REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

OPC, în CONTROL la Primăria Constanța. MIZA: PLATA prin SMS a PARCĂRILOR

OPC, în CONTROL la Primăria Constanța. MIZA: PLATA prin SMS a PARCĂRILOR

Replica API 10 iunie 2020 | 00:12 5596

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a demarat o acțiune de control la Primăria Constanța, în urma mai multor sesizări formulate de șoferii nemulțumiți de faptul că serviciul privind plata prin sms a parcării încă funcționează. Inspectorii OPC au lansat o invitației reprezentanților primăriei, urmând ca, în perioada imediat următoare, să se prezinte la sediul CJPC cu un punct de vedere.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis anularea regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului, în data de 25 martie, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să mai existe plata prin sms. Cu toate acestea, serviciul încă funcționează și foarte mulți constănțeni încă îl folosesc de teamă să nu fie amendați. Primăria spune că încă se percepe taxa, pe când avocații spun că e ilegal. Și… șoferii ce fac? S-au plâns la OPC, motiv pentru care OPC a demarat marți, 9 iunie, o acțiune de control la Primăria Constanța. De altfel, potrivit unor surse, pentru a verifica dacă administrația locală continuă să perceapă această taxă, chiar inspectorii au transmis sms, fiind și taxați.

Ce spune Primăria!

Referitor la perceperea taxei, reprezentanții primăriei precizau, recent, pentru Replica, faptul că: „Confort Urban S.R.L. are calitatea de administrator al parcărilor din municipiul Constanța și Stațiunea Mamaia. În această calitate are obligația de a amenaja și intreține locurile de parcare și de a colecta taxa de parcare, potrivit hotărârilor Consiliului Local Municipal. Deși a fost anulat Regulamentul aprobat prin H.C.L. 235/2018, taxarea s-a facut și se va face în continuare în baza dispozițiilor HCLM 221/2017 privind aprobarea unor tarife pentru plata unor servicii de utilități și conexe acestora, prestate de către Sc Confort Urban Srl, modificată prin HCLM 51/2019, acte administrative în vigoare. Plata parcării se poate realiza în continuare prin SMS la numărul scurt 7475, prin aplicația CT Parking sau online pe https://payment.uppark.io/payment”, au spus reprezentanții Primăriei Constanța.

Punctul de vedere al primăriei cu privire la acțiunea OPC

”Confirmăm faptul că în această dimineață, doi comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța s-au prezentat la sediul Primăriei din bd. Tomis, nr. 51, ocazie cu care au lăsat o invitație adresată Consiliului Local Constanța, de a se prezenta la sediul Comisariatului cu un punct de vedere formulat în scris referitor la perceperea taxei de parcare. În consecință, invitația CJPC a fost direcționată către entitatea invitată”, a transmis Birould e presă al primăriei.

Citește și:

BALAMUC TOTAL cu PLATA prin SMS a PARCĂRILOR, în Constanța!

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
machedonii au distrus comertl in constnta cu stlpi sipacarle lui babu
1
0
@ murphy..incearca pe portal.just.ro,cauta dosar primarie cta,poate gasesti hotarirea. Sper DNAul sa-i priponeasca pe hoii din Cta!
4
0
bagati parcomate , nu toata lumea are bani pe telefon ! Aplicati sistemul din brasov unde treaba merge brici !
4
1
il bate piticu porno pe Fagadau si o fute pe Dodoanca
6
0
Am cerut Primariei in scris sa-mi puna la dispozitie Hotararea Judecatoreasca a Curtii de Apel Constanta din 25 martie 2020 cu parcarile si mi-au raspuns foarte obraznic ca hotararea nu este de interes public si nu mi-o pot trimite pe e mail, fiind o informatie clasificata la nivel Primarie. Deci, le este frica s-o publice pe site. Rog pe cine mi-o poate da sa-mi dea un nr de tel sau un e mail, o adresa facebook, sa ma adresez lor pentru a intra in posesie.
8
2
Feriti-va de prostul harnic face mai mult prapad decat lenesul!
7
2
Bai primar nesimtit, pleaca odata de la primarie si lasa orasul asta in pace! L-ai distrus sistematic cu toate ideile tale imbecile! NIMIC nu ai facut! Nimic bun! Ti-ai batut joc de banii orasului, de cetatenii lui, de orice farama de lucru bun care mai exista pe aici! Tu nu esti bun nici de cioban! Sigur pierzi oile pe camp! Dar le pierzi cu aroganta si cu pixul tau scump in mana, bineinteles! Prostul fudul...cel mai periculos exemplar! Venit si din fundul tarii! Nici macar statutul de cetatean al orasului Coantanta nu il meriti! Penibil!
19
2
unii vor face puscarie.
13
0
Bravo Horica da-le mwe machidonilor hoti cu afaceri.
22
5
Regulamentul de parcare este foarte bun, a fost conceput de unul din cei mai buni juristi din Constanta.
6
32
Acum sa-l vedem pe Horica daca mai e psd-ist sau nu !!!
29
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212