REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Patronul firmei exportatoare din cazul navei cu oi scufundate la Midia, prins beat la volan

Patronul firmei exportatoare din cazul navei cu oi scufundate la Midia, prins beat la volan

Mirela PASCAL 3 decembrie 2022 | 00:00 4857

Nu a scăpat bine de dosarul instrumentat de DIICOT, de evaziune fiscală, contrabandă și spălare de bani, că s-a ales cu un nou dosar penal. Vorbim despre latifundiarul Jihad El Khalil, unul din asociații firmei din Constanța exportatoare din cazul navei cu oi scufundate la Midia, în 2019. Acesta a fost prins în trafic beat, potrivit informațiilor noastre.

Jihad El Khalil

Jihad El Khalil, de origine libaneză, este destul de consacrat în România, mai ales prin prisma dosarului DIICOT de evaziune fiscală, contrabandă și spălare de bani. Latifundiarul Jihad El Khalil era acuzat că, în 2010-2011, ar fi importat în România cereale din Turcia şi Liban şi apoi le-ar fi exportat în alte ţări extra-comunitare, susţinând că sunt cereale produse în România. Aşa ar fi obţinut deduceri nelegale de TVA, însă cauza a fost clasată, iar afaceristul a scăpat curat ca lacrima.  Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională, spuneau atunci procurorii DIICOT, era estimat la suma de 30.000.000 euro. Totodată, libanezul a mai ajuns în atenția opiniei publică odată cu scufundarea navei Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, în 2019. Societatea exportatoare era Maria Trading, cu sediul în Constanța, deținută de Jihad El Khalil, împreună cu alți asociați.

nava Queen Hind, scufundată

Prins pe picior greșit în trafic, a refuzat recoltarea probelor biologice

Acum, latifundiarul a ajuns, din nou, pe mâna autorităților, după ce în vară a fost prins pe picior greșit, în trafic. A fost trimis în judecată pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologic. Prin noțiunea de probe biologice se înțelege recoltarea de mostre de sânge sau urină, aceste mostre fiind necesare pentru a fi stabilită alcoolemia sau prezența altor substanțe. Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută și sancționată de art.337 Cod Penal, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Libanezul și asociații lui de la Maria Trading, afaceri de 322 milioane de lei în România

Revenind la compania Maria Trading, precizăm că aceasta se ocupă în principal cu tradingul de cereale, dar creşte şi animale şi deţine unul dintre cele mai mari abatoare din ţară, cu o capacitate de procesare a carcaselor de animale de 50 tone/zi. Anul trecut, a avut afaceri de 322 milioane de lei, profit de peste 14 milioane și  datorii de peste 250 de milioane de lei. Alături de El Khalil Jihad, mai deține acțiuni în firmă  Youssef Laoun, Ibrahim Khalil, Saad Iskandar, Khalil Gerges și El Khalil Adib

Relații cu politicieni

Referitor la El Khalil Jihad şi Youssef Laoun, precizăm că s-au stabilit în România imediat după Revoluţia din 1989 și aveau au relaţii strânse de prietenie cu personaje dintre cele mai variate. Potrivit presei centrale, El Khalil ar fi fost unul din principalii sponsori ai PSD din guvernarea Năstase. De asemenea, libanezul ar fi fost prezentat ca fiind unul dintre apropiaţii lui Jamil Jimmy Zeaiter Tohme, nimeni altul decât fostul soţ al deputatei Oana Niculescu Mizil. Tot presa centrală amintea, acum mai mulți ani, implicarea lui El Khalil Jihad în fuga celebrului Omar Hayssam, vaporul cu berbecuţi "Mohamad al IV-lea" fiind administrat de una din firmele deţinute de afacerist. El Khalil Jihad declara la un moment dat că a investit peste 100 de milioane de euro în agricultura românească, fiind considerat, de altfel, printre cele mai puternice nume în domeniu. El Khalil Jihad avea câţiva aliaţi cu renume şi în Constanţa, acolo unde au descins şi procurorii în dosarul DIICOT mai sus aminti. Firmele sale (fie că vorbim de Agro Chirnogi SA sau grupul Maria) foloseau mai multe silozuri pentru cereale în Portul Constanţa, anchetatorii descinzând, în anul 2012, la cel din Dana 45.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acesti infractori fac ravagii pe teritoriul Romaniei. Pai cum a investit el 100 milioane de euro in agricultura romanesca daca a furat returnari false de TVA de sute de milioane de euro ? Pe vremea lui Ceausescu, Stefanescu zis " Bahus " a fost executat la Julava pentru inselaciune de peste 1 milion de lei, doar atat, iar Khalil si altii ca el se plimba linistiti prin Romania, si umbla beti la volan fara ca cineva sa le faca vreun rau. Cui dau ei, arabii, parandaratul ? Cui ?...Alo DIICOT, Politia, Justitia, Presedintia...nu auziti si nu vedeti chiar nimic ?....
1
0
Știri de azi cu poze de când era bunica fata mare..marca replica foamei
0
0
Nu vad care e importanta stirii. Un om,indiferent de cine este el,a fost prins beat la volan si va avea dosar penal. Sau cumva legile se aplica in functie de alte criterii pentru anumite persoane?
3
1
Nu e singurul arab care a făcut evaziune fiscală la greu în România, ăștia au venit în 90 cu ceva bani au înființat firme de import export, și cu girul mafioților din politică și-au făcut de cap, au cumpărat terenuri și ferme zootehnice cu prețuri de nimic, iar românii au ajuns sclavii arabilor în propria țară
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102