REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Pe 9 iunie, mergem la vot: alegeri europarlamentare și locale, în același timp

Pe 9 iunie, mergem la vot: alegeri europarlamentare și locale, în același timp

A.F. 22 februarie 2024 | 00:00 3352

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale, pe 9 iunie, și alianța electorală, cu liste comune, pentru alegerile europarlamentare. Conducerea PSD a votat în unanimitate deciziile.

Pe 9 iunie, mergem la vot: alegeri europarlamentare si locale, in acelasi timp

Conducerea PNL a aprobat deciziile  cu 58 de voturi pentru, 5 împotrivă, două abţineri.

Alegerile prezidențiale vor fi mutate în septembrie, primul tur urmând să aibă loc pe 8 septembrie, iar pe 22 se va desfășura turul 2. În final, alegerile parlamentare ar urma să aibă loc la termenul obișnuit, pe data de 8 decembrie. 

Ce s-a stabilit

- Alegeri europarlamentare comasate cu alegerile locale pe 9 iunie;

- Liste comune PSD-PNL la alegerile europarlamentare;

- Candidaturi separate la locale, cu posibile liste comune în unele județe, pentru a crește șansele împotriva USR;

- Alegeri prezidențiale în septembrie;

- Alegeri parlamentare la termen, în decembrie.

Ce a declarat Nicolae Ciucă

„Decizia finală, dincolo de comasare, prevede ca la alegerile locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar la alegerile europarlamentare să existe o listă comună. A fost o decizie politică ce vizează stabilitatea țării, coerența actului de guvernare, și siguranța cetățenilor României. Românii își doresc stabilitate și liniște. Cred că este absolut necesar ca în anumite momente, partidele să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu pentru interesul românilor și stabilitatea țării.“

El a mai explicat că „PNL a mandatat executivul partidului să discute în coaliţie şi să agreeze această formulă de comasar ea alegerile europarlamentare şi locale, cu listă comună pentru europarlamentare şi cu listă proprie la alegerile locale”.

„Nu ne putem permite să fragilizăm tot ceea ce înseamnă stabilitate”, a mai precizat liderul PNL.

Principalele declarații, Marcel Ciolacu

„Știm cu toții istoricul acestei coaliții, că România, cu toate crizele suprapuse, se afla și în fața unei crize sociale. Nici atunci și nici acum n-am nicio  reținere de a ne angaja în acest proiect politic. În afară de performanțele guvernării, ne-am asumat o decizie politică.  Cred că aceasta e marea diferență între a fi om politic și a fi om de stat. Am dovedit și noi din PSD și colegii din PNL că putem să luăm decizii în momente dificile. Știm cu toții că prezența cea mai mare la alegeri e prezența de la locale. Faptul că noi am decis să facem această comasare nu e împotriva democrației, dimpotrivă, e un vot în plus pentru democrație și pentru a avea o reprezentare corectă.

Am decis să avem și o alianță electorală pentru lista de europarlamentare. Oricât am încerca să împachetăm cuvintele, e evident că doar cele două mari partide se pot uni și face față unui val extremist. Niciuna dintre cele două forțe nu se poate angaja singură în această luptă. E vorba de stabilitate, de asumare și de drumul României, nu neapărat de astăzi, ci de viitor.

Așa am putut să intrăm în UE și în NATO. Acum avem două obiective la fel de importante - de a intra în Schengen, anul acesta și în 2026, România să fie membră a OECD.

Nu văd nimic nedemocratic să-ți asumi cu curaj lucruri bune pentru români și pentru România.  Eu am sentimentul că am făcut ce e mai bine pentru țara mea, indiferent de costuri.

Am hotărât în afară de comasare și de o alianță electorală la europarlamentare, în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale. Avem trei variante: 1-15, 8-22 sau sfârșitul lunii. 8-22 ar fi cea mai potrivită. Data de 8 decembrie pentru alegerile parlamentare.

Nu văd nimic neobișnuit ca predarea-primirea dintre actualul și noul președinte să se desfășoare într-un calendar programat.“

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, înaintea ședinței conducerii PSD în care a fost aprobată alianța electorală cu PNL pentru europarlamentare și comasarea scrutinului cu localele, că vrea ca lista comună pentru Parlamentul European să fie deschisă de „o femeie independentă de cele două partide”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pulea Spatarul mai merge la vot in tara asta! Toti prrostii te indeamna sa mergi la vot ca sa alegi ce-i mai bun! Pai nu e nimic bun! Toti sunt niste jeguri ordinare care mai degraba merita sa fie impuscati si nu votati!
2
2
Daca reduc taxele impozitele aberante de gunoi etc, nu mai vin cu detinuti in cartiere merg la vot.
2
0
Chiar daca inchid mall-urile romanii sunt destepti.Nu pot fi pacaliti si nici prostiti.Merg oriunde,unde vrea fiecare.Sunt state care si-au bagat penisul ,nu vorbesc si nu merg la vot.Imi cumpar inainte tot de la mall si merg la o balta, stau acasa etc.Ce daca inchid mall-ul ..ma vor face sa merg la vot?Mai abitir! Mai al dracu fac si eu.Boicotez si eu cum stiu mai bine,pentru toat ce au facut cu pandecurul...cu taxe in plus,impzit marit...ciuciu vot! Votam in semn de sfidare cum ne-au sfidat ei cu un venit de 1500,1700 lei la o familie si cu taxa la gunoi de 96 de leide persoana.Le aratam degetul mare intre index si arataor sau mijlociul.Le votez numai stampule pe foaie daca a merg.
2
0
e inflatie de 7,6% in cehia 2,3% ungaria si polonia vreo 3,4 si 3,8% iar ptr rosia montana ni se cer 6,7 miliarde euro, decizia se va da in martie iar ciolacu a dat de inteles ca vom pierde asa cum spun si toti analistii si jurnalistii se pare ca nu avem nici o sansa de a castiga
0
0
Foamea...se aliază să nu scape ciolanul...Rușine
8
0
Boicot vot
6
3
Pe 9 iunie sa ne ca cam in gura la toti care candideaza
4
2
Tată iei nici nu au nevoie de voturile voastre dacă vin la vot bugetari, pensionari și cei care lucrează cu sistemul li se rupe de voi, iei pe asta se bazează
8
1
noi..DRACII DE LA 12 NOAPTEA...vom veni la vot...veti fi votati de noi...romanii s-au saturat de minciunile voastre... ne-au rugat pe noi...DRACII...sa va votam...
9
0
Șmecheria cu închiderea magazinelor duminica, e făcută cu un scop. Vin alegerile și pprosstimea trebuie să meargă la secția de votare, nu să piardă timpul prin mall-uri (!!!).
10
1
Se duce pprosstimea țării să voteze. Eu nu am votat din 1996. Cât de idiot pot să fiu să mă duc să votez și după un an să ies în stradă la miting si să urlu ca un annimall, HOȚII, HOȚII, HOȚII... !
7
10
Sa ne pisam pe voturile lor si pe ei
13
4
Sa mergem la vot si sa votam psd sau mai ales pnl
1
11
Hira .City manager .Stroe la Cj,nu va faceți griji apele sunt făcute de mult! Noi oamenii de rad credem ca nu sunt făcute liste
8
6
La Primaria Constanta va ramane Vergil Chitac iar la Consiliul Judetean, nea Stroe il va promova pe Mihai Lupu din partea PSD ca si asa e liber de contract. Asteptam cu interes revenirea lui Felix Stroe in fruntea RAJA. Important este sa dispara Tutuianu, Lungoci si echipa de pucisti. Chitac va fi primar
5
17
Yes… in sfârșit… credeam ca nu o sa o facă…
0
8
Cine a decis? Ambasadoarea SUA in Romania?
20
2
pana in septembrie si inca nu stim candidatii la presedintie e greu de negociat cu incurcatura asta cu sri dna si dosare din sertare numai noi franta si rusia mai avem republici prezidentiale cu presedinte atat de puternic prin contrast nimeni nu stie cine e presedintele germaniei sau italiei iar presedintele sua e de fapt prim ministru si presedinte 2 in unul
11
3
Sa Stabilit, încă 4 ani de păcălit pro.stim.ea, O fac pentru r*m. ani zic hienele
23
4
Pentru lb. romana apasa tasta 1
6
2
Comasarile astea sunt doar pentru ei, nu pentru noi. Au stabilit cum se face imparteala pt urmatorii 4 ani, de noi in doare la pl.
35
3
Forza UDMR!
5
23
sa va votați între voi,mă ccc pe alegerile voastre, toți sunteți niște hoți, sper doar sa scăpăm de piticul porno radu cristian de la Mangalia
26
1
La chiolhanis in ograda Ia ia o Derbedeii stau gramada Ia ia o...
18
5
Auzi sa stabilit. Suntem niste kkciosi. Panu nu alergam politicienii pe strada nu se va rezolva nimic. Stăm, ne milogim , ne aplecăm și pupam bucile oricărui ales.
33
4
La timpuri noi, tot noi!
30
0
Ciuciu voturi. Sa va voteze cei la care le-ati dat pensii speciale. Noi de la care prin taxe si impozite marite ne-ati furat banii ca sa-i dati la profitorii ordinari de speciali, nu va mai votam.
45
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436