REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Parchetul a pus sechestru pe complexul hotelier Minerva din Mamaia

Parchetul a pus sechestru pe complexul hotelier Minerva din Mamaia

Replica API 18 mai 2020 | 23:30 23748

Degeaba s-a chinuit proprietarul complexul hotelier Mercur Minerva din Mamaia să scape unitatea hotelieră de sechestru, nu a reuşit. Magistraţii din Braşov i-au respins, definitiv, pe 28 aprilie a.c., contestaţia lui Sorin Mihai Fati, formulată împotriva ordonanţei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov nr.43/P/09.03.2017 prin care a fost aplicată măsura asiguratorie, până la concurenţa sumei de 22.433.856 lei.

Trimis în judecată pentru evaziune fiscală

De precizat faptul că patronul hotelului complexului Mercur-Minerva din Mamaia a fost trimis în judecată pentru pentru participaţie improprie la fals intelectual, fapte de evaziune fiscală, delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Brașov, însă, momentan, nu a primit termen de judecată. Pe 17 ianuarie a.c., magistrații au constatat legalitatea rechizitoriului și au dispus începerea judecății.

Complexul hotelier Minerva, pus sub sechestru de procurori

În anul 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au instituit sechestru asigurator asupra unui număr de 9 imobile aflate în proprietatea suspectului Fati Marian Sorin şi situate în Mamaia-Constanţa, individualizate prin indicatori topografici unici, care se subsumează noţiunii din ordonanţă de Complex Hotelier Mercur Minerva. Sechestru a avut şi pe suma de 22.433.856 lei.

Cum a început totul!

Totul a început în 2015, atunci când Marius Usturoiu, reprezentantul societății Mareea, a semnat un antecontract de vânzare-cumpărare pe 25 de ani cu Marian Sorin Fati, proprietarul hotelului Mercur-Minerva. În 2017, Sorin Marian Fati informa Asociația Națională a Agențiilor de Turism de faptul că hotelul a revenit în proprietatea sa. Antecontractul încheiat între părți și-a încetat efectele, anunța afaceristul, pe motiv că societatea din Deva nu și-ar fi respectat obligațiile de plată asumate, iar biletul la ordin emis de către aceasta-instrumentul de garantare a plății din data de 15 noiembrie 2016- a fost refuzat la plată pentru lipsă disponibil. Ulterior, societatea intrat în insolvență.

Au urmat procese peste procese în instanță cu proprietarul hotelului din Mamaia însă, în final, Fati a bifat un dosar penal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, magistrații din Brașov dispunând începerea judecății, după ce fostul colaborator a formulat plângeri penale împotriva lui. Fati şi-ar fi trecut hotelul de pe firmă pe persoană fizică și n-a plătit nicio taxă, după care, făcând această operațiune, contractul de închiriere, încheiat cu Mareea, prin care trebuia să i restituie investițiile, a devenit fără obiect.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Analfabeti notorii ! Sa va iau pe carmaha pe toti va miroase mana a bara de autobuz tomebroanelor
2
1
Ccmas in el de hotel infect cu tot cu patroni
1
4
Mazare si fagadau au vandut tot orasul ct cu tot cu mamaia si nimeni nu mai zice nimic fagadau trebuia direct arestat numai cate autorizatii de blocuri a dat
6
4
Danielo, tubaia de la 19:12, te oftici ca nu erai asa buna ca Dora? Mai etai si la vase, in plm. Dora era o fata dulce. Sa-i dea D-zeu sanatate. Fata de treaba, sa mor eu.
8
2
hahahahahahaah
4
5
Gunoi de comentatori , ala nu are p..la sa o frece pe aia si celalat cauta prin tomberoane cand ala isi spala S in fata lui niste labagii toti comentatorii astia vitruali
4
7
la puscarie!
12
2
Comentarii fara rost degeaba
4
8
Bai, Dora mai lucreaza la el? Mare doamna Dora, pupaia-s pasarica, ce clipe frumoase am petrecut. Sa-i dea D-zeu sanatate, ca tare bine facea.
16
5
Acestia sunt hotelierii din Mamaia. Uitati-va cu cine defilam pe litoralul romanesc.
25
4
Il mai are Fati ca locatar permanent pe balabaitul ala rupt in cur, care isi spala S-ul la galeata si vinde materile ca sa manance?
11
4
Te ai dus pe p.. nea fati. Te am lucrat bine la baieti. Mi ai traso te am ars. Oricum si eu sunt un jegos ordinar. Doar ca eu o mai f..t pe vagaboanda de nevasta mea, pe tine o sa te f..ta baietii la popou.
13
3
Te-ai dus la fund rau bosorogule. Ti-ai lasat nevasta si vroiai si gagici tinere.
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108