REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PATRONUL hotelului ALCOR contestă RIDICAREA unui imobil în locul fostului BAZAR din MAMAIA

PATRONUL hotelului ALCOR contestă RIDICAREA unui imobil în locul fostului BAZAR din MAMAIA

Replica API 7 octombrie 2020 | 00:00 3022

Un teren din zona hotelului Alcor și a restaurantului Estival, pe care se află o platformă pentru amplasarea unor tarabe care alcătuiesc un bazar specific sezonului estival a ajuns mărul discordiei dintre patronului unității de cazare și o persoană fizică, care pare să fie investitorul unui imobil ce va avea aceeași destinație, alimentați publică și cazare. Pia Maria Dumitru Danielopolu, căci despre ea este vorba, a elaborat un PUZ în vederea modificării reglementărilor urbanistice din zonă. Însă, SC Complex Alcor SA își manifestă opoziția cu privire la acest PUZ și implicit a construcției ce va avea un regim de înălțime de 4 etaje din mai multe puncte de vedere.

Reprezentanții SC Alcor au adus obiecțiuni cu privire la supraaglomerarea zonei, arătându-și dezacordul față de acest proiect, mai ales că în apropiere sunt în derulare și alte șantiere pentru unități de cazare de 10 etaje. Aceștia spun că vor fi distruse spațiilor verzi și că va fi afectată vederea panoramică a camerelor hotelului Alcor, dinspre Complexul Estival.

Ce nemulțumiri au proprietarii hotelului Alcor!

SC Complex Alcor mai invocă afectarea căilor de acces, o stradă și două alei, indispensabile accesului turiștilor către unitățile de cazare și alimentație publică deținute de proprietarii hotelului Alcor, suprimarea căilor de acces pentru intervenția pompierilor și ambulanțelor, distanța foarte mică între imobilele ce urmează a fi construite față de fațada nordică a hotelului Alcor, dar și lipsa unei piețe. Mai spun că viitorul imobil ocupă spațiul de parcare al hotelului Alcor, afectarea spațiului verde aferent zonei de nord a hotelului Alcor, edificarea noilor construcții M1 și M2 în zona în care se află nodul de canalizare al hotelului Alcor, restaurantului Estival și autoservirii Siret.

Ce spune elaboratorul PUZ-ului!

Privitor la spațiile verzi și zona destinată comerțului artizanal, biroul de arhitectură SC Arhitectura SRL, prin arhitect Ignis Duvagi, spune că acestea vor fi menținute propunându-se amenajări contemporane. Cât despre amenajarea unei piețe, proprietarii terenului nu și-au anunțat disponibilitatea pentru construirea unii bazar. Însă, se intenționează prin PUZ ca, la parterul clădirilor, să fie amplasate funcțiuni destinate publicului.

În ceea ce privește aleile pietonale, acestea aparțin domeniului public și se mențin în PUZ. Referitor la distanța construcțiilor, aceasta depășește 10 metri, astfel încât ferestrele hotelului nu vor fi obturate.

SC Complex Alcor SA are sediul în București și este deținută de Inter Prodcus SRL, administrator este Cornel Cușu. Acesta din urmă este asociat unic la Inter Prodcus SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alcor e al lui Badalau si Dragnea. Cusu ala e bagat la inaintare. Mai controleaza si firme de constructii , drumuri si poduri din Giurgiu dar tot Badalau si Dragnea sunt capii.
1
0
Iar Ignis Duvagi ? Dar chiar nu o verifica nimeni pe aceasta doamna, care ea centreaza, ea da cu capul?
2
0
Ignis Duvagi nu face parte cumva din comisia tehnica de urbanism care verifica si da aviz pentru puz??? Cum facem...noi elaboram puz..tot noi aprobam????
5
0
Machedonii astia dupa ce au furat tot ce a fost de furat acu se cearta intre ei care sa fure mai mult. Au adus Mamaia in halul in care e acum ti-e si rusine sa te plimbi prin Mamaia. Nu e prost cine cere e prost cine da.
6
0
Hotul se plange de alt hot,,ati facut din Mamaia o mahala de drogati si prostituate!
5
0
daca mai fceati niste sapaturi, aflati ca, de fapt, patronul real al hotelui Alcor e pesedistul Niculae Badalau
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614