REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Operațiune internațională pentru destructurarea unei grupări de trafic de droguri, în Portul Constanța

Operațiune internațională pentru destructurarea unei grupări de trafic de droguri, în Portul Constanța

Replica API 28 noiembrie 2020 | 23:56 2605

Poliția Română, alături de polițiile din Brazilia, Belgia, Olanda, Portugalia, Spania, Ucraina și Dubai, sub coordonarea EUROPOL, a participat la o amplă acțiune pentru destructurarea unei grupări bănuite de trafic de droguri, prin intermediul unor transporturi containerizate din Brazilia către Europa.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul Antidrog împreună cu cei ai Serviciului Porturi Maritime Constanța au participat, începând cu luna aprilie 2020, alături de Poliția Federală din Brazilia, Poliția Federală din Belgia, Poliția Olandeză, Poliția Judiciară din Portugalia, Poliția Națională din Spania, Poliția Ucraineană și Poliția din Dubai, sub coordonarea EUROPOL, la o amplă acțiune care a vizat o grupare formată din cetățeni străini, bănuiți de trafic de droguri, prin intermediul unor transporturi containerizate din Brazilia către Europa.

Gruparea ar fi dezvoltat companii de transport și pe teritoriul României, ar fi folosit ca marfă legală (de acoperire) transporturi de cărbune, având ca origine Brazilia și ca destinație mai multe porturi din Europa, printre care și Portul Constanța.

Un astfel de transport a fost descoperit în luna aprilie 2020, când mai multe containere de acest fel au fost identificate pe teritoriul României, rezultatele controalelor fiind însă negative.

Pe baza schimbului de date, au rezultat indicii că această grupare ar avea conexiuni în Belgia, unde au fost efectuate mai multe capturi și arestări, până în prezent.

În perioada finală a operațiunii, au fost desfășurate acțiuni polițienești operative, inclusiv pe teritoriul României, pentru probarea activității infracționale a mai multor persoane.

Schimbul de date operative s-a realizat prin intermediul Biroului de Legătură al României la Europol.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar de acolo ei mai scot inca 24 de salarii intrun an,dar cind le da americanii ponturi nu le prea convine dar de voie de nevoie trebuie sa execute.Vedeti cazul cu cocaina de pe plajele constantei cine a dat informatii ,politia mai au scos si ei de o ciorba.
0
1
Adica fix un cacat.. capturi vrem nu vrajeli de articole.. daca nu va dau americanii ponturi voi habar n-aveti de droguri nici daca vine unul si le lasa in parcare la P 2..ha-ha-ha
10
1
Asa da. Bine, vor fi destui comentatori nemultumiti...
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108