REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PATRONUL hotelului Solymar din Mangalia NU se înţelege cu CAMERISTELE

PATRONUL hotelului Solymar din Mangalia NU se înţelege cu CAMERISTELE

Replica API 17 septembrie 2020 | 00:00 8537

Rădița Pescaru, din Costinești, reclamă faptul că fostul angajator nu a vrut să îi plătească salariul pe o lună și jumătate de muncă. Astfel, aceasta a muncit pe postul de cameristă, timp de 3 luni, la hotelul Solymar din Mangalia, salariul pentru luna august nu l-a primit. Femeia îl acuză pe patronul hotelului, Viorel Răzvan Chivu, că nu vrea să o plătească pentru perioada aceasta de timp, cu toate că ea a muncit la fel ca și până acum.

Rădița Pescaru s-a angajat pe postul de cameristă la hotelul Solymar împreună cu soțul ei, care era ”omul bun la toate”. Până la începutul lunii septembrie lucrurile au fost bune, însă, potrivit declarațiilor femeii, din momentul în care pe adresa hotelului a venit o înștiințare de la un executor judecătoresc prin care se punea poprire pe salariu, atât pe salariul Rădiței cât și pe cel al soțului. Femeia reclamă că patronul hotelului nu a vrut să îi mai plătească salariul pe perioada lucrată deoarece a virat banii în contul executorului judecătoresc. Totodată, aceasta a mai spus și că patronul hotelului a dat-o afară și a amenințat-o cu relațiile lui.

Viorel Razvan Chivu: O aștept pe Rodica să rezolvăm situația

Contactat de către ziarul Replica pentru un punct de vedere în legătură cu această situație, patronul hotelului Solymar, Viorel Razvan Chivu, a declarat: ”O aștept pe Rodica să rezolvăm această situație. Eu nu am spus niciodată că nu îi dau salariul, însă ea a vrut ca banii să îi ia soțul ei pentru ea. Lucrul acesta nu se poate, există un ștat de plată pe care ea trebuie să semneze. În plus, ea trebuie să se prezinte la hotel să lămurească situația în care se află, să predea uniforma și tot ce are de predat. În momentul în care a aflat că i-a venit poprire pe salariu, mi-a propus să lucreze la negru, fără carte de muncă, ca să nu mai trebuiască să dea banii la executor. Eu o aștept să lămurim situația.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De 3 ani lucrez la Hotel Solymar, a doua mea casa, pot spune. Dl. Chivu ne-a invatat mereu numai de bine si am vazut la el un suflet pe care rar il intalnesti la oamenii de afaceri. Este un om cu un suflet mare, caruia i-a pasat, ii pasa si ii va pasa in continuare de angajatii sai. Intotdeauna, indiferent de situatie, a cautat sa vada daca avem nevoie de ceva, daca suntem bine. Niciodata nu am auzit "nu", "nu pot" sau "nu vreau" din partea dansului cand a venit vorba de mine sau de alti angajati. De aceea, il respect si ii multumesc ca m-a primit in familia Solymar!
1
0
Lucrez la Solymar de mai bine de 1 an si mi-am primit mereu salariul exact in ziua de salariu, daca am avut nevoie vreodata de vreun ajutor, dl. Chivu mi l-a oferit imediat. Este un om de milioane, cu suflet mare si saritor. Mereu a cautat sa fie alaturi de angajatii sai, indiferent de situatie si de problemele fiecaruia. Pentru fiecare dintre noi, Hotel Solymar este o a doua casa si pentru asta, doar dlui. Chivu putem sa ii multumim!
3
0
Ia vezi pe pagina de la hotel ca au inceput amanti sa sara cu gura
2
0
Am lasat sa curga comentari pentru acel frustrat care te priveste viata nasei mele privata atat iti spun nui nimeni indreptatit sa intereseze ce fac ei in familia lor unu doi fata are 21 de ani si fetita doi ani matematica ta trei faci partea din categoria ori platit sa vorbesti de ea ori invidia asa cum sunt ei au o fam frumoasa nu are ni.eni dreptul sa vorbeasca atata timp cat articolul nu este viata privata si este cu totul altceva noi stim bine cat munceste si stim foarte bine relatia lor ca si fam fiecare om in familia lui are si probleme nu ai tu nici un drept asupra ei sa vorbesti
1
2
2 copii cu care te mandresti ca fita era gravida la 16 ani ? Iti veneau barbati pe la poarta sa o bata pe nevastata de ce zdr era si tu stai si inghiti maxar taci
2
0
Ala care vorbesti ca practica prostitutia esti platit din bani care trebuia sai primeasca sotia mea asa cum stiti sa vorbiti aduceti dovezi din pacate pentru voi are o casnicie de 25 de ani si doi copii cu care se poate mandri mancatori de cacat este peste tot cand vibe omul sa isi ceara drepturile
1
2
Crv costinestiului cu 2 copii reclama ea care frecventeaza prostitutia acum e camerista
3
1
Solidaritatea de care unii dau dovada pentru o familie de rupti in cur, care in mod clar vor sa fenteze legea, imi provoaca scarba.
6
4
Bine ca s-a mai trezit o suparata sa denigreze ! Dar tot binele pe care l-a facut pt copii nevoiasi , pachetele pt batrani , dar donatia catre Spitalul Mangalia , astea nu conteaza ? Si daca spala bani sau ce afaceri are , ce va doare pe voi ? CORECTILOR !!!! Sa-si vada fiecare de mizeria din propria curte !
4
12
Va astept pe toti, dragii mei, sa va dau ce vi se cuvine
1
1
Ca locuitor al Mangaliei am avut si eu de-a face cu acest patron care crede ca lege o face el si toti trebuie sa stea drepti ca este el mare afacerist cu relatii. O scursura de om ...
11
1
Taxa de smecher la Nicu Tata. Daca si Nicu Tata ia taxe de smecher e clara treaba suntem vai de capu nostru daca si grasu ala oparit se crede in masura sa ia taxe de smecher.
4
3
Angajatorul care isi plateste personalul la negru,are si el o activitate subterana sau mai bine zis din evaziune fiscala. La privat nu se negociaza salariul, ti -l pune negru pe alb, minim pe economie in contractul de munca,iar suplimentar iti da diferenta care sa ajunga la suma pe care a avansat-o drept salariu.De multe ori angajatul habar nu are de aceste inginerii financiare.Pentru a se evita astfel de excrocherii, ar trebui instituita procedura salariului prin virament bancar, pe card de salarii.Asa va exista control.
8
4
Baietelul asta cu impesii de interlop a venit in Mangalia dupa ce la camatarit pe Scarlat,acum plateste taxa de smecher la nicu tata si se umfla cu sprijinul lui.Face pe bununul samaritean cu acte de caritate dar amaratei aleia de era cu el nu ia dat un sfant sa se trateze,a murit ca un caine...mars la Ploiesti bagabontelule si sterge I mesele lui Doroftei....
17
2
acest Chivu care face parada cu masinile lui, cu vacante si averi, este de fapt un camatar caruia i se da prea mare importanta. E un analfabet si o scursura de om. A venit pe litoral dupa ce a luat hotelul printr-o combinatie. S-a aciuat pe-aici. Nu plateste si acum a gasit scuza ca voia barba su sa ia banii. Pe spatele amaratilor, nemernicule , nu iti cladesti fericirea, ca ai si tu copil, chiar fata, ai mama si sora.
22
3
Nu a cerut nimeni sa lucreze la negru pur si simplu a cerut incheierea contractului de munca iar cuvinte aruncate in ea ca vroia bani prin sot nicicum eu personal am mers la masina sa o chem iar Dm Chivu nici nu a pfimito in birou nu aruncati in ea cu cuvinte cei care nu stiti cat a muncit isi cere doar dreptul sai arate si ei ddivezi ca a virat bani catre banca ei de ce nui arata daca vroia la negru nu lucra de la inceput Dm Chivu inainte sa arunce cu cuvinte in ea sa verifice bine angajati si cati aveau contract mai bine sa xuca ca nu vrea sai dea bani pe ce a muncit dar este Dumnezeu
17
3
este practice frecventa inmangalia,datorita itmului local spagarsi legilor pesediste! Chelnerii sint obligati sa lucreze in regim de sclav,fara zi libera,farasarbatori legale,faraconcediu,iar toamna li se da viteza faranici o compensare!toate sstea ptr salariul minim pe economie! valabil toate restaurantele din mangalia,dar mai ales lavrion,,,fostul irish pub,maritimo al excrocului de nae negrea,.itmul maninca o pizza ,ia spaga si pleaca.Condicele sint masluite,ca si bonurile tramvai,nu fiscale,ca li se dau clientilor.Ai ciriit,nu te mai Angajeaza nimeni,iar orasul e mort datorita pesedistilor
9
1
Poprirea se pune maxim o treime din salariu.
17
4
Da, sunt fff multi in aceasta industrie care cer asta patronilor, atunci cand au poprire pe cont sau salariu. Aveti dreptate ca ar trebui luate masuri impotriva celor propun si accepta astfel de practici!! Dar, din pacate nu merge sistemul. Poate ii spuneti dumneavoastra, doamnei Ministru a Muncii care tot tine partea salariatilor, din care, multi, accepta si sunt de acord sa munceasca la gri... Adica sa primeasca un salariu pe stat si altul in mana. Si apoi au tupeul sa reclame ca patronul le-a dat bani le negru!! Bani, pt care, ei, salariatii, nu au platit nicio taxa la stat!!
3
6
Cum sa propui unui patron de hotel sa lucrezi la negru? Ar trebui luate masuri drastice impotriva acestei persoane care strica reputatia industriei hoteliere
10
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218