REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Orașul Techirghiol se va racorda la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Contractul a fost semnat cu Megaconstruct SA. VIDEO

Orașul Techirghiol se va racorda la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Contractul a fost semnat cu Megaconstruct SA. VIDEO

Replica API 3 octombrie 2019 | 01:12 2067

Primarul orașului Techirghiol, Iulian-Constantin Soceanu a semnat miercuri, 2 octombrie a.c., constractul privind ”Concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale în orașul Techirghiol, județul Constanța”, cu firma Megaconstruct SA, reprezentând ansamblul activităților și operațiunilor desfășurate de către concesionar pentru activitatea de distribuție a gazelor naturale în perimetrul concesiunii dar și construcția, dezvoltarea și reabilitarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale și utilizarea acestora.

Astfel, în prezența reprezentanților presei, primarul Iulian Soceanu a semnat respectivul contract, împreună cu directorul general al Megaconstruct SA, Cătălin Ivan.

”Acest proiect face parte din promisiunile mele din 2016 când am fost ales primar al orașului Techirghiol. Procedura a fost demarată în 2017 când s-a realizat și primul studiu de fezabilitate, însă apariția ordonanței de urgență 114/2018 a condus la refacerea studiului de fazabilitate, ca apoi acesta să fie aprobat în luna mai a anului 2019 prin hotărârea Consiliului Local. Valoarea totală a proiectului este de 10.325.292 de lei fără TVA, din care contribuție primăriei Techirghiol este de 5.515.705 lei fără TVA iar contribuția concesionarului este de 4.809.587 lei fără TVA. Lungimea rețelei de gaze naturale în orașul Techirghiol este de 41,4 km. Termenul de execuție este de 27 de luni, trei luni are la dispoziție concesionarul pentru proiectul tehnic și obținerea avizelor și 24 de luni pentru executarea propriu zisă a lucrărilor. Perioada concesiunii este de 49 de ani.

”Țin să mulțumesc Consiliului Județean Constanța pentru sprijinul acordat, mulțumiri ce nu pot fi suficiente, Prefecturii Constanța, SC RAJA SA, ENEL și nu în ultimul rând domnului senator Nicolae Moga. Nu pot decât să mă bucur astăzi pentru că acest proiect, este cel mai important proiect pe care mi l-am asumat împreună cu, colegii mei”, a spus primarul Soceanu.

”Megaconstruct SA este o companie care operează distribuție de gaze naturale în 8 județe, inclusiv județul Constanța, mai ales în zona de sud a litoralului, Mangalia, Constinești, 23 August și Limanu, proiect pe care îl avem în clipa de față în execuție. Maxim în 2 ani de zile estimăm să închidem lucrările aferente înființării distribuției de gaze naturale în orașul Techirghiol, sperăm să depășim cât mai ușor faza de autorizare. Ne dorim ca la anul în iarnă cel puțin jumătate de oraș să fie racordat la rețeaua de gaze, aproximativ 20 de km să fie executați, recepționați și puși în funcțiune”, a spus directorul Cătălin Ivan Ivan.

”Deci în iarna anului 2020 jumătate din oraș va fi racordat la rețeaua de gaze, începând de la strada Nicolae Bălcescu până la zona Balneară urmând ca în iarna 2021 cealaltă jumătate, de la zona Blaneară până în zona nordică a orașului. Știu că toată lumea așteaptă acest lucru, perioada de iarnă fiind foarte grea. Acest proiect va aduce și un plus valoare orașului nostru, va atrage mult mai mulți locuitori dar și investitori, costurile pe perioada iernii în ceea ce privește căldura vor scădea cu 50 %. Aș dori să vă spun că tema proiectantului care va fi la acele conducte să fie în primul rând pe partea de trotuare, spațiile verzi și în ultimă instanță carosabilul rutier pentru a putea evita spargerea structurii rutiere cât se poate de mult, în funcție de avizele pe care le vom avea de la RAJA SA, ENEL”, a completat primarul Iulian Soceanu.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cretin esti ba parol
1
2
va tras o adrian stan cu miscarea de a cere sa postati public proiectele lui si scroafa adriana slincu cand o zburati dr la sanatoriu? mai nenproceste mult oamenii si bolnavii de acolo batoza forcepsata? afara cu javrele malformate din familia slincu!
1
1
in cat timp? si daca nu demisioneaza ?
6
0
La cat a furat balbaitul Zamani nu isi mai revine loczalitatea.
6
0
De peste 5 ani vin gazele in Techirghiol.Iar a venit campania electorala iar vin gazele. Minciuni electorale!
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212