REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Pentagonul acuză Rusia de comiterea de atacuri ''nediscriminate'' asupra civililor în Ucraina

Pentagonul acuză Rusia de comiterea de atacuri ''nediscriminate'' asupra civililor în Ucraina

Replica API 23 martie 2022 | 20:38 421

Pentagonul a acuzat luni Rusia de comiterea de atacuri "nediscriminate" asupra civililor în Ucraina şi a dat asigurări că va ajuta la strângerea de dovezi privind crimele de război ale forţelor ruse, relatează DPA şi Reuters.

John Kirby

"Indiferent dacă este vorba de rachete de croazieră, rachete balistice, focuri de artilerie, ei folosesc o mare cantitate de armament greu asupra oraşelor în încercarea de a forţa capitularea lor", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, John Kirby, la Washington.

"Iar asta duce la mai multe victime în rândul civililor, la mai multe daune produse zonelor rezidenţiale, spitalelor, şcolilor", a declarat Kirby, adăugând că este vorba în mare măsură de "atacuri nediscriminate".

El a precizat că nu poate spune dacă aceasta face parte dintr-o strategie a Rusiei.

În acelaşi timp, Kirby a declarat că Pentagonul va ajuta la strângerea de dovezi privind crimele de război comise de Rusia în Ucraina.

"Vedem dovezi clare că forţele ruse comit crime de război, iar noi ajutăm la strângerea de dovezi în legătură cu acest lucru", a afirmat el.

"Dar sunt investigaţii în derulare şi vom permite desfăşurarea lor. Vom contribui la acest proces investigativ. În ceea ce priveşte rezultatul, nu este o decizie pe care o va lua conducerea Pentagonului", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele american Joe Biden şi secretarul de stat american Antony Blinken au acuzat săptămâna trecută Rusia de crime de război, dar au precizat că este opinia lor personală. Administraţia SUA nu a vorbit încă oficial despre crime de război, scrie agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272