REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Parlamentul European cere REINTRODUCEREA de VIZE pentru cetăţenii americani

Parlamentul European cere REINTRODUCEREA de VIZE pentru cetăţenii americani

Replica API 3 martie 2017 | 00:04 214

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluţie în care cere Comisiei Europene să reintroducă obligativitatea vizelor pentru cetăţenii americani ce călătoresc în statele Uniunii Europene, întrucât Washingtonul încă menţine aceste vize pentru cetăţenii a cinci state europene, printre care şi România, se menţionează într-un comunicat emis de legislativul european.

În rezoluţia pregătită de Comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentului European se cere executivului comunitar să adopte măsurile legale necesare într-un termen de două luni, scrie stiripesurse.

Cetăţenii români, bulgari, croaţi, ciprioţi şi polonezi încă au nevoie de viză pentru SUA, deşi cetăţenii americani pot călători fără viză în statele membre ale UE.

Conform principiului reciprocităţii, dacă o ţară terţă nu elimină obligativitatea vizelor într-un termen de 24 de luni de la notificarea existenţei situaţiei de ne-reciprocitate, Comisia Europeană trebuie să adopte un 'act delegat' - asupra căruia atât Parlamentul European, cât şi Consiliul European pot emite obiecţii - prin care să suspende pentru 12 luni regimul fără vize oferit cetăţenilor statului care nu acţionează conform acestui principiu al reciprocităţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Or sa sufere mult americanii. Cum or sa mai poata veni ei sa-si caute in loc de munca in Romania,de exemplu?. Saracii de ei,cum sa le iei sansa la o viata mai buna?
1
0
Asa , asa ca ne-am saturat sa tot vina americanii sa cerseasca ,sa fure,sa joace alba neagra in centrul vasluiului sau constantei cosmopolite 2017
6
0
Este normal si firesc sa se impuna vize pentru americani cat si pentru shenghen pentru ca o parte sintre europeni sant marginalizati si considerati de categoriia a doua exemplu simplu in tarile din comunitatea europeana Ro este tratata cu dispret si criticata pe cand noi in Ro favorizam interesele lor economice fara sa tina cont Anglia si Germania face diferente taind alocatiile fiilor romanilor emigranti deci atat comunitatea EU cat si America face diferente fatza de romanii fara sa vada cat de democratici si instruiti sant ro emigranti din statele lor.
2
0
H ha , ha...! cea mai atre gluma ! este o carte de schimb ptr. comunitatea europeana ..ori o mare "gluma"....
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108