REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PANDEMIA a SCUMPIT mâncarea, dar ce este mai RĂU abia acum URMEAZĂ

PANDEMIA a SCUMPIT mâncarea, dar ce este mai RĂU abia acum URMEAZĂ

Replica API 19 iulie 2020 | 23:06 2758

Pandemia a schimbat regulile după care joacă industria alimentară. Sunt ieftiniri la porțile fermelor, dar nu și în magazine. Românii se plâng că dau mai mulți bani acum pe mâncare față de anul trecut.

Imaginile care păreau să anunțe o criză alimentară fără precedentă nu vor fi uitate curând. La aproape 5 luni distanță, rafturile magazinelor sunt iar pline, iar marfa s-ar fi ieftinit. Asta spune un raport al Comisiei Europene ale cărei date arată că ar trebui să dăm mai puțin pe mâncare acum decât o făceam în aceeași perioadă a anului trecut.

Prețul cărnii..

Prețul cărnii de porc, la poarta fermei, este cu 19 procente mai mic decât în iulie 2019. Comparativ cu restul Europei, În România, acest tip de carne se vinde sub media europeană.

Dragoș Frumosu, președinte FNSIA: "Este o scădere de moment ceea ce se întâmplă se întâmplă datorită a două cauze – în primul rând este faptul că în ultimele luni de zile, pe fondul pandemiei, au scăzut vânzările, iar pe de altă parte - ceea ce a influențat destul de puternic situația este evenimentul petrecut la marele abator din Germania. Fiind pentru o perioadă închis, desigur, necesarul lui nu a putut fi preluat de nimeni și atunci obligatoriu de la fermier prețul a scăzut", potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Speculanti mai rau ca tiganii. Daca ii iei la bani marunti, te miri ce jeguri sunt in spatele afacerilor...
1
0
taranii nu pot munci si ei online, de acasa, sa fie mancare multe, buna si ieftina, ca sa ramana bani de telefoane scumpe...
2
0
La Lidl carne tocata care numai carne nu este,nici macar soia nu este,ramane in gura ca hartia creponata.Este o pasta,un terci, alba cu multa grasime.Bataia de joc a producatorilor romani.Carne preparata si ambalata in Romania.
5
0
Tenerife in AUGUST, 174 euro! zbor si cazare 7 nopti .aventurescu.ro .Luati de aici hotelierilor hrapareti .haha
4
1
Ce dracu mai urmeaza sa ne puna streangu de git ?
3
1
Suntem bine suntem in europa cu preturile ,,,cand afara se bat pe oferte la noi cauta cum sa ridice preturile....!!!!bravo stat de 2 lei....
6
2
Cum dracu sa ieftinit....cand ceafa e la market...aproape 25 lei
4
2
Nu i nimic. Multi mai au conserve si drojdie cumparate ca la balamuc de prin martie
10
1
daca esti vegan e mai ieftin? face economie la gaze si butelie dar tot rahat manici si ala crud!!! cat despre bautura 2 l de lichide pe zi recomanda si la TV
9
4
Deveniti vegani si nu o sa mai dati atatia bani pe mizerii. Mai usor si cu bautura.
13
9
Cum asa? Citu a zis ca Romania e bine bine, nu-i inflatie, ba chiar ar spune ca avem crestere economica.
12
5
Artikol de kacat; ca si cum celelalte s-ar fi ieftinit ,,!
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212