REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PARCĂRILE, locul unde MAȘINILE se `PUPĂ` cel mai DES!

PARCĂRILE, locul unde MAȘINILE se `PUPĂ` cel mai DES!

Replica API 18 ianuarie 2022 | 22:17 2155

La Constanța, întâlnim din ce în ce mai des șoferi ce lovesc cu mașina alte autovehicule, după care pleacă de la fața locului, fără a se mai prezenta la poliție în termen de 24 de ore. Astfel că, în fiecare an, foarte mulți şoferi lasă în urmă pagube, deşi îşi riscă permisul de conducere ori chiar libertatea. „În astfel de momente, oamenii îşi arată adevărata faţă” și „buna creștere”, au spus mai mulți constănțeni. Iată că noi „bușituri” au fost semnalate la Constanța, iar șoferii își strigă disperarea pe rețelele de socializare.

La malul mării, sunt foarte des întâlnite evenimentele rutiere înregistrate în parcări. Aici ne referim la avariile minore, fiind vorba de zgârieturi provocate cu portiera sau în urma unei coliziuni minore între autovehicule.

S-a făcut nevăzut!

Atașat găsiți material foto în care este lovită o mașină în parcarea centrului Comercial Vivo, dar făptașul s-a făcut nevăzut. Fapt pentru care proprietarul mașinii a fost nevoit să anunțe Poliția.

„Rămâi fără cuvinte”

Un alt exemplu este un tânăr ce și-a găsit mașina lovită în parcarea Universității Ovidius. Băiatul a rămas fără cuvinte din cauza lipsei de bun simț a unora, iar cel mai de neînțeles este faptul că în aceste cazuri în care sunt avarii minore de genul „zgârieturi” se poate recurge la constatare amiabilă de accident, ori cel vinovat să se prezinte, în termen de 24h, la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs tamponarea.

Ce riscă cei ce lovesc mașinile și pleacă?

Legea spune că șoferii implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor sau alte pagube materiale, sunt obligați să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, termenul fiind de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului. La poliție urmează să se întocmească documentele de constatare.

Amendă și reținerea permisului auto

Cei care nu s-au conformat acestei obligații în termen de 24 de ore, vor fi sancționați cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Cătălina PETRESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
schiopu mai lucreaza ? la politie?
1
0
O sug la toti ptr locul de parcare.
5
0
cind vin divele la coafor sau sala sa vezi masini busite in parcari .
7
0
Parcari trasate pentru masini de jucarie !
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614