REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Pe ce PRIMARI îi RECOMANDĂ TALENTUL, și nu STUDIILE?!

Pe ce PRIMARI îi RECOMANDĂ TALENTUL, și nu STUDIILE?!

Replica API 17 noiembrie 2021 | 12:37 5243

Atunci când primarii iau decizii proaste pentru comunitatea pe care o reprezintă, cetățenii se întreabă ce a fost în capul lor de au putut să ia o hotărâre proastă, ce interese reprezintă sau cât e îi duce capul. Probabil unii dintre ei își pun și alte întrebări, de genul ce i-a recomandat pentru funcția pe care o conduc sau ce studii au la activ. Deși, pentru o astfel de poziție, studiile în administrație, management, sunt fundamentale, ei bine mulți dintre aleșii noștri nu numai că nu le dețin, dar au la bază doar liceul. Am fost curioși să aflăm care sunt primarii ”de elită” ai județului Constanța, așa că le-am luat la puricat CV-urile. Acolo unde s-a putut și unde le-am găsit. Unde nu, am sunat sau, dacă nu au răspuns, am aflat pe surse.

Aleși locali din județul Constanța nu s-au deranjat să afișeze pe site-primăriilor CV-urile lor, chiar dacă mulți primari se află la al doilea, poate chiar la al treilea mandat. Înțelegem reticența acestora, cât și motivul pentru care rubrica „studii”, în cazul multora dintre ei, este destul de scurtă. Puțini sunt aceia care s-au gândit că potrivit și corect este să-și informeze cetățenii cu privire la studiile și experiența profesională, indiferent că acesta există sau nu.

Tudor Iordan

Am ”răsfoit” site-urile primăriilor din județul Constanța și am fost surprinși să aflăm că sunt primari pentru care educația a fost mai puțin importantă. Unii au avut curajul să tragă linie la rubrica ”studii”, alții, probabil de rușine, au ascuns-o. Însă, noi i-am găsit, pe surse, și de la colegii lor binevoitori. Haideți să-i cunoaștem!

Viceprimarul de la Ostrov, Tudor Iordan, ne spune că are studii medii, specializare alimentație publică și cu experiență în Consiliu Local.

Primarul din Cuza Vodă, șofer

Primarul din Ghindărești, Vasile Simion, are și el studii medii, la fel și cel din Cerchezu. Ștefan Chelaru, despre care aflăm, pe surse, că are liceul absolvit, și că de meserie este fochist-muncitor calificat. De la Ostrov, ajungem la Cuza Vodă, unde aflăm că primarul de aici, Viorel Dulgheru, a fost șofer, înainte să ajungă la primărie, dar a muncit și într-un depozit de lemne. La fel și viceprimarul său, Mihai Vancea.

Viorel Dulgheru

Facem un popas și la Tîrgușor, unde aflăm că primărița de aici, Mădălina Negru, are rubrica ”studii” curată, la fel și calificările, dar și specializările. Știm despre ea că, înainte de a ajunge primar, a fost poștaș.

Tot studii medii are și viceprimarul din Tîrgușor, Viorel Petre.

Doar cu liceul se laudă și primarul din Dobromir, Visel Iusein, dar și primărița din Ion Corvin, Tudorița Floroș.

Visel Iusein

Tudorița Floroș

În concluzie, oricine poate fi primar. Nu e nevoie de foarte multe lucruri, doar de noroc, sprijin politic, votul cetățenilor și... cam atât. Vom reveni cu restul primarilor și studiile acestora într-o ediție ulterioară.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vedeti si la Baneasa ce studii au Paulica si Marcu
0
0
La Seimeni avem un vacar!
1
0
La Cuza voda ne conduce repetentul VIOREL DULGHERU!
2
0
si la c-voda vice e un carciumar analfabet
12
2
Mare SCARBA REPLICA !
14
4
Are Kitac studii si la ce ne foloseste noua?
12
6
Hai sa vedem si studiile redactiei Replica
23
3
Primarul din chirnogeni a fost frigotehnist care aceasta meserie se facea la profesionala
9
0
Ion Escu., si invers.
0
2
la spiru teparet,andrei spaguna bancomate de diplome
19
1
La Spiru cn a facut
4
1
Pai ati uitat sa il puneti pe chitac in capul listei lool.
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272