REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Partenerul MAFIEI italiene din afacerea GUNOAIELOR cere CLEMENȚĂ

Partenerul MAFIEI italiene din afacerea GUNOAIELOR cere CLEMENȚĂ

Replica API 12 iunie 2021 | 15:15 5031

Firma care administrează groapa de gunoi de la Albești are probleme serioase cu banii… și cu Primăria Mangalia. Eco Gold Invest, ce are acționar majoritar o firmă cipriotă, controlată de partenerul mafiei italiene din afacerea gunoaielor de la Glina, Victor Dombrovschi, cere scutirea de la plată a majorărilor survenite în urma neachitării, la timp, a taxelor și impozitelor locale. Vorbim despre accesorii în valoare de 79.940 lei… de care ar fi scăpat dacă nu avea datorii la bugetul local. Printre asociaţii firmei s-au aflat şi Monica Grosu Tusac, soţia fostului primar al Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac.

Mafia italiană a spălat câteva zeci de milioane de euro prin groapa de gunoi de la Glina, unul din personajele principale din această poveste apărând şi în peisajul gropii de la Mangalia. Este vorba despre Victor Dombrovschi, nume care apare atât în acţionariatul firmei de la Glina (Ecorec SA), cât şi al celei din Mangalia, prin firma cipriotă Extel LTD, care e acționar majoritar. Alături de asociatul mafiei italiene, în ecuaţia Eco Gold Invest SA a apărut şi Monica Grosu, soţia fostului primar, Mihai Claudiu Tusac, care controla Cindesol Invest SRL Bucureşti, ce deţinea 30% din firma cu sediul în Mangalia, dar și Uranus SRL.

Firma cu doi angajați și fără profit așteaptă ”mila” primăriei-scutirea de la plata penalităților

Deși unele firme care controlau Eco Gold Invest SA Mangalia au intrat în faliment, în speță Uranus SRL, dar și Cindesol Invest SRL Bucureşti, unde era implicată și Monica Grosu, societatea continuă să administreze depozitul ecologic pentru deșeuri menajere și industriale de la Albești.

Ce-i drept, de la an la an, profitul a început să scadă, ajungând, anul trecut, la o cifră de afaceri de 94.000 de lei și un profit pe minus, având doar doi angajați, cu datorii în valoare de 1.099.827 lei. Nici datoriile la bugetul local al Mangaliei nu le-a plătit, reușind să acumuleze penalități de aproximativ 80.000 de lei. Penalități de care speră să scape, prin acordarea scutirii de către Primăria Mangalia. Eco Gold Invest SA Mangalia se bazează pe o hotărâre de consiliu 2019, privind acordarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor bugetare constând în impozite și taxe locale, redevențe, chirii, cote de participare, etc. aferente contractelor încheiate la nivelul administrației locale, datorate bugetului local de către persoanele juridice ce au calitatea de contribuabili.

Acordarea de scutiri de la plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor bugetare se face, însă, cu condiția achitării integrale a creanțelor restante, inclusiv amenzi, datorate bugetului local, până la data de 15.12.2019”. Eco Gold Invest a depus cerere pentru acordarea scutirii, însă a fost refuzată, pe motiv că figura în evidențele organului fiscal din cadrul Biroului Urmărire Contracte cu un debit restant în cuantum de 23.360,36 lei reprezentând redevențe, chirii aferente contractelor pe care le are încheiate cu primăria, iar suma totală a penalităților aferente debitului restant evidențiat anterior și de care ar fi putut fi scutită, era în cuantum de 79.940,98 lei. Refuzată de Primărie, societatea se chinuie în instanță să obțină scutirea de la plată a datoriilor.

Victor Dombrovschi, condamnat pentru legături cu mafia italiană

Așa cum arătam și mai sus, acționarul majoritar al SC Eco Gold Invest este Extel LTD, fondată de Victor Dombrovschi. Acesta mai este cunoscut și sub numele de Victor Douglas, având dublă identitate. Victor Douglas apare ca director general la firma cipriotă. Dombrovschi, alias Victor Douglus, administratorul gropii de gunoi de la Glina de la periferia Bucureştiului, și asociat la Ecorec SA, a fost reţinut în 2014 în România, în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene, pentru tentativă de spălare de bani în favoarea mafiei italiene.

Reținuta fost și Sergio Pileri. Erau acuzați că ar face parte din gruparea Cosa Nostra, care se presupune că era coordonată de Massimo Ciancimino, fiul fostului primar din Palermo. Sergio Pileri și Victor Dombrovschi au fost condamnați de judecătorii de la Roma la ani grei de pușcărie. Magistrații de la Roma au hotărât în 2019 să îl condamne pe italianul Sergio Pileri la cinci ani de închisoare. Iar Victor Dombrovschi a fost condamnat la patru ani și șase luni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pluton ,injectie,scaun electric,gazare?nu?Politically correct? uite asa va fac de sute de ani numai "clementa" au in cap ,pana cand?
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218