REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Percheziţii la Said Baaklini, într-un dosar cu un prejudiciu de 22,5 milioane de euro

Percheziţii la Said Baaklini, într-un dosar cu un prejudiciu de 22,5 milioane de euro

Replica API 19 aprilie 2013 | 00:00 267

Grupare infracţională destructurată

Grupare infracţională destructurată

O grupare infracţională, cu ramificaţii şi în judeţul Constanţa, a fost destructurată de oamenii legii, joi, 18 aprilie. Liderul grupării este nimeni altul decât "regele sardinelor", controversatul om de afaceri libanez, stabilit în România, Said Baaklini, 50 de ani. Acesta a utilizat mai multe societăţi comerciale, atât din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora a creat circuite financiare fictive. Însă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 7 persoane, cetăţeni români, libanezi şi italieni, specializat în obţinerea unor beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În acest sens, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat la data de 18 aprilie 2013, un număr de 16 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Buzău, Constanţa, Gorj şi Botoşani, la locuinţele membrilor grupării şi la sediile societăţilor comerciale controlate de către aceştia. În fapt, se reţine că liderul grupării, învinuitul Said Baaklini, 50 de ani, cetăţean libanez, în mod direct sau prin persoane interpuse, a utilizat mai multe societăţi comerciale din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora a creat circuite financiare fictive, procedând la efectuarea de operaţiuni comerciale nereale - livrări intracomunitare, achiziţii şi revânzare imobile sau alte bunuri, in principal motoare electrice, fără plata obligaţiilor către bugetul de stat. Prin activitatea infracţională a membrilor grupării, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 22,5 milioane de Euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA. La sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală au fost audiate 11 persoane, procurorii urmând a dispune măsurile legale faţă de învinuiţi, după finalizarea audierilor. Cercetările şi acţiunea au fost efectuate cu sprijinul IGPR - DCCO şi Jandarmeriei Române. Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie, după cum se arată într-un comunicat al Ministerului Public. Tot despre Baaklini, amintim că el este implicat şi într-un dosar de returnare ilegală de TVA. Mai exact, în 2011 a încercat să obţină o returnare ilegală de TVA de aproape 60 de milioane de euro pentru exportul unor utilaje cumpărate de la UCM Reşiţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212