REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Parteneriat strategic între Șantierul Naval Constanța și Naval Group din Franța pentru construirea corvetelor militare

Parteneriat strategic între Șantierul Naval Constanța și Naval Group din Franța pentru construirea corvetelor militare

Replica API 21 aprilie 2018 | 00:19 369

Ambasadorul francez din România, Michele Ramis, a vizitat, împreună cu o delegație Șantierul Naval Constanța, în cursul zilei de vineri, 20 aprilie a.c. Vizita nu a fost una formală, ci a avut ca scop semnarea la final a parteneriatului strategic cu grupul industrial francez Naval Group, prin prezența reprezentantului Pascal Le Roy.

Contractul are ca scop participarea ca grup comun - Șantierul Naval Constanța și Naval Group - la licitația pentru corvetele militare care va fi organizată de MApN. Tehnologia franceză îmbinată cu munca industrială din Portul Constanța promite nave militare de ultimă generație.

„Sunt foarte bucuroasă de vizită în Șantierul Naval. Franța și România sunt angajate în strategii care acoperă mai multe domenii de activitate. Franța propune un parteneriat de lungă durată, după cum a punctat și președintele Emanuele Macron la vizita sa din august 2017”, a punctat Michele Ramis.

Pascal Le Roy a punctat clar că tehnologia folosită de grupul său industrial este singura care poate fi un adevărat competitor în câștigarea licitației pentru construcția corvetelor.

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a punctat că are încredere în colaborarea dintre cele două grupuri industriale. „Naval Group este singurul care a produs produse care au participat în câmpurile de bătășii. În largul Siriei au fost lansate rachete cu nave franceze produse de acest grup”, a punctat Daraban.

De asemenea, întrebat de faptul că Damen produce alt tip de corvete, Le Roy a punctat că este la cunoștință de ceea ce produce competiția, însă a precizat faptul că tehnologia pe care o folosește Naval Group este mult mai avansată decât cea a olandezilor.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Produc corvetele cap-coada, sau livreaza doar chila si tehnica de lupta se achizitioneaza separat? Probabil suntem singura tara care are 2 fregate echipate cu un singur tun. Altii mai au pe ele si cel putin 2 baterii AA, instalatie de lansare incarcaturi de adancime, o baterie de rachete nava-nava, din astea. Ai nostri au hotarat ca un Oto Melara super-rapid e suficient. Asta pe langa faptul ca-s luate de la fier vechi si urmau sa fie folosite ca tinta pt instructie. Nava amiral a Romaniei nu poate fi trimisa in misiuni serioase decat in cadrul unei grupari navale. Altfel e tinta sigura.
3
0
fara mine nu merge santierul naval constanta
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218