REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Orban: Extindem şi la alegerile parlamentare facilităţile de vot pentru diaspora ca la prezidenţiale

Orban: Extindem şi la alegerile parlamentare facilităţile de vot pentru diaspora ca la prezidenţiale

Replica API 5 februarie 2020 | 00:00 400

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat marţi că facilităţile de vot pentru românii din diaspora vor fi extinse şi la parlamentare prin ordonanţa de urgenţă referitoare la alegeri.

"Ordonanţa de urgenţă reglementează câteva lucruri care, spunem noi, sunt foarte bune şi absolut necesare: creşterea numărului de parlamentari în diaspora, o solicitare legitimă - aţi văzut câţi au votat la alegerile prezidenţiale, câţi români din diaspora au votat la alegerile parlamentare şi la referendum -; de asemenea, extindem şi la alegerile parlamentare toate facilităţile de vot pentru diaspora care au fost aplicate la alegerile prezidenţiale, cred că este un lucru extrem de benefic. (...) Trebuie să reglementăm situaţia alegerilor anticipate, care nu este reglementată. Există prevederi constituţionale, există limita de 90 de zile care este dată din momentul dizolvării Parlamentului până la data alegerilor în termen de maxim 90 de zile şi din cauza aceasta a trebuit să gândim foarte bine toate termenele legate de alegerile parlamentare în cazul în care se organizează alegeri parlamentare anticipate. (...) Obiectivul nostru este de a acorda aceleaşi condiţii de vot care au fost la alegerile prezidenţiale şi la alegerile parlamentare", a spus Orban.

El a mai afirmat că a existat o discuţie şi cu privire la posibilitatea ca cetăţenii să poată vota pe liste suplimentare oriunde s-ar afla, dar că forma finală va fi prezentată în momentul în care va fi adoptat actul normativ.

"Sunt încă puncte de vedere care încă nu au fost armonizate complet. Forma finală a ordonanţei va fi prezentată după adoptare", a spus Orban, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa este dc sa voteze cei de afara sa vina in tara si dc sa voteze 3 zile sa punem cu un an inainte sa aibe timp si ei cu diaspora se fac cele mai mari magarii la vot cand a fost basescu in frata au votat 20 de oameni intr-un minut
0
0
EU AS PROPUNE SA "VOTAM"...PANA CAND VA ..CASTIGA ..PDL PNL CIUMA ROSIE
1
0
Daca diaspora are drept de vot ,precum la prezidentiale, o grseala imensa facuta de DANCILA , REZULTA O NEDREPTATE COLOSALA.CEI CE TRAIESC SI MUNCESC IN STRINATATE NE COMANDA CELOR DIN TARA CINE SI CUM SA NE CONDUCA.ACEST FAPT REPREZINTA DICATURA DE NEIMAGINAT.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272