REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa își suspendă activitatea pentru 3 zile

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa își suspendă activitatea pentru 3 zile

Replica API 25 februarie 2019 | 00:00 787

Procurorii din mai multe orașe protestează!

Procurorii din mai multe orașe protestează!

Ordonanța ministrului Justiției a scos procurorii constănțeni în stradă! Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au transmis vineri, 22 februarie, că susțin cu fermitate poziția procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, și a secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, față de modificările legislative aduse legilor justiției prin Ordonanța de urgență a Guvernului din data de 19 februarie 2019.

Vineri, 23 februarie, 40 de magistrații s-au strâns în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, nemulțumiți de ordonanța de modificare a legilor justiției. Acesția au pancarte cu mesaje scrise precum "Justiția Independentă", "Adoptați recomandările M.C.V.". De precizat că, alături de magistrați, au dost și câțiva susținători ai procurorilor, care au avut, la rândul lor, cu pancarte pe care era scris: ”România este Europa” sau ”Jos Mafia”. Ei vor continua și luni, 25 februarie, protestul, la fel ca și alți magistrați din țară!

Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat că suspendă activitatea cu publicul până pe 27 februarie, când se întrunesc toate adunările generale ale parchetelor din cadrul Ministerului Public. Și Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a decis suspendarea activităţii cu publicul în perioada 25 februarie – 01 martie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au decis şi ei să suspende activitatea timp de cinci zile, Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a decis, de asemenea, să suspende activitatea instituţiei timp de trei zile, asigurând doar participarea la cauzele urgente, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat că-şi suspendă activitatea tot pentru trei zile.

Şi asociaţiile de magistraţi, respectiv Uniunea Judecătorilor din România (UNJR) şi Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), au criticat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei pe motiv că aceasta încalcă principiul separaţiei carierelor judecătorilor şi procurorilor, mai ales în ceea ce priveşte criterul de accedere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Acesta a fost modificat în sensul în care orice magistrat cu o vechime de 18 ani, atât ca procuror cât şi judecător, poate ocupa un loc la instanţa supremă. Până acum, criteriul vechimii impunea 18 ani doar în funcţia de judecător pentru a accede la instanţa supremă. Asociaţiile au mai arătat că, prin modificările aduse de OUG, se dă posibilitatea unui judecător, care a fost anterior procuror, să devină şef la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la DNA, la DIICOT, “fapt ce constituie, de asemenea, o încălcare evidentă a principiului separării carierelor”.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai dreptate si tu esti printre cei cu un nivel de inteligenta muuuult sub medie adica zero barat.IA MIELUL IN GURA.SUCCESURI
4
3
Se pare ca aceasta publicatie e citita de cei cu un nivel de inteligenta muuuult sub medie. Altfel nu imi explic comentariile de mai jos.
3
4
Cu legea raspunderii magistratilor nu sunteti deacord?
4
3
ce moace au, de javre hamesite. vor delegari, detasari, bani multi, diurne, bani de chirie, salarii mari, pensii mari, vor sa fie magistrati. Niste hahalere, care nu fac nimic, iau dosarele rezolvate de la politie, nici macar indrumari nu dau ca nu-i duc capetele, scriu rechizitoriile dupa referatele politistilor, au pretenti sa le fie aduse pe stick,..sunt in greva ilegal, taiati-le salariile,..
14
5
Bodene ai luat mita de la Levent
7
3
betia puterii este boala grea, putini magistrati sunt neatinsi de ea .Cei mai grav loviti de bola sunt in strada si striga !Vrem si mai multa putere ,noi suntem D-zeu pe pamant si facem ce vrem .Constiinta ,vorbe in vant de aceia au aparut zeci Portocala ,Onea ,Livia,Camelia, samd
12
3
Iar sa-i aplauzi pe procurorii care au iesit pe treptele tribunalelor mi se pare dincolo de cuvintele pe care le am, dar evit sa le folosesc. De ce au protestat procurorii? Fiindca nu mai vor protocoale? Fiindca unii dintre ei au plagiat la doctorat? Fiindca nu sunt de acord sa mai faca dosare la comanda? Fiindca le e rusine ca sunt colegi cu Portocala?
9
3
M-am lamurit si cu jigodiile astea: incultii astia vor sa nu fie controlati , sa faca dosare dupa ureche si chiar daca inculpatii sunt achitati sa nu raspunda in niciun fel. 36% din dosare in 2018 au fost cu NUP...Halal scoala au facut...!
15
3
Si noi unde mai ducem spagile lunare daca Teodor si Viorel muie de handel nu muncesc?.Vai ce imi este mila de banditii din fotografie?.De ce nu isi dau demisia daca spagile sunt prea grele ?
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108