REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Pentru catargul construit fără autozitație la Pavilionul Expozițional Constanța au fost folosite materiale mai ieftine. VIDEO

Pentru catargul construit fără autozitație la Pavilionul Expozițional Constanța au fost folosite materiale mai ieftine. VIDEO

Replica API 16 ianuarie 2020 | 03:34 604

Consilierii județeni constănțeni s-au întrunit miercuri, 15 ianuarie a.c., în ședință ordinară pentru a supune la vot mai multe proiecte. Însă două dintre acestea au fost retrase, urmând a fi votate în una din următoarele ședințe ale CJC.

În cadrul ședinței, consilierii liberali au cerut detalii și explicații privind unul dintre cele două proiecte retrase, şi anume: ”Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici- faza DTAX+DT aferenți obiectivului ”Amplasare catarg port drapel la Pavilionul Expozițional Constanța”, proiect inițiat de vicepreședintele CJ, Claudiu Palaz.

Reamintim că anul trecut, în luna octombrie, pe site-ul Consiliului Județean Constanța a fost publicat un anunț de achiziție publică pentru servicii de expertiză tehnică în vederea punerii în legalitate a catargului portdrapel la Pavilionul Expozițional Constanța, pentru că acesta nu avea și nu are nici în prezent autorizația de construire, fiind totuși în anul 2018 inaugurat.

Stâlpul respectiv are o înălțime de 36 de metri, iar drapelul arborat are o lungime de 15 metri și o înălțime de 10 metri.

Consilierul liberal Marian Crușoveanu a fost invitat de către președintele CJC, Horia Țuțuianu să învețe legislația; în replică, liberalul a spus în fața reprezentanților mass-media: ”Dacă știa legislația președintele Consiliului Județean nu construia un catarg care stă de un an și ceva fără autorizație”.

”La comisie am cerut să ni se dea autorizația de atribuire, de licitație, expertiza tehnică făcută după un an și ceva de zile de când s-a inaugurat și astăzi am cerut să ni se dea documentația tehnică pentru autorizația pe construire, pe care noi l-am aprobat, ar fi trebuit să îl aprobăm, l-au retras de pe ordinea de zi. Am vrut să compar să compar dacă materialele folosite sunt identice, și nu sunt. Materialele care au rezultat în urma expertizei tehnice făcute și materialele puse în DTAC pe care trebuia să îl votăm noi, sunt aceleași, corespund, dar avem o problemă la caietul de sarcini și fișa de date, elementele tehnice de acolo, nu corespund, nu sunt respectate. Trebuia să se folosească un anumit tip de materiale și nu le-au folosit. Materialul care s-a folosit este mai ieftin, între 40- 50% în funcție de aliaj, adică stâlpul acela, structura metalică. Aici mă refer strict la stâlp, celelalte materile corespund, adică betonul, marca de beton, mă refer. De plătit, încă nu s-a plătit nici un ban, și asta voiam să îi spun domnului președinte, ce soluție găsim, pentru că suntem într-o mare încurcătură. Se anulează licitația? Nu se mai plătește? Cei de la Curtea de Control vor veni să vadă, cei de la Agenția Națioonală de Achiziții Publice (ANAP) să ne dea un punct de vedere pentru că sunt specialiști. Cred că de asta a fost retras de pe ordinea de zi, li s-a comunicat că sunt probleme, altfel trecea proiectul ca gâsca prin apă. Prețul final al acestui catarg este în jur de 80.000 de mii de euro, ce va fi achitat de către Consiliul Județean Constanța, pe achiziție directă, orice achiziție până în 450.000 de euro pe achiziție directă, fără licitație. Eu doar am făcut o constatare, că nu s-au respectat materialele din fișa de date la realizarea acestui obiectiv, fără autorizație. Ceea ce trebuie noi săa aprobăm astăzi este unul dintre pașii ce conduc spre obținerea autorizației de construire”, a declarat Marian Cruşoveanu.

Horia Țuțuianu a declarat faptul că pentru stâlpul respectiv nu s-a plătit încă nici un leu:

”Din ce am înțeles de la inițiator, adică domnul vicepreședinte Palaz, mai sunt niște acte și date, de adus la hotărâre, apoi îl vom repune pe ordinea de zi. La vremea contruirii acestuia nu au fost toate actele în regulă, dar se vor lua toate autorizațiile, nu este nici o problemă. Vreau să spun că nu s-a plătit niciun leu pentru acest catarg”, a spus în cadrul unei conferințe de presă, președintele CJC, Horia Țuțuianu.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Crusoveanu vorbeste ? Derbedeul care fura banii europeni de la eforie prin firma lui socru su ?
4
2
Si de-aia a costat atat?
6
0
cu 80000 eur oameni construiesc o casa, Astia au turnat 1 m cub beton , nu se stie ce calitatea au infipt o teava,... de aia au crescut impozite
13
0
Daca presedintele ales de 6 milioane de romani a furat 6 case si nu vrea sa dea nici banii inapoi astia de ce sa nu ciordeasca si ei 80.000 euro?!?
4
7
Daca o teava vopsita a ajuns sa coste 80.000 euro inseamna ca ne meritam soarta. Astia ne fura pe fata. Alooooo DNA ule mai dormiti mult in bocanci?
20
0
80000 euro! luami-ati catargul in gura!
15
0
Vai cata preocupare. Cat de penibili puteti sa fiti. Voi sunteti urmasii lui Bratianu? Ala tot de astavsa ocupa, de catarge?
4
10

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212