REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.3° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
25.3° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Partidul Dianei Șoșoacă respins de Suveraniștii din Parlamentul European

Partidul Dianei Șoșoacă respins de Suveraniștii din Parlamentul European

Georgiana BOGLEA 11 iulie 2024 | 14:22 1692

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) şi-a unit miercuri forţele cu alte partide de extremă dreapta din Europa pentru a forma un al treilea grup de extremişti de dreapta în Parlamentul European, însă a respins cererea de aderare a eurodeputaţilor din partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S. România.

Partidul Dianei sosoaca respins de Suveranistii din Parlamentul European

Noul grup politic a fost prezentatn miercuri în Parlamentul European. AfD devine cea mai mare forţă din grupul „Europa Naţiunilor Suverane”, cu 14 deputaţi din cei 23 de europarlamentari din şapte ţări membre pentru a crea un grup, conform regulamentului.

Pe lângă AfD, grupul Naţiunilor Suverane va include partide mici din Bulgaria, Franţa, Lituania, Polonia, Slovacia, Spania, Cehia şi Ungaria. Cu 28 de eurodeputaţi, acesta va fi mult mai mic decât grupul rival Patrioţii, care are 84 de membri, condus de Rassemblement National (RN) din Franţa şi de partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban. Premierul Georgia Meloni din Italia, care conduce grupul Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR), celălalt grup de dreapta dură din PE, a pierdut membri în favoarea Patrioţilor săptămâna trecută.

În schimb, la cererea unor europarlamentari din Ungaria, grupul Naţiunilor Suverane nu i-a primit - din motive care nu au fost precizate - pe cei doi europarlamentari de la S.O.S România, Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus.

"La cererea noastră, grupul a respins cererea de aderare a partidului S.O.S. România", a declarat Laszlo Torozckai, membru al partidului Patria Noastră din Ungaria, într-o postare pe reţelele de sociale în care anunţa formarea noului grup.

Pentru a forma o nouă grupare politică în Parlamentul European, care are 720 de membri, sunt necesari 23 de eurodeputaţi care să reprezinte cel puţin un sfert din cele 27 de state membre ale UE. Grupurile se bucură de anumite privilegii legislative şi financiare, conform antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trist este ca suina are sustinatori. Trec cu vederea ca a abandonat sos-ul si isi vede de cascavalul de la Bruxelles. Sustinatorii suinei inca cred in mos Craciun.
3
1
nu erau covidul, scarba de psdnl si o multime destul de mare cu discernamant ceva mai redus din diverse motive nu ajungea asa departe si disparea rapid din peisajul politic se zice ca diaspora a ridicat-o mult
3
0
Or vrea unguri ardealul dar asta nu se poate pentru ca toate statele membre U.E.si NATO deci si Ungaria au semnat ca recunosc si respecta granitzile cu statele vecine,daca tu crezi ca baza romanilor sta in Shoshoaca si Lazarush asta este treaba ta dar adevarul este altul.
6
1
Normal ca ungurii nu ii vor pe nationalistii SOS. Ungurii vor ardealul, SOS lupta pt integritatea romaniei.
7
14
Pai dupa rezultatul alegerile europarlamentare partidul asta liliputan dabia este vizibil in Romania ce sa caute ei in Europa,care partid ma,un el si o ea sau tusea cu junghiul cum se mai zice.
14
6
Vai ce stire interesanta despre o vaca p******a.
14
6
Ce facura-ti bai cu votul meu ?
6
4
Nici nu a început Parlamentul European si deja ne facem de ras cu madam Sosoaca. Ma gandesc cu groaza la cei care au votat la noi asa ceva. Unii prieteni de ai mei chiar cu multa carte!
21
5
Nu e adevărat, ceea ce vedeți este o eroare. Realitatea e că au crezut că sunt balena, dar le-am explicat că sunt femeie. Mâine ne vor primi sigur!
9
9
Muu muuuu muuuuuuuu
17
8

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699