REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Pedeapsă mult prea blândă pentru o tânără ce şi-a lăsat propriul copil să moară de frig!

Pedeapsă mult prea blândă pentru o tânără ce şi-a lăsat propriul copil să moară de frig!

Replica API 3 iunie 2019 | 08:22 444

Venirea pe lume a unui copil reprezintă, de cele mai multe ori, o bincecuvântare în viaţa părinţilor. Însă, din păcate, sunt şi situaţii când un copil „încurcă” viaţa celor care-l aduc pe lume, aşa că îi decid ei înşişi soarta. Acesta este şi cazul unei tinere din Cobadin, stabilită în Italia. După câteva nopţi de distracţie cu băiatul pe care-l cunoscuse, L.P. a rămas însărcinată. A ascuns părinţilor, dar şi bunicilor că urmează să aducă pe lume un copil, aşa că a decis să-l lase să moară. După ce l-a născut în casa bunicilor, l-a ascuns sub un fotoliu într-o cameră neîncălzită, împrejurare ce a condus la decesul acestuia, prin expunere la frig, imediat după naștere, prin pneumonie. Totul a ieşit la iveală când tânăra a ajuns la spital, iar medicii au dat-o pe mâna poliţiei.

Evenimentul tragic s-a petrecut în anul 2011, însă abia recent şi-a aflat pedeapsa. A luat viaţa propriului copil, fără nici o remuşcare şi nu va plăti pentru gestul ei. Un an...atât i-au dat judecătorii sentinţa, pe care o va executa în libertate.

În 2012 a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere a nou-născutului de către mamă. Prin actul de sesizare a instanței, procurorul de caz a reținut în sarcina inculpatei că la data de 4 februarie 2012, în calitate de mamă, a născut neasistată un făt de sex masculin, la domiciliul bunicilor săi din Cobadin, pe care l-a lăsat fără supraveghere și, ulterior, ascuns sub un fotoliu într-o cameră neîncălzită, împrejurare ce a condus la decesul acestuia, prin expunere la frig, imediat după naștere, prin pneumonie. A doua zi, poliţiştii au fost sesizați telefonic de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Constanţa, Secția Ginecologie, cu privire la faptul că pacienta a fost diagnosticată cu ,,avort incomplet provocat, lăuzie, ziua a II-a după naștere la domiciliu neasistată de cadru medical. În baza acestei sesizări, poliţiştii au efectuat o cercetare la fața locului, unde tânăra locuia împreună cu bunicii și părinții săi, mama fiind plecată în străinătate la muncă, iar tatăl internat la spital.

Fata avusese o aventură cu un băiat din Negru Vodă, timp de 8 luni de zile, pe care l-a cunoscut într-o discotecă din Chirnogeni. După ce a avut relaţii sexuale cu acesta (de două ori) a constatat faptul că este însărcinată, lucru pe care l-a ascuns de prieten și membrii familiei, întrucât îi era rușine.

În data de 3 februarie 2012, se afla la domiciliul bunicilor ei, iar din cauza faptului că avea dureri mari la nivelul abdomenului s-a dus la toaleta din spatele curții pentru a-și face nevoile fiziologice. S-a așezat pe toaletă, moment în care durerile au devenit insuportabile, începând să sângereze. A revenit în casă, fără să discute cu nimeni, deși durerile de abdomen au persistat. A doua zi, a suferit o hemoragie, fapt pentru care mătușa sa a solicitat prin intermediul S.N.U.A.U. 112, o ambulanță care a transportat-o la spital. Medicii şi-a dat seama imediat că suferise o naştere şi au anunţat poliţia. Poliţiştii au continuat cercetările la imobilul din comuna Cobadin, ocazie cu care, într-o cameră apropiată celei folosite de inculpată, sub un fotoliu, au identificat un fetus de sex masculin, învelit într-o pânză albă, cu ombilicul tăiat, prezentând în zona coastelor o echimoză albăstruie.

Moartea nou-născutului a fost violentă, a stabilit Medicina Legală, şi s-a datorat hipotermiei-expunere la frig imediat după naștere, la domiciliu. Leziunile de violență constatate au putut fi produse prin contact cu suprafața înghețată, în timpul vieții. Fata le-a povestit organelor legii că nu-şi aduce aminte cine a ajut-o să nască şi să facă curăţenie în casă după naştere.

În octombrie 2018, Judecătoria Medgidia a condamnat-o la un an de închisoare cu suspendare. În ceea ce privește modalitatea de executare a pedepsei principale, instanța a apreciat că executarea acesteia în regim privativ de libertate ar fi excesivă, raportat la circumstanțele personale ale inculpatei,fiind persoană tânără, integrată social, cu perspective reale de îndreptare, riscul reiterării conduitei infracționale fiind minim. Chiar dacă a scăpat ieftin, tânăra nu a fost mulţumită de pedeapsă, aşa că a formulat recurs, la Curtea de Apel Constanţa. Magistraţii i-au respins pe 31 mai a.c., recursul ca nefondat, decizia fiind definitivă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai mare dreptate! In mod cert e retardata. Altfel nu se explica gestul ei.
0
0
O Justitie de kkt !!! La noi, parintii biologici - ca PARINTI NU SUNT SPECIMENELE ASTEA - au doar drepturi, nu si obligatii sau responsabilitati. Macar sa o fi pus la munca obligatorie in folosul comunitatii, ca sa inteleaga si ea ca a facut o crima. Asa, o doare in 14, la fel ca pe alte sute de astfel de panarame care considera copilul o sarcina nedorita, de care poti scapa prin crima!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108