REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Papa donează ventilatoare pentru Venezuela la împlinirea vârstei de 84 de ani

Papa donează ventilatoare pentru Venezuela la împlinirea vârstei de 84 de ani

Replica API 18 decembrie 2020 | 19:36 1115

Papa Francisc va celebra împlinirea vârstei de 84 de ani "cu recunoştinţă şi simplitate" şi va face o donaţie caritabilă în beneficiul Venezuelei, conform unui anunţ de joi al Vaticanului, citat de agenţia DPA și Agerpres.

Papa Francisc

Pontiful argentinian, care s-a născut la 17 decembrie 1936 la Buenos Aires, va trimite patru ventilatoare în Venezuela, "special pentru copiii cu afecţiuni pulmonare", a transmis purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Persoanele nevoiaşe, susţinute de Biroul pentru opere caritabile al Sfântului Scaun, au trimis suveranului pontif floarea-soarelui pentru decorarea capelei Sfânta Marta, reşedinţa sa de la Vatican.

Separat, Vaticanul a transmis că papa Francisc a distribuit, prin intermediul Biroul pentru opere caritabile al Sfântului Scaun, medicamente, măşti sanitare şi articole de igienă personală oraşelor italiene Napoli, Bologna şi Siena.

Ziua sa de naştere a coincis cu publicarea mesajului papei Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii, marcată la data de 1 ianuarie.

Mesajul deplânge modul în care pandemia de COVID-19 "a agravat profund alte crize, climatică, alimentară, economică şi a migraţiei şi a cauzat suferinţe şi greutăţi severe".

"Mă gândesc în primul rând la cei care au pierdut un membru al familiei sau pe cineva drag, dar şi la cei care şi-au pierdut locurile de muncă", a transmis pontiful în mesajul său în care a adus totodată un omagiu medicilor, asistentelor şi asistenţilor medicali, farmaciştilor, cercetătorilor, voluntarilor, capelanilor şi altor membri ai personalului din spitale şi centre de îngrijire.

Papa a reînnoit apelul către "factorii de decizie politică şi din sectorul privat pentru a lua măsurile adecvate în vederea asigurării accesului la vaccinuri împotriva COVID-19 şi la tehnologiile esenţiale necesare pentru a-i ajuta pe bolnavi şi pe cei mai săraci şi mai vulnerabili".

Ziua Mondială a Păcii este marcată anual la 1 ianuarie, fiind o sărbătoare instituită de Biserica Romano Catolică în anul 1967 şi este dedicată ideii de pace universală.

Tema mesajului papei Francisc cu ocazia celei de-a 54-a Zi mondială a păcii, marcată în data de 1 ianuarie 2021, este "Cultura îngrijirii ca o cale a păcii".

În rest, papa va avea o zi de lucru normală, rugându-se, primind diverse persoane la Santa Marta şi având mai multe întâlniri oficiale, a precizat Bruni.

Potrivit unui comunicat, papa Francisc a avut patru audienţe matinale, dintre care una cu noul ambasador al Coreei de Sud şi o alta cu cardinalul care conduce Biroului Doctrinar al Vaticanului, notează DPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212