REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Parchetul MILITAR, ANCHETĂ în cazul TRAGEDIEI de pe Mamaia! Bode: Este INADMISIBIL!

Parchetul MILITAR, ANCHETĂ în cazul TRAGEDIEI de pe Mamaia! Bode: Este INADMISIBIL!

Replica API 17 februarie 2021 | 18:11 4286

Noi elemente ies la iveală în cazul tragediei de pe bulevardul Mamaia, înregistrată marți, 16 februarie, acolo unde un apartament a fost cuprins de flăcări, iar o femeie a murit, căzând de la înălțime. Patru anchete sunt în derulare, pe fir intrând și procurorii militari. La mijloc este vorba de modul de acțiune al salvatorilor, care și-au cam dat cu stângul în dreptul. Pe lângă faptul că nu există în dotare echipamentele necesare, autoscara a fost solicitată târziu, după ce femeia cădea deja de la înălțime. Din păcate, este un alt caz pe lista neagră, pe lângă cazul elicopterului prăbușit în lacul Siutghiol, dar și cazul incendiului de la restaurantul Beirut, unde, la fel, modul de acțiune al ISU a dus la reale tragedii

Încă de la început a fost creionată o imagine în dezavantajul ISU Dobrogea, fiind vorba de modul de acțiune al salvatorilor. Pompierii au ajuns târziu, autospeciala cu scară a fost solicitată târziu, iar perna pneumatică de salvare nu există în dotare. Revenind la autospeciala cu scară, una este defectă, iar cea care a fost, într-un final, mobilizată, a fost blocată într-un ambuteiaj.

Mihail Cristian Amarandei

”La ora 9.30, autospeciala a plecat din Palas, la 9.39 a trecut prin fața inspectoratului. Regretăm tragedia, iar cei care au acționat acolo sunt sigur că au făcut tot ce s-a putut. Avem anchete în derulare”, a spus Mihail Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea. Acesta a confirmat că în dotarea ISU Dobrogea nu există pernă pneumatică de salvare, dar că există containere cu echipamente ce încă nu sunt folosite.

Cert este că autoscara a fost solicitată târziu, la 9.30, iar la 9.41 a ajuns la locul incendiului, în condițiile în care femeia cădea de la înălțime în jurul orei 9.25.

Precizăm că, în momentul de față, există 4 anchete în derulare, în cauză intervenind și procurorii militari.

Lucian Bode

Ministrul Bode: Este INADMISIBIL

”Este inadmisibil. Avem o anchetă în derulare. Este puțin important ce explicații îmi dau ei mie, este important ce explicații vor da în fața anchetatorilor. Măsurile punctuale le voi lua imediat ce voi primi rezultatul anchetei. Este anormal ca în România anului 2021, Inspectoratele să nu fie echipate. Am vorbit cu domnul Arafat, iar el va da explicații de ce nu au achiziționat echipamentele. Sper ca, anul acesta, aceste perne pneumatice să intre în dotare. Încercăm din fonduri europene. În câteva zile, vom stabili”, a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne.

Video:

Citește și: După BEIRUT și lacul SIUTGHIOL, ISU Dobrogea, în mijlocul unui SCANDAL imens

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta!!! Acolo se fac doar aranjamente Pt salarii...frumusele Pt a nu face nimic Exact cum sa vazut!
0
0
Ma mir cum de nu spuneti ca machidonii sunt de vina pt acesta tragedie
0
0
Esti spalat pe creier ireversibil, prietene. Inca putin si il scoti vinovat pe Dragnea. Neputinta cauta vinovatii. Iti doresc ani multi in Romania. Si apropo...de vreun an si jumatate sunt altii la guvernare...iar Johannis e presedinte de vreo 7 ani. Trezirea...
3
3
'' au facut tot ce s-a putut '' l-am citat pe acest doctor inginer amarandei . Bai tu ori esti nesimtit ori esti prost . Nu au facut nimic ! Dupa ce acea femeie a cazut sunt doi pompieri care se dau cap in cap in momentul in care in prima faza fug spre femeie dar imediat isi dau seama ca au uitat ceva si se intorc la acea doamna pompier care ca o nesimtita isi trece mainile prin par in momentul in care femeia sare. RUSINE SI AFARA FUTU-VA IN GURA !
6
1
Simplu! Un partid comunist, infect si plin de oameni dubiosi, a condus acest oras si si-a batut joc de tot ceea ce inseamna dezvoltare. Acum nu facem decat sa constatam cat de mare este rahatul in care ne-au tarat acesti nenorociti. Muie PSD! Cat mai multa! De la toti oamenii decenti, de care ti-ai batut joc!
7
2
Bine ca fac controale la restaurante astia de la ISU...in loc sa se ocupe de adevaratele probleme. Atat stiu sa haituiasca agentii economici ca nu stiu ce reguli nu respecta. Dar ei le respecta? S-a vazut cat sunt de PERFECTI SI PROFESIONISTI. Niste rable infoiate imbracate in uniforma care aparant le stiu pe toate dar de fapt sunt praf din toate punctele de vedere...atitudine, respect. Avea dreptate Basescu cu Statul Mafiot. Il injuram pe-atunci, acum ii dau dreptate! Din pacate...
14
0
Cand a cazut elicopterul in ghiol ca faceau pilotii pe interesantii sa le impresioneze pe doctorite, Constantinescu s-a dus la puscarie...de parca el lea spus sa faca asa...sau parca conducea el elicopterul. Acum sa vedem daca conducatorii de azi care de-altfel erau foarte vocali atunci o sa trimita vinovatii la puscarie. O fi dl Lupu de vina?!? Sau altcineva? NU...va spun eu...femeia va fi scoasa vinovata ca nu s-a tinut bine de balustrada. Asta-i tara...degeaba tipati, urlati...obisnuiti-va cu gandul si cu conditiile.
13
1
Plua mea va trebuit 30 de ani ....degeaba cum spune maistrul Tudor Ghe......
5
0
Ii cumpar laptop soacra-mi !
8
6
Muie Muie Muie mai statule de kkt. Meritati sa fiti scuipati in fata toti ce sunteti partasi la asta ,toti de luati bani frumosi si nu faceti nimic, mimati munca ,faceti sanchi teren! Faceti numai pt voi si neamu vostru de tigani parveniti! Daca v.ar scuipa lumea captiva ani poate v.ati gasi rostul in lumea reala! Totul absolut totul e facut stramb sa ajungi la Mana scarbei de la ghiseu. Sunt primarii unde daca nu indesi la buzunar nu.ti raspund la buna ziua, te ignora pur si simplu. Ati luat.o razna zdrentelor! Tic Tac! Se rupe apa imediat!
17
2
Prima ancheta de ce a fost adus Amarandei de la Botosani. Aici nu gaseau un colonel? Scurt pentru promovare de la partid.
21
0
un extinctor in casa ,o viata poate salvata
16
3
O institutie putreda, capusata ani de-a randul cu angajari facute pe baza de plic.
20
1
Daca tu poti strange macar 3 saltele in 4 minute sa le si transporti in locul in care urmeaza sa cada cineva este bun de angajat la pompieri,insa daca gasesti o baba care-ti deschide usa dupa 5 minute si 10 minute sa o convingi ca trebuie sa-i iei salteaua atunci este bun de S.R.I.Cautam un vinovat printre nevinovati fara sa realizam ca nimic nu este intamplator si ca noi oamenii suntem neputinciosi in fata sortii. Pacat ca a murit un om asa groaznic. Puneti-va singuri intrebari,a iesit din apartament si s-a intors dupa laptop,oare nu este soarta,tot pompierii sunt de vina?
16
5
clar pompierii sunt expirati,trebuie sa la creasca leafa si sa li se reduca varsta de pensionare la 25 de ani pt ca la 40 sunt observatori,beleau ochii la victima ca la teatru sau ca-n filmele cu ninja
12
9
Ce amuzanti sunt ministrii ...pai bai desteptilor mai mergeti si voi prin spitale ,scoli , unitati de pompieri ,...si in general sciateti capul pe fereastra si o se vedeti o tara din secolul trecut
21
0
Moarta nu purta masca. Amenda!!!
7
14
Foarte bine,in afara de anchete poate le da prin cap procurorilor militari sa faca si un control sa vada pe ce sau cheltuit bani in ultimi 5 ani caci se poate sa gaseasca multe"minumi"prin actele de la ISU Constanta pentru ca nu ar fi prima data cand sefi institutiilor platite din bani publuci nu se multumesc cu salariile oricum mult prea mari raportat la puterea economica a Romaniei.
11
4
Mai nea minstrule, pana acum nu stiati ca ne trebuiesc astfel de echipamente? Sau trebuia sa se intample o nenorocire ca sa va dati seama? Ce va mai agitati, a foat solicitata interventia pentru incendiu fara sa se specufice etajul. Dar va place sa dati interviuri si sa dati sanctiuni. Din pacate tot un amarat va plati incompetenta sefilor. Asa se intampla cand sunt facute numiri politice, peste tot. Asteptati o inundatie majora, Doamne fereste, sa va dati seama ca la apele romane sunt angajati pe pile doar incompetenti, barmani, agenti de vanzari si alti necalificati. Pestele de la cap se imp
21
0
mai du-te-n pula mea de hashtagist infect sugator de pula circumcisa arafatiana , ia de-aici : mai du-te-n pula mea de hashtagist infect icbrindle SP23 Max jump 23m, deployment 4 persons-60 seconds si SP40 max jump 40 m deployment 4 pers-120 seconds. Pedeapsa cu maortea in chinuri pentru gunoaie sataniste ca voi si belitul ala chel de arafat! A si daca intr-adevar arafat e MI6 cum vehiculeaza unii cu stele pe umeri atunci MOARTE ENGLEZOILOR! BOULE!
8
7
Pt ISU chiar sunteti penali !
16
1
Noroc ca au existat filmari de la fata locului si astfel s-a vazut incompetenta si delasarea salvatorilor. Iar purtatoarea de cuvant care declara mincinos ora de sosire a autoscarii, sa raspunda acum cu ce intentie ascundea aceste detalii. Sa dea bine la presa si sa induca in eroare ancheta procurorilor?
18
0
Masina a fost prinsa intr-un ambuteiaj? Pai trebuiau sa procedeze ca ministrul Bode: pe contrasens baieti,chiar si in curbe!
17
1
e o nebunie! adica o unitate este pe mircea si una in palas?! dar si cu asa sef... amarandei...
12
2
De ce nu au pus un bazin cu apa? Eu cred ca sigur se salva.
8
4
Esti liber dtpdv
6
2
am vazut filmarea de 30 de ori ,,aveti dreptate pompierii sunt de vina ,,2 aveau costume cu propulsie proprie puteau pana mea sa zboare pana la etajul 7 cu siguranta ,,2 aveau sutana si sigur aveau harul lui arsenie boca ,,autospeciala putea sa se teleporteze in 30 de sec de ce sa mearga prin trafic cand nu se dau la din drum cei care suntjmecheri de jmecheri si nu aud din cauza boxelor
8
19
de la inaltimea de 18- 20 m , salteaua nu rezolva nimic
7
21
fapte nu vorbe
9
0
minciuni..am fost de fata, inainte ca femeia sa SE ARUCE DE LA BALCON ..am filmari pe ore , exact cum s-a derulat toata interventia..au venit doua autospeciale care au facut un dispozitiv de furtune , iar la apa s-a dat drumul dupa 10 min..intre timp femeia s-a aruncat de la balcon..autoscara a venit dupa aprox 30 min..repet ..asa reiese din filmari..totala lipsa de reactie si pregatire din partea tuturor celor implicati...asa ca fara comentarii!
24
2
Se angajeaza pe pile si pe rude si nici au curaj si se sperie de foc. Iar alti care au curaj stau pe afara sau lucreaza in constructii
34
0
Daca pompierii si vecinii aveau cap si actionau rapid, ar fi scos din bloc toate saltele relaxa de pe paturile oamenilor si le-ar fi pus sub balcon, avea o sansa reala de a supravietui cu coaste rupte, etc., dar nu murea probabil. Au stat si au privit cu neputinta, alta data sa bage la cap, improvizatiile pot salva vieti omenesti. Antrenament dle nou inspector sef, antrenament cu scossi pus saltele relaxa ca procedura de urgenta, atipica desigur, dar salvatoare !
18
3
la 9.21 a fost facut apelul iar la 9.25 femeia cadea deja...iar hastagistii vor ca pompierii s o salveze....
11
18
Duceti-va-n pwlm de inapti. Tara de lumea a 3. Mor oamenii cu zile peste tot iar apoi aruncati vina asupra celuilalt. Unu n-are coaie atat de mari incat sa isi asume. Eu astept cu nerbadare urmatoru cutremur peste 7. Sa vezi atunci haos generalizat in jumatate de tara. Zeci de mii de morti si raniti zacand in mijlocu strazii. Oameni blocati sub daramaturi pe care o sa ii salveze pulea, ca nu vor fi echipati suficient. Tara pwulii..
33
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108