REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PERICOL DE ACCIDENT: Zăpada aruncată de pe trotuar pe carosabil

PERICOL DE ACCIDENT: Zăpada aruncată de pe trotuar pe carosabil

Replica API 26 ianuarie 2017 | 13:32 381

Tot mai mulţi constănţeni îşi fac loc singuri pe trotuare. Teama de a nu fi amendaţi sau graba i-a determinat pe mulţi dintre ei să arunce zăpada de pe trotuare... pe carosabil, fără să conştientizeze pericolul la care îi expun pe participanţii la trafic, un caz de acest gen petrecându-se în urmă cu două săptămâni pe DN3. Asta se întâmplă şi cu un pensionar din Constanţa care a fost surprins pe strada Caraiman din municipiul Constanţa în timp ce muta efectiv zăpada de pe trotuar pe carosabil. Fără a conştientiza ce dezastru ar putea cauza, acesta deszăpezea de zor trotuarul în dreptul în care îi era parcată maşina.

La mai mult de 75 de ani, bătrânul deszăpezește aruncând zăpada fix în stradă! “Iau zăpada de pe trotuar ca să pot ieși cu mașina. Aceasta este mașina mea și vreau să o deblochez. Arunc zăpada în stradă pentru că acolo se topește mai repede. Văd că trotuarele nu sunt luate la deszăpezit de primărie și nu stau să mai aștept primăvara.”, ne-a declarat bătrânul. Constănțenii sunt obligați de lege să își deszăpezească zona din fața locuințelor sau spațiilor comerciale.

Instituţiile publice, persoanele fizice şi juridice au obligaţia, conform HCL 184/2013, să asigure îndepărtarea ţurţurilor, a zăpezii şi a gheţii din zona imobilelor şi depozitarea acestora în afara părţii carosabile şi în alte locuri în care circulaţia pietonală să nu fie afectată.

Reamintim că locuitorii din Valu lui Traian au observat sâmbătă seară, 14 ianuarie a.c., o maşină care părea să fi fost implicată într-un accident rutier. Autoturismul se afla pe DN3. Maşina avea bordul grav avariat şi roţile smulse. Din declaraţiile oamenilor legii, până duminică după-amiaza, 15 ianuarie a.c., nu s-a prezentat nimeni la sediul poliţiei pentru a declara accidentul. Proprietarii maşinii susţin că au sunat imediat la 112 şi că Poliţia ştie cum s-a petrecut incidentul.

Conform acestora, şoferul. Costel B., din Murfatlar, a scăpat situaţia de sub control din pricina zăpezii care era aruncată de pe trotuar pe carosabil. Maşina a alunecat şi s-a înfipt într-un morman de zăpadă de pe marginea drumului! Din fericire, şoferul este teafăr. Poliţia a ţinut să precizeze că, indiferent de apelul la 112, nefiind un accident cu victime sau cu mai multe maşini şi şoferi care să nu se înţeleagă în privinţa unei constatări amiabile, poliţiştii nu aveau obligaşia să se prezinte la faţa locului. Şoferul este, conform acestora, obligat să se prezinte la postul de Poliţie, în cazul în care doreşte să raporteze incidentul. Dacă nu doreşte, atunci îşi rezolvă problema direct cu firma de asigurare, în vederea reparării maşinii.

Paula SOLOMON

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai, totusi pe mine o chestie ma uimeste. Nenea asta, la 75 de ani, inca mai conduce...wtf? Cine i-a dat avizu medical?
0
0
La replica de sub mine, e un fiu de tarfa avortat la marginea drumului
2
0
Eu nu sunt multumit de deszapezire, si nici de fagadau, caruia ii fac tot timpul sesizari pentru probleme pe care nu e in stare sa le rezolve, de bou ce e. Dar ma uit la antena 3. Si nu sunt asistat, ci muncesc. Si nu am opt clase, ci de trei ori mai multi ani de scoli. Probleme, vierme borat, trepanat, indobitocit si plin de prejudecati basiste, animalule?
2
2
Ba jegurilor l-ati gasit pe batranul asta sa il filmati , gunoaie de oameni daca era unu tatuat si cu muschi il lingeati in fund ... ba ce oameni...
6
0
si unde sa arunce zapada? in curtea primariei?
7
0
fagadau aplica metoda mazare de dezapezire ,asteapta primavara .in timpul asta e un dobitoc pesedist care spune ca dezapezirea a fost de nota 11 si cit de incintati si fericiti sunt constantenii ,probabil publicul antena 3,si mai dobitocul de martin ala micu ca restul sunt fugiti sau in pirnaie in america ,asta ne spune cum a carat el 17000 de metri cubi de zapada el stie unde
13
1
Si eu sunt unul din handicapatii care suporta toata incompetenta si prostia autoritatilor. Sa nu vorbesc de asistatul de mai jos... creierul lui este mai mic decat miezul unei nuci pe timp de seceta. Este iarna si zapada iti adaptezi viteza... Daca am fi trait intr-o tara normala n-am fi avut asemenea probleme... A nins acum 20 de zile si este imposibil sa circuli ca pieton... Handicapati suntem cu totii pentru ca suportam incompetenta si prostia administratiei!
21
0
Nu este singurul este orasul plin de handicapati din astia si politia locala nu le face nimic .
4
13

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614