuclearelectrica, Romgaz, Transelectrica, este o vedetă printre brokeri, însă nici unul nu l-a văzut vreodată la față.

Numele său apare pe lista despăgubiţilor Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), iar aceleaşi surse susţin că nonagenarul deţine mai multe spaţii în centrul Bucureştiului pe care le închiriază pe bani grei. Marele semn de întrebare rămâne dacă, la aproape 100 de ani, Sebastian Valentin Dumitrescu joacă pe cont propriu sau este doar paravanul unui „rechin” care vrea să rămână în umbră.

Alte surse avizate susţin că nonagenarul va juca până când gigantul American ADM va finaliza terminalul petrolier din Portul Constanţa, pentru care aşteaptă acum tocmai avizul Oil Terminal. Până atunci, compania de stat este atractivă pe bursă, iar specula cu acţiunile sale poate aduce un profit frumos chiar şi investitorilor aproape la fel de bătrâni ca Oil Terminal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oil Terminal isi creste capitalul social si nu este in stare sa reduca emanatia de gaze de petrol. Oamenii trebuie sa suporte mirosul si sa se imbolnaveasca, pentru ca Agentia de mediu nu-si face treaba. Are avi de functionare de la Mediu?
5
3
Oil terminal este pe duca faceti va bagajele !
3
4
Cu durata de 6 luni,la ce firma in port face angajari?acum sunt in somaj,multumesc
3
4
Un articol tipic DIN scanteia! Sa uram capitalismul! De CE sa Nu fie un exemplu pozitiv pt tineri acest batranel!sa aratam ca se Pot face bani Si in Romania sa Nu Mai viseze toti la strainatate!
1
6
Am vrea si noi sa facem succesiunea......
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218