REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pe strada CUARŢULUI, locuitorii circulă pe MODELUL PONTA

Pe strada CUARŢULUI, locuitorii circulă pe MODELUL PONTA

Replica API 20 aprilie 2021 | 11:25 1672

Locuitorii de pe strada Cuarţului, din zona campusului universitar, sunt nevoiţi să circule în ultima vreme pe “modelul Ponta”. În urma ploilor de zilele trecute strada a fost înghiţită de apă, iar cetăţenii au fost obligaţi să adopte “uniforma” de pescar şi să apeleze la barcă pentru a putea ieşi din cartier.

Se simt în pielea lui Ponta

Zona Campus sau cartierul Universitate, așa cum a fost denumit de autoritățile locale, este într-o continuă expansiune, aici construindu-se de zor, imobile cu un regim de înălțime de unul, două, până la 15 etaje. Fosta administraţie locală a emis autorizaţii pe bandă rulantă fără să se intereseze de infrastructură. În urma acestei lipse de interes, locuitorii zonei au de pătimit şi în prezent. În urma ploilor de săptămâna trecută, strada Cuarţului a fost înghiţită de apă.

„Avem şi noi nevoie de câteva chestii de moft în anul de graţie 2021. Apă, canalizare şi curent. Această stradă chiar este în Constanţa. Strada Cuarţului. Există o vorba: speranţa moare ultima, dar la noi a murit de mult. Circulăm cu barca, pe modelul Ponta”, precizează constănţenii. Aceştia pot circula lejer cu barca pe strada cu pricina şi, chiar, se pot simţi în pielea lui Victor Ponta, fostul premier, care a fost plimbat cu barca pe străzile din Teleorman, în 2014.

Demersuri pentru construirea tramei stradale

Situaţia nu este mai bună nici în perioadele când nu plouă, strada Cuarţului fiind ciuruită de gropi.

Amintim că actuala administraţie locală a demarat procedurile în vederea informării cu privire la situația urbanistică a zonei. În acest sens, a fost solicitat un certificat de urbanism pentru lucrări de construire aferente tramei stradale din municipiul Constanța - cartier Universitate, faza Studiu de Fezabilitate (S.F.) și Proiect pentru Autorizația de Construire (P.A.C.).

În etapa I intră următoarele străzi: Cuarțului, Opalului, Safirului, Agatului, Ametistului, Perlei, Topazului şi Smaraldului.

Citeşte şi:

STRĂZILE cu nume de PIETRE PREȚIOASE din zona Campus vor fi ‘ȘLEFUITE’

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614