REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PERCHEZIȚII la CONSTANȚA: vizată o `FABRICĂ` de DIPLOME FALSE

PERCHEZIȚII la CONSTANȚA: vizată o `FABRICĂ` de DIPLOME FALSE

Replica API 4 martie 2021 | 11:03 17967

Polițiștii de la transporturi, cu sprijinul altor forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat 221 de percheziții, în 34 de județe și în Bucureşti, la o grupare bănuită că ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat. Precizăm că speța este una mai veche, percheziții în cauză având loc și spre finele anului trecut, la Medgidia și Mangalia.

La data de 3 martie a.c., polițiștii de la transporturi, cu sprijinul altor forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, au pus în executare 221 de mandate de percheziție domiciliară, în 34 de județe și în Bucureşti. Acțiunea s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale. Din cercetări a reieșit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat. În urma perchezițiilor, au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licențe de pescuit, autorizații de pescuit calcan și atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și un revolver și 59 de cartușe cu bile metalice, deținut ilegal.

Percheziții au avut loc și spre finele anului trecut

Amintim că, în dosarul de față au avut loc percheziții și spre finele anului trecut.

Astfel, pe 2.12.2020, au avut loc 11 percheziții domiciliare pe raza localităților Mangalia și Medgidia, în dosarul penal nr. 335/P/2020, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de: grup infracțional organizat, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, constând în falsificarea diplomelor de bacalaureat, certificate de calificare profesională, certificate de absolvire cu diferite specializări. În urma descinderilor, au fost ridicate 5 imprimante multifuncționale, 6 unități PC, laptop-uri, stick-uri de memorie, bijuterii din aur, sume de bani, telefoane mobile, 2 ștampile și 62 de diplome și certificate de calificare. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism marca Peugeot 307.

Ulterior, pe 10.12.2020 au avut loc alte 23 percheziții domiciliare, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor : 4 diplome de bacalaureat, 27 certificate de calificare și 2 diplome de absolvire 12 clase.

Diplomele erau ”livrate” în toată țara

Potrivit informațiilor noastre, indivizii care falsificau diplomele de bacalaureat, dar și de diverse atestări profesionale, sunt din Medgidia și Mangalia. Aceștia livrau în toată țara, iar multe dintre persoanele care le-au cumpărat (fiind vorba de câteva mii de euro) au obținut locuri de muncă inclusiv în armată sau Poliție. Mai mult decât atât, se pare că există persoane care au vrut să plece la muncă în Austria cu aceste diplome, fiind depistate.

”În urma acțiunilor, la data de 2 decembrie 2020, polițiștii au depistat, în flagrant delict, un bărbat, în timp ce ar fi primit două certificate de calificare profesională false, care ar fi fost date retur de către beneficiari, întrucât ar fi fost eronate.

În urma flagrantului, în aceeași zi, au fost puse în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sume de bani (119.000 de lei, 8.500 de euro, 520 de lire sterline și 65 de leva), 5 imprimante multifuncționale, 6 unități PC, 15 telefoane mobile, 12 memory stick usb, 13 laptopuri, 5 ceasuri de mână, mai multe bijuterii, 7 harduri externe, 1 DVR, precum și 62 de diplome și certificate de calificare, 2 ștampile. În plus, a fost indisponibilizat un autoturism.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de aproximativ 370.000 de lei.

Cercetările continuă.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Verificati toate primariile sa vedeti cati angajati detin diplome false pentru care sunt platiti in plus la salariu. Verificati toti pescarii care au dreptul la pescuit in Marea Neagra inclusiv la calcan datoria acestor falsuri. Jumatate din primari sunt licentiati chiar masteranzi cu diplome false. Verificati, Verificati Verificati!
4
0
Draga Codruta probabil de la tigarile luate n poarta ti se trage? Sau de la calcanul cersit prin telefon sau de la cei 300 euro solicitati pentru o tumora inventata? Sau poate de la toate celelalte? Prietenii stiu de ce.
2
1
Toate service-urile auto din constanta sunt pline cu angajati pe post de mecanici sau subingineri cu astfel de diplome
3
0
La megidia silviu butnaru face diplome false. La mai prins garda ondata dar o are pe marusa judecator si il scapa mereu
6
1
Visan George Mangalia fostul pompier face diplome contra valori de 350euro
5
2
Stia meserie?
2
2
Vasile Viorica o fosta bucatareasa ajunsese sa predea si ea la astfel de cursuri.....Pompierii stiu cine este...Hahaha
5
1
Se pare ca de aici au ridicat multe diplome false chiar de politisti si jandarmi
9
1
poate e o sucursala a lui Oprea , altfel e o concurenta a spincenatului
10
0
Sa caute la Mangalia la CIOBANEL Simona & Co
10
11
Verificati la raja sa vedeti cati sefi au facut "facultatea" la Chisinau !!!
26
4
Cine sunt care elibereaza diplome false?Jurnalisti,fiti transparenti.
13
0
Direct la puscarie,absolut toti
12
1
sunt puse de mult la blat si beneficiarii au posturi bine platite!
14
2
toti astia sa dea bani inapoi care si-au luat posturi cim ar fi Ministru sanatati prin consiliul judetean pe la DGAPS unde au avut diplome de Cisinau si masterate pe la Tirgoviste
14
3
zis interesul national.
15
2
E trist dar adevarat astia suntem o tara de impostori si tradatori ne furam unii pe altii
22
3
Nu sunt numai diplomele bugetarilor...sunt si ale unor neispraviti si neispravite, care pe bani frumosi au cumparat diplome ..cum e posibil sa faci o facultate de studii economice, la particulara normal, apoi sa ai doctorat pe o tema de terorism international, pe niste mii de euro ca tu nu stii sa deschizi o carte, si tu sa fii tot o agenta de vanzari la un service auto ? Pai daca singurul merit e cel de amanta a unui frustrat bun cotizant la partid ?
37
0
Toti cei care au fost angajati in baza acestor diplome false ,sa fie obligati sa retirneze toti banii inapoi si abia apoi condamnati penal cu executare
38
1
O, ooo...... Diplomele bugetarilor.... foarte multi sunt "doctoranzi"... primesc si sporuri de ....... RUSINE si HOTIE, MINCIUNA si DELAPIDARE..... furt la DRUMUL MARE. Vinovatii sa raspunda penal. Da, daa....
37
14

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218