REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Orban: Guvernul are în vedere fluidizarea procedurilor pentru derularea investiţiilor la nivel local

Orban: Guvernul are în vedere fluidizarea procedurilor pentru derularea investiţiilor la nivel local

Replica API 10 iunie 2020 | 19:36 1018

Premierul Ludovic Orban a precizat, în cadrul dialogului purtat, marţi, cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), că la nivelul Guvernului se are în vedere fluidizarea procedurilor aflate în atribuţiile administraţiei centrale, necesare pentru derularea proiectelor de investiţii care vor fi implementate la nivel local.

Ludovic Orban

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, în cadrul discuţiilor au fost abordate problematici legate de buget, absorbţia fondurilor europene, digitalizare şi interconectarea softurilor instituţiilor publice centrale şi locale, transport public în arealul metropolitan, decontarea lucrărilor în cadrul proiectelor derulate de autorităţile publice locale.

"Prim-ministrul a precizat că, la nivelul Guvernului, se are în vedere fluidizarea procedurilor aflate în atribuţiile administraţiei centrale, necesare pentru derularea proiectelor de investiţii care vor fi implementate la nivel local. Este vorba despre scurtarea termenelor pentru obţinerea unor avize, pentru finalizarea proceselor de licitaţie şi pentru decontarea plăţii lucrărilor efectuate în cadrul proiectelor derulate de primării, dar şi de creşterea accesului administraţiei locale la informaţiile publice", se arată în postare, scrie Agerpres.

Totodată, Orban a punctat nevoia unui dialog flexibil între administraţia centrală şi autorităţile locale, indiferent de culoarea politică.

"Menţinem cadrul de dialog şi îmi doresc o relaţie mai flexibilă între administraţia centrală şi cea locală pentru că, indiferent de culoarea politică, primează să găsim soluţii la problemele cetăţenilor", a afirmat şeful Executivului, citat în postare.

La întâlnire au mai participat, din partea Guvernului, vicepremierul Raluca Turcan, miniştrii Florin Cîţu şi Violeta Alexandru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si pe deasupra mai avem timp si de o bere la terasa. Daca era PSD, erau manifestatii ca in America pe strazi...dar daca totul e asa bine ce sa mai spui...
0
0
Doame ce noroc pe capul nostru...Ce guvern COMPETENT !...Abosrbtie de fondurii UE...Crestere ECONOMICA.....Si ce a mai buna decizie...INCA MINIM 2 LUNII IN STARE DE ALERTA DUPA CARE INCA UNA DE URGENTA !!!..Ce sar fi intamplat daca Psede era la guvernare !!!..FARA STARE DE URGENTA..tara si economia erau in HAOS..
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212