REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
16.5° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Părinţii de la Liceul Ovidius au convocat o şedinţă, să preîntâmpine un eventual scandal legat de fondul clasei

Părinţii de la Liceul Ovidius au convocat o şedinţă, să preîntâmpine un eventual scandal legat de fondul clasei

Replica API 6 decembrie 2019 | 00:00 462

Aula Mare a Liceului Ovidius a găzduit joi, 4 decembrie, o şedinţă la care au fost invitaţi toţi părinţii care au elevii la această unitate de învăţământ. Scopul reuniunii: punerea în funcţiune a asociaţiei de părinţi care să se ocupe de strângere de fonduri – adică celebrul şi împământenitul “fond al clasei” / “fondul şcolii”, într-o formulă care să nu poată fi imputată vreunui diriginte sau conducerii şcolii.

Şedinţa i-a revoltat pe unii dintre părinţi, care susţin că “este practica demascată la Liceul Traian, dar acum vor să se ocupe de strângerea de bani în aşa fel încât să nu mai existe probleme ca acolo”. “De şedinţă a ştiu şi directoarea liceului”, ne-a precizat o mămică. “Că se strâng banii aşa, chipurile doar cu ştiinţa părinţilor, ori că se făcea listă ca la Traian – unde e diferenţa?! Învăţământ gratuit... pe naiba! De ce nu recunoaştem: părinţii trebuie să dea şi ei bani, pentru buna funcţionare a liceului, şi gata?! De ce mimăm că e gratuit, de stat, că nu e şcoală privată, când fapt ştim clar că vom da bani?!”, a comentat un alt părinte. Însă, aceeaşi părinţi recunosc faptul că vot cotiza la “fondul clasei”, pentru a şti că au copiii în siguranţă şi li se oferă condiţii bune de studiu.

Referitor la această şedinţă, Sorin Mihai, inspectorul general şcolar, a precizat că s-a interesat şi că: “A fost o întâlnire a părinţilor”.

Despre cazul de la Liceul Traian, puteţi citi aici:

https://www.replicaonline.ro/directorul-liceului-traian-demis-dupa-scandalul-cu-banii-stransi-de-la-elevi-sunt-presiuni-politice-410662/

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se va intampla nimic ..la Traian era un scop precis al scandalului...cum a fost atins scopul, nimeni nu mai este persecutat, hartuit si s-au rezolvat si problemele din invatamant
5
0
Directoarea de la Ovidius trebuie sa-si dea demisia. Incompetenta ei administrativa a adus liceul intrun stadiu de degradare fara precedent, iar ca si profesor nu exceleaza. Parintii cotizeaza pentru tot ce se face acolo.Lumea educatiei evolueaza, dar la Ovidius profesorii inca nu au aflat acest lucru. Unii cred ca nici nu stiu de ce se afla acolo.
6
1
Calinescu, Eminescu, doar 2 licee din majoritatea care au paza platita de parinti. Culmea ca seful AEC este elev la Eminescu, dar se pare ca nu-l deranjeaza. Din pacate directoarea de la Traian a fost doar o victima colaterala, interesul era sa vina o PNL-ista sefa la Traian.
13
0
Nu fondul scolii este problema!!! Ce facem cu profesorii care nu fac nimic pentru acesti copii!!!! Fondul scolii sau al clasei a existat si inainte de 1989!!!!
8
3
Se platesc de ani de zile bani pentru plata portarilor ,de la Zip,pentru xerox ,adica ce xeroxeaza profesorii .Invatamant gratuit !!!!!
4
0
terminati cu fondul. am nevoie de piata de desfacere
1
0
Adica, daca nu cotizezi la fondul.... nu ai conditii bune de studii????? Rusine parintilor de la Ovidius care se preteaza la asa ceva. Oricum, se stie, 90% dintre copiii se mediteaza. Oare de ce??????
5
3
Plicul functioneaza peste tot:la doctor, politie,la profesor, invatatoare, educatoare, sefi, colegi de serviciu,la nunta, botez, majorat, sotie, amanta...ca dar, cadou, atentie,bacsis sau spaga cum vreti sa-i spuneti. Nimic nou sub soare.De ce unii va legati la cap fara sa va doara! Ati rascolit rahatul si pute.Ori se desfiinteaza total ori merge inainte, pe sub mana, pe sub picior, in buzunar... la purtator.
10
0
Pai sunt profesori, care negociaza cadourile cu unele mamici ,, pupincuriste".......
5
0
Interesant este faptul ca sunt acuzati profesorii si demisi directori pentru strangerea de fonduri organizata de parinti. De cand cu scandalul de la Traian nu am vazut nici o sesizare referitor la parintii care au strans bani si care poate au pus presiune pe copii. Oarea Avocatul Poporului nu veda si din perspectiva asta problema? De ce nu se face o investigatie asupra acelei Asociatii de Parinti care a strans bani? Raspunsul este simplu - e mai usor sa ne varsam frustrarile pe directori si pe profesori. Daca parintii nu ar da bani nu cred ca ar veni profesorii sa le scoata banii din buzunar.
7
2
Sunt unii parinti care cotizeaza substantial la fondul scolii, special pentru ca odraslele lor sa primeasca note mari. Rusine sa le fie.
12
1
La noi la liceu le cumpara mamicile lanturi de aur la profesoare , cadou de craciun.
12
1
Ciucan vrea director la Ovidius
4
2
Asa e peste tot. Si ne mai miram ca tinerii, parasesc tara dupa absolvire. Pai ce sa faca aici? Au loc de progeniturile analfabetilor? In toate luceele se intampla astfel de practici. Si nu numai, chiar si la gradinite. Acum ca au salarii mari, tot mai asteapta atentii si cadouri. Se infiinteaza un grup de mamici, casnice, pe whatsapp, si ca sa-si promoveze odraslele, propun fel si fel de cadouri si atentii pentru doamna. La kkt!
15
2
La puscarie cu profesorii care iau bani si cadouri de la elevi
8
5
Acest articol este de un cretinism incredibil.
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389