REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Orban, despre cazul de la Ditrău: O să urmărim respectarea legii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor

Orban, despre cazul de la Ditrău: O să urmărim respectarea legii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor

Replica API 4 februarie 2020 | 00:00 440

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că în cazul de la Ditrău (Harghita) s-a acţionat eficient şi că se urmăreşte respectarea legii şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor în această situaţie.

"A existat o acţiune. Evident că nu au existat declaraţii politice sforăitoare aşa cum au dat alţii. În ceea ce ne priveşte, am acţionat eficient şi în cazul respectiv se vede că până la urmă s-a ajuns la o soluţie la care nu este nicidecum aceea la care ar fi sperat alţii. (...) O să urmărim ceea ce este normal să urmărim, respectarea legii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, fără în schimb a da o coloratură", a spus premierul.

Premierul Ludovic Orban a participat la reuniunea Biroului Politic Naţional cu grupurile parlamentare ale PNL.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal în cazul Ditrău pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare, după ce, miercuri, aproximativ 200 de localnici s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susţinând că le este teamă ca la ei în comună să nu vină migranţi, care să le "impună cultura lor" şi să le pună în pericol siguranţa.

Sâmbătă, mai mulţi localnici din Ditrău au acuzat, la o adunare sătească, faptul că au muncit în condiţii inumane la brutăria din sat, că lucrau mult mai multe ore decât erau pontaţi, că nu erau plătiţi suficient şi că patronul s-ar fi purtat cu ei foarte urât, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din cauza atator drepturi pe care le-au dat minoritati maghiare au ajuns romani sa fie straini in tara lor pt.ca ce au patit sirilankezi acum suporta romani din ardeal din 1990 incoace, nici macar sa isi ingroape soldati morti in al doilea razboi mondial nu le-au dat voie romanilor unguri dintr-o comuna care apartine de statul roman.Si cum era de asteptat UDMRisti nu au condmnat niciodata abuzurile maghiarimi ba din contra daca le zici cava ei reclama romani pentru ca nu le respecta drepturile lor de stapani ai ardealului pentru ca asa gandesc si spun unguri:"ARDEALUL PAMANT UNGURESC"
2
0
Problema trebuia sa fie transata pana acum!!! Cine nu stie limba romana sa fie expulzat in Ungaria!!!
4
0
Minoritatile isi fac de cap in Romania. Aici la Constanta, turcii vor sa instaleze statuia lui Kemal Ataturc. Mai mare rusinea: dupa ce ne-u asuprit si jefuit sute de ani, acum isi ridica si statui. Sa ridice statuia lui Stefan cel Mare la Istambul.
5
1
daca era o localitate de romani si erau angajati 2 bozgori care ar fi avut tratamentul celor 2 sri lankezi lua foc budapesta!!!
4
0
Asemeni celor doi SriLanchezi sunt tratati romanii din regiune, de multi ani si Bucurestiul se face ca nu vede. Este o zona sovina cu discriminare maxima care asculta numai de Budapesta.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272