REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Paza de coastă italiană a pus sub sechestru nava Ocean Viking, care salvează migranţi

Paza de coastă italiană a pus sub sechestru nava Ocean Viking, care salvează migranţi

Replica API 24 iulie 2020 | 00:00 1106

Paza de coastă italiană a anunţat miercuri seara că a pus sub sechestru nava Ocean Viking, implicată în operaţiuni de salvare a migranţilor din Marea Mediterană, informează dpa, citată de Agerpres.

Autorităţile susţin că au găsit 'mai multe nereguli de natură tehnică şi operaţională care pot periclita nu doar siguranţa echipajului, ci şi a celor care au fost sau ar putea fi salvaţi'.

Organizaţia umanitară europeană SOS Mediterrannee, care utilizează nava, a reacţionat în cursul nopţii condamnând 'o manevră de hărţuire administrativă flagrantă cu scopul de a împiedica activitatea noastră de salvare de vieţi'. Conform organizaţiei, principala acuzaţie este că Ocean Viking 'transporta mai multe persoane decât numărul certificat' pentru echipamentele de siguranţă ale navei. Problema nu a fost menţionată cu ocazia inspecţiilor anterioare. SOS Mediterrannee susţine că nu trebuie luaţi în calcul ca pasageri obişnuiţi şi cei salvaţi în situaţii de urgenţă.

Autorităţile din Italia afirmă că Ocean Viking va rămâne sub sechestru până la remedierea tuturor neregulilor, dintre care unele necesită intervenţia Norvegiei, ţara sub al cărei pavilion navighează vasul. Paza de coastă italiană a mai luat măsuri similare împotriva altor nave de salvare, de exemplu, chiar luna aceasta, în cazul Sea-Watch 3, utilizată de organizaţia umanitară germană Sea-Watch.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trimiteti migrantii inapoi in tara lor! europa nu e in stare sa aiba grija de propriile popoare, nu dorim alti asistati sociali !
0
0
Foarte bine!; ne-am saturat de marxism.Marxistii vor sa distruga Europa.De aceea se ridica extremismul.Suntem pusi sa acceptam ceiace nu dorim.In schimb am distrus institutia familiei.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212