REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Orban, CUVINTE DURE la adresa unui deputat PSD: „Este omul lui Gazprom”. REACŢIA lui Iancu e DEVASTATOARE!

Orban, CUVINTE DURE la adresa unui deputat PSD: „Este omul lui Gazprom”. REACŢIA lui Iancu e DEVASTATOARE!

Replica API 16 martie 2017 | 08:29 356

Ludovic Orban şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia PNL. Prin urmare, în aşteptarea Congresului ce va avea loc în luna iunie, liberalul se află într-un “turneu electoral” prin ţară. Miercuri, Ludovic Orban a ajuns la Constanţa, unde a programat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a abordat mai multe teme. Una dintre ele s-a referit la liberalizarea preţului la gaze, aşa cum a stipulat Guvernul Cioloş prin OUG 64/2016.

„După un boicot tacit făcut de președintele Comisiei de Industrie, cunoscut pro Gazprom, Iulian Iancu (deputat PSD de Constanța). Am văzut cu stupoare că Guvernul României dorește să amâne liberalizarea gazului. Trag un semnal de alarmă asupra acestei poziții incalaficabile a PSD și a lui Sorin Grindeanu. România trebuia să liberalizeze prețul la gaze încă din 2015. Noi nu putem să ne jucăm cu obligațiile pe care ni le-am asumat ca membru al Uniunii Europene. Liberalizarea prețului la gaze trebuie făcută așa cum este reglementat prin ordonanța 64 din fostul guvern Cioloș”, a punctat Ludovic Orban. Neliberalizarea prețului la gaze va duce la pierderea a unei finanțări nerambursabile de aproape 180 milioane de euro pentru realizarea tronsonului a magistralei de gaze naturale care va traversa prin România, Bulgaria și Austria, care face legătura dintre Marea Neagră și rețeaua europeană de transport a gazului. Astfel, se reduce dependența de gazul rusesc.

În replică, deputatul PSD Iulian Iancu a lansat acuzaţii şi mai grave la adresa lui Ludovic Orban! „Eu cred ca omul Gazprom este chiar Orban şi cei ca el care lovesc în securitatea României în mod iresponsabil”, a spus Iancu. „Il rog pe Orban care candidează la o calitate atât de importantă în politica din România să fie responsabil şi să înţeleagă că energie înseamnă securitate naţională şi să nu confunde liberalizarea cu dereglementarea şi să fie sigur că într-o ţară cu doar doi producători de gaze care acopera 95% din producţia din România şi cu import dintr-o singură sursă, respectiv Rusia, că liberalizarea combinată cu export de gaze fără tranzacţionare transparentă şi nediscriminatorie înseamnă doar creştere de preţ, dar şi risc foarte mare asupra securităţii naţionale”, a mai spus deputatul PSD.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
isi merita toti Orbanii, ciolosii si adiacentii lor: liberalizarea pretului la GAZE trebuia facuta TREPTAT pana in 2021. Sa puna mana jegul si sa citeasca si sa nu mai minta, ca nu toti votam minciunile lor si avem cunostinta ca 2015 este o minciuna. Niste mizerii de politicieni si spalatii lor pe creier care le dau votul indiferent de minciuni, prostii sau circumstante!
1
4
d-nu Ludovic, cine este cel mai mare japcangiu : d-nu Iancu si tot asa este tot partidul !
3
6
pai nu trebuie ajutati saracii austrieci care vai de capul lor se chinuie sa care cu vagoanele cisterna gazul din mare tocmai la ei in tara, altfel ar merge treaba daca ar avea o teava pe care sa duca marfa.si dac-o facem pe banii nostrii si mai bine,fondurile europene nerambursabile in cele mai multe cazuri se achita pana la coada
5
1
Face parte din aceeasi structura politica cu Gorghiu, Turcan, Johannis si altii! Cu usurinta ne-am dat seama cat de impostori, ipocriti si incompetenti sunt! Nu sunt PSD-ist, dar frate, hai sa promovam oameni competenti si sinceri, nu toate balariile cunoscute de ani si ani!
12
3
Bai Orbane chiar asa prost esti ? Taci naibi din gura ca asa te dai de gol cu idioteniile tale. Ne faci de ras pe toti.
13
2
Orban saracu incearca sa-si faca reclama pt a 12 incercare de a fi presedinte la pnl. Iancu e specialist in domeniu, stie ce vorbeste, nu trebuia sa-i dea replica...
16
2
Don Orban,de peste 25 de ani se invarte printre scaunele si bugetul Parlamentului si nu -si recunoaste ,,succesul ''de pe scena politica.Acum,cand PNL se indreapta cu dricul si cai mascati sprea tintirimul partidelor disparute vine si canta pe la masa constantenilor ca PNL-ul nu este mort ci se transforma.Mai mult umbla si cu sopirle acuzind lipsa de initiative in ale liberalizarii .Prin aceasta melodie,ne face sa credem ca politicianistul Orban se pricepe la toate ,inclusiv la conceptul de integrare energo-strategica a Romaniei in EU.Apropos.Ce mai face don Chitac ,amiralul geopolitic?
17
2
Iancu ala stie ce vorbeste, chit ca e psdist. Orban e un bou, se baga si el in seama si rade ca proasta la poarta. Plm.
19
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272