REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Pescadorul cu migranți clandestini, remorcat în Portul Constanța de nava GSP Alcor

Pescadorul cu migranți clandestini, remorcat în Portul Constanța de nava GSP Alcor

Replica API 13 septembrie 2017 | 11:38 374

Nava de aprovizionare a platformelor petroliere maritime GSP Alcor a luat la remorcă, marți seara, pescadorul reperat în cursul dimineții de Garda de Coastă la 35 de mile maritime de Portul Midia și care are la bord câteva zeci de migranți clandestini.

Potrivit directorului adjunct al Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cristian Cicu, în momentul când a fost remorcată de GSP Alcor, nava cu migranți se afla în imposibilitate de guvernare și furtuna, de gradul 6-7 pe scara Beaufort, cu valuri de 3-4 metri la coastă și 6-7 metri în larg, o deplasa către Insula Sacalin, în zona gurii de vărsare a Brațului Sfântul Gheorghe.

"Pe parcursul zilei am avut două nave de intervenție MAI 1101 și 3057 care au asistat în permanență nava cu migranți, la care s-a adăugat o navă din structura Marinei Militare, ce patrula în zona Poligonului de la Capul Midia, unde se desfășoară activități specifice, astfel că viața migranților nu a fost pusă în pericol nicio clipă", a declarat comisarul șef Cicu.

Directorul adjunct al Gărzii de Coastă a mai precizat că se estimează că nava cu migranți poate să ajungă în jurul orei 01.00 travers de Municipiul Constanța și că în funcție de gradul de agitație al mării aceasta va fi tractată până în Portul Constanța sau va intra la adăpost la Midia.

"Procedurile impun ca după debarcarea migranților aceștia să parcurgă o fază inițială de identificare și triere realizată de autoritățile medicale și acest lucru va fi realizat în port, pe cheu", a declarat Cristian Cicu, citat de Agerpres.

Două ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă și o navă de gardă a Comandamentului Flotei încearcă să localizeze și să salveze un grup de migranți clandestini de la bordul unui pescador ce se află în pericol de scufundare în largul Mării Negre, la o distanță de 32 de mile maritime (aproximativ 60 de kilometri) travers de Portul Midia.

Un comunicat de presă transmis marți de Grada de Coastă informează că, după ce operatorii Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră — SCOMAR au detectat, în jurul orei 11.00, o ambarcațiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care înainta către apele teritoriale românești, un elicopter al Ministerului Apărării Naționale, a fost trimis în recunoaștere, piloții identificând nava clandestină, cu un grup numeros de persoane pe punte.

"Garda de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni și două nave de intervenție care s-au deplasat spre ambarcațiunea suspectă, fiind solicitat și sprijinul Marinei Militare, care a participat cu o navă de intervenție aflată în zonă", precizează sursa citată.

Nava clandestină plutește în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor.

Pe parcursul zilei de marți, vremea a devenit nefavorabilă — vânt puternic și mare de gradul 5 pe scara Beaufort.

În funcție de situația de la fața locului, navele PFR vor acționa conform procedurilor internaționale, inclusiv prin inițierea unei acțiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin și asistență navei aflate în pericol, precizează Garda de Coastă.

Autoritățile române anunță că în baza procedurilor unitare, au fost informate autoritățile de frontieră bulgare și turce, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagră, în legătură cu prezența navei clandestine cu migranți la bord, în apropierea apelor teritoriale românești.

UPDATE

Pescadorul a ajuns în Portul Midia, în jurul orei 02:00. La bordul acestuia se aflau 157 de migranți, dintre care 56 de copii, din Iran și Irak.

R.C.

Vezi ÅŸi:

https://www.replicaonline.ro/o-nava-cu-migranti-a-trimis-semnale-sos-catre-romania-330000/

https://www.replicaonline.ro/peste-150-de-migranti-se-aflau-pe-pescadorul-aflat-in-deriva-330049/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai primiti refugiati sunt plini de boli viv sida sunt bombe biologice ne da boli
0
0
Frumoase comentarii .
1
0
Ne place sau nu, sute de arabitoi indoctrinati vor veni in tara. Problema este ca sunt habofnici in gandire, pt ei femeiele fiind slugi si indobitocite de o religie innapoiata ca si percepte. Cretinii astia nu se vor integra niciodata in societatea noastra si nici nu trevuie. De altfel, nici ei nu vor asta. Autoritatile ar face bine sa nu ii mai salveze asa redepde si de.....bine iar daca tot ajnug la noi in tara, ar fi super ok daca iar "ajuta" sa plece cat mai repede de pe aici. Numai de jihadisti nu aveam nevoie....
5
0
I a auzi ce am vazut azi la city park migranti frate in parc migranti esti nebun cum dreacu au ajuns stau in parc dp jafuri violuri vam zis k vine multi migranti
1
0
Islamul este religia tampitilor!!!
3
1
Islamul este religia paci
2
5
Trebuia ca pescadorul sa fie scufundat ca de altfel toate navele care aduc boraturi islamiste in Europa!!!
6
2
pt. ersin sinan! da, romanii mananca porc si sunt ortodocsi ! deci, musulmanii care vin aici vor manca si ei numai porc si slanina si vor respecta religia si obiceiurile noastre, e ok? si vor trebui sa munceasca in agricultura zi lumina, doar pentru a-si castiga banii de mancare si atat! nu le place? atunci, cale intoarsa in dubai, la neamurile bogate !! noi nu putem sa ii ajutam mai mult !
7
1
Ignoranta totala...se comenteaza in necunostinta de cauza....o anumita firma privata are scopuri ascunse si lucreaza in acest scop...restul...
2
0
Teodor melescanu belesticaru sa numere migrantii daca mai stie cati au venit si cati or sa mai vina.O sa fie depasita cota de 4 ori.Si astia vor deveni mai multi ca tiganii si ungurii si or sa vrea legi si autonomie.Afara cu ei pana la ultimul.
6
1
felicitari Garzii de Coasta ca n-au intervenit. huo, idiotilor de la Alcor ca au adus in tara cancerul islamist.
11
2
Domnilor daca ati fi citit cu atentie stirea ati fi inteles ca acest eveniment s-a produs travers Midia in largul marii la 32 mile de tarm, deci aproape de platforme...de aceea conform regulamentului international sar intervine cea mai apropiata nava, in speta gsp alcor...in rest vant din pupa ptr cunoscatori!
2
0
Voi romani sunteti ca tigani. Musulmani se spala pe picioare cand intra in moschee. Voi va spalati?? Si m-ai mancati si pork
3
12
Felicitari echipajului remorcherului, adevarati marinari!!! Daca navele guvernamentale nu sunt capabile pentru astfel de actiuni, atunci lasati-i pe privati sa preia activitatea asta, incapabililor. Inca o data BRAVO GSP ALCOR!!!
4
7
Am vrea sa aflam ca cei care trec frontiera ilegal sunt tratati de statul roman ca infractori si dusi la inchisoare. Cam acesta ar fi traseul: Salvare din valuri - inchisoare - Expulzare. Pana la ora asta Garda de coasta nu a facut decat actiuni umanitare.
11
0
Baubec sa te fwta in coor toti nemtii!Cracanat si indoit sa te puna la munca.
9
2
MORI BAI BAUBEC, ETNIE DE SCLAVI LA TURCI!
12
2
Lasati musulmanii sa vina in tara avem nevoe de forta de munca musulmani sant iubitorii de pace
4
13
Cata nesimtire ! Milioane de euro investite de stat din banii contribuabililor in nave si personal dar la nevoie vine o nava privata sa faca interventii in situatii de urgenta RUSINEEEEE !!!!
9
2
tudorica,Bel-Airu se extinde!s-ar putea sa le placa,pozitionare centrala,langa Tomis 3,deja tiganetul a fost plantat in cartier unde un apart.costa 40000 de eur.asa ca...Mazare s-a gandit bine cand le-a facut ,,sinistratilor,,dobrogeni complex rezidential.si apoi corb la cioroi nu-si scot ochii,stai linistit.
4
0
cazati-i in Henri Coanda, se vor intoarce inotand de unde au plecat.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108