REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Papa Francisc, văzut purtând mască şi folosind dezinfectant în timpul unei audienţe publice săptămânale

Papa Francisc, văzut purtând mască şi folosind dezinfectant în timpul unei audienţe publice săptămânale

Replica API 10 septembrie 2020 | 00:00 819

Papa Francisc a fost văzut miercuri purtând mască şi folosind dezinfectant pentru mâini în timpul audienţei sale publice săptămânale de la Vatican, relatează DPA, citată de Agerpres.

Suveranul pontif în vârstă de 83 de ani - care nu este văzut în general cu echipament de protecţie - a scos o mască în timp ce cobora dintr-o maşină în faţa Cortile San Damaso din Palatul Apostolic.

Papa Francisc s-a aflat acolo pentru a susţine o audienţă săptămânală, un eveniment obişnuit, pe care l-a reluat în prezenţa publicului săptămâna trecută, după o pauză de peste şase luni în care suveranul pontif a fost nevoit să susţină audienţe virtuale din cauza pandemiei de coronavirus.

Înaintea audienţei, papa Francisc s-a plimbat şi a discutat cu publicul, oferind binecuvântări, acceptând cadouri, inclusiv prăjituri, cărţi şi flori, şi semnând mesaje, însă a păstrat întotdeauna o distanţă fizică faţă de credincioşii prezenţi la eveniment.

Papa Francisc a evitat să atingă oamenii - cu câteva excepţii, mai ales în cazul copiilor - şi, la un moment dat, a folosit gel dezinfectant pentru mâini, pe care i l-a dat un asistent.

În momentul începerii audienţei, liderul de la Vatican a îndemnat de asemenea mulţimea să se separe şi le-a cerut celor prezenţi "să se aşeze pe scaune" pentru a "evita infectarea".

În timpul audienţei, papa a numit sănătatea un "bun comun" şi a reafirmat că orice vaccin împotriva noului coronavirus ar trebui să fie pus la dispoziţia tuturor oamenilor.

În jurul vârstei de 20 de ani, papa Francisc a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea unei părţi dintr-un plămân din cauza unei boli, însă el este considerat relativ sănătos pentru vârsta sa. La sfârşitul lunii februarie, suveranul pontif a avut simptome asemănătoare gripei, însă nu a fost infectat cu noul coronavirus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272