REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PASARELA REGALĂ din Mamaia, ACOPERITĂ cu NISIP

PASARELA REGALĂ din Mamaia, ACOPERITĂ cu NISIP

Replica API 17 martie 2021 | 14:27 4736

Pe litoralul Mării Negre este în plină desfășurare unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură ale României - stoparea eroziunii costiere și lărgirea litoralului românesc. Lucrările de înnisipare sunt la doar câteva zeci de metri de monumentul Pasarela Regală din Mamaia. Cu toate acestea, Ministerul Culturii încă așteaptă acordul de la Ministerul Economiei pentru a prelua monumentul în administrarea sa, aceasta fiind unica sa șansă pentru a fi reabilitat pe viitor, spune deputatul Bogdan Bola.

Pasarela va fi acoperită cu nisip

În prezent, Administrația Națională „Apele Române“ prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, pentru a proteja structura extrem de firavă a monumentului, a decis acoperirea cu nisip a monumentului, eliminând astfel expunerea sa directă la forțele naturii - mediul sărat al mării, vânturile și valurile puternice, etc. Însă pentru că monumentul nu se află în administrarea A.B.A.D.L., măsura este doar una temporară.

”Aam transmis ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului că predarea de către ministerul pe care îl conduce către Ministerul Culturii a Pasarelei ar trebui să fie o măsură de maximă urgență, pentru a debloca o viitoare reabilitare. Tocmai de aceea, i-am solicitat ca în cel mai scurt timp posibil să răspundă pozitiv adresei Ministerului Culturii nr 1052/08.02.2021 și să facă demersurile necesare pentru constituirea dreptului de administrare a Pasarelei Regale în favoarea Ministerului Culturii.

După atâția ani de guvernare și administrație locală și județeană "roșie", Dobrogea nu își mai permite să piardă alte monumente istorice din cauza inacțiunii și nepăsării noastre”, a mai spus Bola.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru cetatean ,informatia ta este falsa niciodata un lingau nu poate ajunge director intre mache.concluzionez OMOCEA nu este si nu o sa fie director.
8
3
De ce il mai aratati pe inaptu de bola ca nu mai lucreaza la ape? Aratatini-l pe directoru Omocea ca el a preluat acum fraiele ca sa arate ce poate
11
2
ramane acolo ca machidonii lu' Bola sa construiasca un hotel cum n-a vazut Miami
7
5
da de ce nu da bani primaria sa repare ,asa capodopera , sa faca ceva frumos, o si luminat, still modern? rusine la toti primarii
9
2
nu va fie frica a conservato bolica!
3
0
Asta este o pusculita de bani . Da bani sa acopere cu nisip ca sa castige niste bani politicianul destep si cand nu mai are atunci da bani sa o dezgroape. Cine plateste ?este poporul prost ca intodeauna. 1% costa ingroparea si desgropare si 99% merge la vila
6
1
Acoperita cu nisip cine o mai vede? Ce rost va mai avea fara apa si ingropata? O salvam ca un fel de ... Un fel de ce anume?
12
1
Ce utlitate mai are aceasta pasarela daca nu mai este in mare, asa cum a avut initial? Niciuna. In starea de degradare in care se afla nu mai prezinta siguranta in exploatare. Ca sa consolidezi si sa repari aceasta constructie inutila in contextul latirii plajei este aberant. Fie se reface pe alt amplasament fiese renuntadefinitiv. Ce trebuie reconditionat urgent este cladirea cazinoului si desfiintarea tuturor magazinaselor din termopane turcesti lipite de fatada dinspre plaja a acestui monument istoric. Are primarul sange in instalatie? La fel si mag lipite de fatada dinspre faleza.
17
2
Wow, ce tare!! Peste 3-400 de ani, urmasii nosti o vor dezgropa descoperind vestigiile vremii noastre, precum piramidele. Vor descoperi si analiza inteligenta acestui popor... ba, voi sunteti sanatosi!?
23
0
Cu ce ne ajuta ca va ramane o pasarela pe nisip?
12
3
Doar impresia artistica e de Bola! Ne vom convinge!
17
2
Adica o sa avem un deal in mijlocul plajii?
22
1
O ingropati pe asta deci nu se distruge e pastrata acolo si faceti alta exact la fel pe noul aliniament. Eventual puneti tiglele vechi sa fie asa un continuator al traditiei
14
1
noroc cu dl bola ca se implica ca altii au dormit in post pana sa vina dansul felicitari tinere politician esti un exemplu de urmat
9
21
Nu trebuia lasata ss ajunga in starea in care este. Personal la cat de afectata este structura de rezistenta nu cred ca se mai poate salva ceva.... dar cine stie...asa cum unii baieti destepti au luat wc-urile publice aflate pe nisip peste care sau in locul caror au crescut hoteluri asa si cu pasarela...se va afla posibil la fundatia cine stie carei constructii extravagante...cat despre cultura ce sa mai vorbim...
22
1
Mai salvati daca puteti dragi politicieni aceasta pasarela - monument ! Este minunata, e pacat sa fie data uitarii..
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468