REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

PERCHEZIȚII la indivizii care ATACAU și TÂLHĂREAU taximetriști!

PERCHEZIȚII la indivizii care ATACAU și TÂLHĂREAU taximetriști!

Replica API 15 noiembrie 2018 | 00:07 410

Furturi pe bandă rulantă

Furturi pe bandă rulantă

Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliției Municipiului Constanța, cu sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Constanța și al polițiștilor din cadrul Secțiilor 1-5 urbane, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat 9 percheziţii domiciliare, la data de 13 noiembrie a.c., pe raza municipiului, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt și tâlhărie.

În urma activităților desfășurate, polițiștii constănțeni au reținut în sarcina a patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani, toți din municipiul Constanța, comiterea a 7 infracțiuni de furt din locuințe, alte 2 din societăți comerciale, 2 infracțiuni de tâlhărie, dintre care una asupra unui taximetrist aflat în timpul serviciului și o infracțiune de furt din auto. Faptele au fost comise în perioada 5 decembrie 2017 – 1 noiembrie 2018, pe raza municipiului Constanța, iar prejudiciul total, creat în dauna celor 12 persoane vătămate, este de aproximativ 45.000 de lei, constituit din sume de bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile, tablete, laptopuri, televizoare LCD, acesta fiind recuperat în proporție de 25% . Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii constănțeni au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Constanța, în sarcina căruia au fost reținute 2 infracțiuni de tăinuire, acesta fiind bănuit că ar fi achiziționat bunuri, despre care cunoștea că provin din comiterea de infracțiuni, de la tinerii în cauză. La data de 13 noiembrie a.c., trei dintre cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, precum și bărbatul, în vârstă de 42 de ani, au fost reținuti pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introduși în C.R.A.P. al IPJ Constanța, iar la data de 14 noiembrie a.c., au fost prezentați Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă. În continuare, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliției Municipiului Constanța continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor implicate. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al U.T.A.I. Constanța.

Amintim că taximetriștii de la malul mării erau speriați întrucât, de circa o săptămână și ceva, mai mulți tineri îi atacau la orele dimineții și le furau banii.

”La modul general, de la colegi știu, că sunt trei tineri. Vin din Palas, pe la 4 - 4.30 dimineața, și coboară pe la Poarta 2, Tomis... Dar acționau numai în stațiile de taxi unde era un singur șofer. Astfel, cereau să fie duși într-un loc unde puteau acționa. Dacă persoana respectivă opunea rezistență, scoteau cuțitul și îl amenințau. În aceste zile, că de joia trecută a început totul, au fost cazuri cam în fiecare dimineață. Zilele trecute a fost un caz la Delfinariu, apoi la Poarta 2. Știu că au fost depuse plângeri la Poliție”, a declarat, pentru Replica, în urmă cu o săptămână, Rodica Ioniță, vicepreședintele Camerei Taximetriștilor din Constanța.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
'tu-i in gura de golani. Bine ca sunt la puscarie. Sa iasa peste 10 ani. Asa merita. Se tot vorbea ca politistii dorm, dar chiar au facut treaba buna. Respect.
0
0
Cand taximetristi fura la cursa sau fac curse fara ceas la pret triplu sau chiar de 5 ori mai mare decat pretul real !!!!! POLITISTI mai fac RAZII sa ii prinda????
0
0
Hoti aia talharea si se ocupa si cu altele tlhari in scara blocului pe surorile le viola si pe mame la tlharea
1
0
Voi cand furati cu maimuta la fel trebuie sa va facem.
5
9
Eheeei unde e vremile de altadata cand infractorii nu recidivau de frica inchisorii ci de frica tratamentului din arestul politiei.Ce vremuri dom'le dar si infractori mai putini!
17
1
Nu cumva sa le dati numele, ca le '' stricati imaginea ''...pudicilor !
13
1
Bravo politistilor! Stam si noi mai linistiti ca tot stateam cu teama cand luam tineri in masina. Ne gandeam ca ar putea fi talharii despre care se stia ca ne ataca. I-au prins destul de repede. Chiar nu ne asteptam. Bravo lor!
14
3
SA-I STROPIM CU BENZINA SI DATI FOC
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272