REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Patronii care dețin ilegal campingul de fiţe din Mamaia Nord au pierdut și în instanță

Patronii care dețin ilegal campingul de fiţe din Mamaia Nord au pierdut și în instanță

Mirela PASCAL 4 decembrie 2023 | 00:00 16661

În ultimii ani, glampingurile au început să ia amploare și să fie ridicate și în zona de litoral a Mării Negre, printre care se numără și cel din Mamaia Nord, care aparţine de Năvodari, funcționând pe firma Fun Resort, a soților Budac. Glamping by The Sea, poate una dintre cele mai nonconformiste locații de la malul mării, are în spate o poveste mai puțin știută. Locația a apărut în urmă cu aproximativ un an pe promenada din Năvodari, la doar câțiva metri de nisipul fin, fiind construită ilegal de către societatea Fun Resort SRL, controlată de Budac Roxana Elena și Budac Cătălin Florin. Igloo-rile sunt construite pe un teren al orașului Năvodari, dat în folosință către SIND România și nu au autorizație de construcție. Societatea trebuie să intre în legalitate, la fel ca restul construcțiilor din zona respectivă. Nu au cum să obțină autorizația de construire fără să le demoleze. Au fost amendați de nenumărate ori de Poliția Locală, iar amenzile au fost contestate în instanță. Degeaba, însă!

Patronii care detin ilegal campingul de fite din Mamaia Nord au pierdut si in instantaBudac Cătălin Florin și Budac Roxana Elena

Totul a pornit în urmă cu aproximativ un an de zile, atunci când societatea Fun Resort SRL a închiriat de la SIND România un teren pe care urma să construiască mai multe igloo-uri. Zis și făcut, doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, astfel, că după un an în care au funcționat, iată că a venit momentul să dărâme construcțiile. De ce? Pentru că au funcționat ilegal, fără o autorizație de construire.

Patronii care detin ilegal campingul de fite din Mamaia Nord au pierdut si in instantaGlamping by The Sea

Și asta din cauza faptului că reglementarea terenului este de tabără pentru copii. ,,Glampingul trebuie să intre în legalitate. Igloo-rile sunt construite pe un teren al orașului Năvodari, dat în folosință către SIND România și nu au autorizație de construcție. Societatea trebuie să intre în legalitate, la fel ca restul construcțiilor din zona respectivă. Nu au cum să obțină autorizația de construire fără să le demoleze. Noi le-am impus de urgență să intre în legalitate, iar ei nu au reușit să facă acest lucru până în acest moment, și le-am solicitat din nou acest lucru, dar, din păcate, nu pot, pentru că o autorizație de construcție trebuie să conțină și numele proprietarului terenului aferent construcției, iar respectivul teren nu aparține nici societății care a ridicat construcțiile, nici SIND România. Le-am comunicat, am făcut și adresă la SIND România pentru a nu mai închiria pentru că apar construcții ilegale. Eu nu pot să le dau lor autorizație de funcționare”, spunea, pentru Replica de Constanța, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, în vara acestui an.

Patronii care detin ilegal campingul de fite din Mamaia Nord au pierdut si in instantaFlorin Chelaru

Fun Resort SRL a pornit, astfel, un război cu Primăria Năvodari, însă amenzile pe care societatea încerca să le anuleze au fost validate de judecători.

Date despre societatea Fun Resort SRL

Societatea Fun Resort SRL a fost înființată în anul 2019 de către Budac Cătălin Florin și are sediul în municipiul Constanța, pe strada Rozelor, numărul 4. Firma ce se ocupă cu activități de închiriere și leasing cu bunuri recreaționale și echipamente sportive a raportat în 2021, o cifră de afaceri de 278.030 RON, profit net de 38.188 RON și datorii de 250.924 RON. Administrator al societății este Budac Cătălin Florin.

Asociați sunt Budac Cătălin Florin (25%) și Budac Roxana Elena (75%). Cei doi, alături de fratele bărbatului, Budac Răzvan George, administrează și societatea White Breeze SRL.

Patronii care detin ilegal campingul de fite din Mamaia Nord au pierdut si in instanta

Amendată de ANAF pentru lipsa autorizației de funcționare

Societatea Fun Resort a ajuns și în atenția ANAF, în urmă cu doi ani, după ce inspectorii au desfășurat un control inopinat la punctul de lucru din Năvodari, la un beach bar. Atunci, societatea a fost sancționată cu 20.000 de lei, după ce au constatat că societatea nu deține autorizație de funcționare pentru activitatea de tip „beach bar”, servire băuturi și închiriere șezlonguri. La acea vreme, i-a fost confiscată suma de 294.842 lei reprezentând veniturile obținute de societate la punctul de lucru verificat în perioada de referință, sumă stabilită conform raportului fiscal sumar emis de AMEF din dotare. Societatea a contestat amenda în instanță, iar Judecătoria i-a respins, în februarie 2021, cererea, însă la apel, a câștigat, iar magistrații au anulat procesul verbal de contravenție.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bre, primare din Năvodari, ți-a ieșit combinația pentru vre-un bloc mult mai bine? Păi igloo-utile funcționează de 4 ani, să nu îmi zici că n-ai știut! Așa că lasă-le, cum le-ai lăsat și până acum! Oricum este un loc DEOSEBIT, față de tot ce s-a construit pe plaja Năvodari!
0
0
pt "NAV', si cine sa-i bage in puscarie? justitie nu avem, politie nu...
1
1
Firma paradise nocturne , lucreaza la linie autoservire siret butoaie ! Conditii groaznice de lucru , firma are angajati zero , dar de fapt muncesc la n***u … are somalezi pe care ii tine in conditii inumane la hotel dobrogea … ii tine nemancati , nu le plateste salariile , este o c****a borata de la murighiol ! 0740362661! Numarul personal la fraierica !
7
1
Este o zona f frumoasa, eleganta. Se leaga de caciulita, ba au caciulita ba de ce nu au caciulita. ce golanie
3
1
E plina rromelia de combinatori ce fac și desfac după știința lor = zero, școala nu le.a plăcut dar nici ciment cu apă și nisip n.ar amesteca, hafaceristii plii , mouyeeeke la toți bombardistii și courvetele lor! Punct
7
1
Sa se aplice legea, cine este vinovat sa plătească, este construit fără autorizație, îl demoleze și îl pui sa și plătească.... după ce ca ești vinovat ai și gura mare.... LA PUSCARIE CU VOI!!!!
8
1
Pe cat pariu ca la vara tot acolo or sa fie? Si da, au fost bubuite ca sa dispara ca pe locul ala trebuie sa fie un bloculet ptr care nu va fi probleme cu eliberearea autorizatiei
13
1
Interesant de urmarit cum aceasta societate a fost controlata si de anaf si de politia locala primind amenzi si confiscari de bani , curios daca alte societati din jurul acesteia au patit la fel, astaia au pus niste corturi si gazon, daca faceau un bloc cu 20 etaje nu le mai zicea nimeni nimic
12
3
La ce s a construit in zona ...fara autorizatie , si la cum fuge primarul cand exte intrebat despre acolitii lui ...treaba asta cu campingul e doar o gluma ...p*****a ...nu s a dat , nu au obtinut ...
12
1
chelarule, tu nu poti sa le dai nimic, ca nu-i mosia lui mata! tu esti reprezentantul ales de navodareni, sa aplice legea. vezi ca o iei pe drumul fostului primar!
14
0
Daca sunt construite ilegal , clar trebuiesc demolate . Dar mai degraba este un razboi intre Sind si primarie si victime sunt corturile . Oricum toata zona are un aer de Pakistan .
20
0
Noaptea mintii,altii au facut blocuri acolo, se aude dom primar?
20
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436