REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Papa Francisc anunţă o revizuire în curs a legii canonice privind abuzurile sexuale împotriva minorilor

Papa Francisc anunţă o revizuire în curs a legii canonice privind abuzurile sexuale împotriva minorilor

Replica API 31 ianuarie 2020 | 00:00 337

Papa Francisc

Papa Francisc a declarat joi că o revizuire a legii canonice privind abuzurile sexuale împotriva minorilor comise de membri ai clerului este în curs de desfăşurare, fără a anunţa totuşi modificările care vor fi făcute.

Victimele abuzurilor sexuale au cerut multă vreme o definiţie mai clară a agresiunii sexuale împotriva minorilor, în timp ce legea canonică internă a Bisericii catolice vorbeşte despre "delicte împotriva celei de-a şasea porunci a Decalogului" (să nu ucizi).

Suveranul pontif argentinian, care a primit joi membrii Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, a declarat că apreciază "eforturile acestora de revizuire a normelor privind delictele grave", în ceea ce priveşte minorii.

Congregaţia pentru Doctrina Credinţei răspunde în mod special de gestionarea dosarelor de agresiuni sexuale comise de membri ai clerului Bisericii catolice, semnalate în întreaga lume. Ea este cea care decide instrumentarea unor eventuale procese interne ale Bisericii.

"Angajamentul vostru merge în direcţia corectă prin actualizarea legislaţiei în vederea eficientizării procedurilor (...)", a declarat papa Francisc.

"Vă îndemn să continuaţi cu fermitate", a adăugat papa Francisc, amintind că Biserica trebuie "să procedeze cu rigurozitate şi transparenţă pentru protejarea Sfintei Taine şi a demnităţii umane încălcate, în special a copiilor".

În decembrie trecut, Papa Francisc a făcut un nou pas în lupta împotriva agresiunilor sexuale din cadrul Bisericii, prin ridicarea secretului pontifical asupra acestor delicte. Astfel, plângerile, mărturiile şi documentele din procedurile interne ale Bisericii cu privire la agresiuni sexuale pot fi de acum predate magistraţilor justiţiei civile, relatează AFP, citată de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108