REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
14.7° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Olimpicii de la Cernavodă au câștigat daune de 5.000 de euro, pentru că le-a fost scăzută nota la purtare

Olimpicii de la Cernavodă au câștigat daune de 5.000 de euro, pentru că le-a fost scăzută nota la purtare

Replica API 6 aprilie 2022 | 00:32 2762

Un stagiu de practică al unor elevi de la Liceul Axiopolis din Cernavodă s-a încheiat în instanță. Tinerii s-au trezit cu mediile scăzute la purtare din pricina faptului că le-au spus părinților în ce condiții au fost puși să reziste pe toată durata stagiului. Comportamentul total inadecvat al directoarei și dorința de corectitudine a părinților i-a făcut pe aceștia să apeleze la instanță. După ce magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au dat câștig de cauză celor doi elevi, prin sentința din 28 iulie 2021, iată că și Curtea de Apel a respins apelul, astfel că Liceul Axiopolis din Cernavodă trebuie să le plătească acestora daune de 5000 de euro. Hotărârea este definitivă.

Pentru că au „îndrăznit” să le spună părinților în ce condiții au stat în stagiul de practică, conducerea Liceului Axiopolis din Cernavodă s-a răzbunat pe doi dintre băieți și le-a scăzut nota la purtare. Astfel, la finele clasei a XI-a, unul din băieți avea media la purtare scăzută cu două puncte iar celălalt, cu trei puncte. Totodată, la acel moment directoarea liceului îi acuza pe băieți și de furtul unui televizor din apartamentul în care au fost cazați.

Au câștigat 5.000 de euro, dar au rămas cu mediile la purtare scăzute

Cu toate că demersul juridic inițiat de cei doi elevi a fost pentru a li se modifica notele scăzute la purtare, doar așa putând ajunge la școlile prestigioase la care îți doresc, iată că în hotărârea judecătorească nu se specifică acest lucru.

După ce magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au dat câștig de cauză celor doi elevi, prin sentința din 28 iulie 2021, iată că și Curtea de Apel a respins apelul, astfel că Liceul Axiopolis din Cernavodă trebuie să le plătească acestora 5000 de euro. Hotărârea este definitivă.

Cei doi sunt pasionați de robotică, însă nu sunt acceptați acolo din cauza mediilor la purtare scăzute. ”Singurul lucru care mă doare pe mine este că, deși s-a stabilit de către două instanțe că nu trebuiau sancționați, din această cauză stabilindu-se și despăgubirile, nici la acest moment conducerea liceului nu a procedat la modificare mediilor la purtare în urma hotărârii pronunțate de instanță. În baza acestor medii, elevii se puteau duce să se înscrie la facultăți din străinătate.” a declarat avocatul Bucur Ana-Maria, pentru ziarul Replica.

Băieții, olimpici în Robotică

De menționat este faptul că cei doi băieți sancționați au făcut parte din Cercul de robotică și, în premieră pentru liceul din Cernavodă, au obținut rezultate excepționale la un concurs internațional de robotică și la o olimpiadă națională la aceeași specialitate. Aceștia au fost premianți încă din clasele mici iar acum au ales să meargă pe același drum. Acum, băieții sunt studenți la Iași, respectiv București.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Geambasu ala, fuma legale zi de zi in spate la ciocan de il gaseam intins pe iarba dormins si acum a ajuns olimpic. Maars! Sa va fie rusine de profesori ca nu meritati nici macar o palma dar o tabara!
0
0
doi onanisti singuri si tristi. Sa treaca la produs.
0
0
Madalin Piron si Lefterica Daniel care au femei la produs sub atenta supraveghere a nasului viorel plesa
1
0
ma-ta nu era golanca cand te-a fatat
0
0
Doi golani.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389