REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Pescobar, șeful de la Taverna Racilor, explică de ce i-a fost suspendată activitatea. Video

Pescobar, șeful de la Taverna Racilor, explică de ce i-a fost suspendată activitatea. Video

A.F. 19 septembrie 2023 | 19:24 1090

Cunoscutul local ”Taverna Racilor” din Herăstrău a fost închis de către inspectorii de la Protecția Consumatorului din București Ilfov. Paul Nicolau ”Pescobar”, șeful rețelei ”Taverna Racilor” a explicat întreaga situație și a spus că totul s-a datorat faptului că la una dintre mașinile care transportau fructe de mare nu a păstrat temperatura legală de -18 grade, mâncarea fiind găsită în mașină de către inspectorii ANPC la o temperatură de -6 grade.

Pescobar, seful de la Taverna Racilor, explica de ce i-a fost suspendata activitatea. Video

Patronul a recunoscut faptul că a fost o greșeală și o încălcare a legii, dar a precizat că toată marfa a fost trimisă la ProTan și a fost distrusă.

”Sunt dator și eu o explicație, trebuie să intervin într-un fel (...) S-a scris că erau 500 de kg de mâncare stricată. Nu era nimic stricat, nicio mâncare stricată. Eu am depozitul în Giurgiu și de acolo, cu mașină cu temperatură controlată, adică cu minus sau cu plus îmi mențin marfa la temperatura optimă.

Dacă tu ai marfă congelată și nu o menții la -18 grade și marfa îți ajunge în fața restaurantului la -15 grade, asta este catalogat drept infracțiune.

La mine s-a găsit marfa cu o diferență mai mare, pentru că a fost o eroare umană a șoferului și a mers cu refrigerarea dată drumul și s-a găsit marfa la -6 grade, ținând cont de la Giurgiu la București sunt 40 de grade afară și oricum când ajunge marfa la Herăstrău, aceasta o pregătim pentru a fi gătită.

Noi, la Herăstrău avem avize și zilnic vindem 1000-1500 de kg de fructe de mare pe zi. S-a întâmplat că a venit controlul exact în momentul în care a ajuns marfa, s-a făcut proces verbal de confiscare și noi am trimis marfa la ProTan.

Așa este legea și am respectat-o, iar marfa a fost distrusă.

În România, când vine un control, ei îți propun o suspendare. Tu, ca operator poți să remediezi aceste probleme în câteva ore, într-o zi sau mai știu.

Ideea este că nu a fost nicio mâncare stricată. Marfa a fost dusă la ProTan și distrusă, nu am respectat legea, nu am ținut marfa la temperatura de -18 grade și cam asta a fost totul. Da, am comis o greșeală, dar cine nu greșește în lumea asta”, a explicat Pescobar, scrie stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Este un escroc de mama lui!!! Demult trebuia să fie verificat așa cum prevede Legea!!! Ori iar se așteaptă să fie vre-o tragedie, ca să închidă această coștereața??????....
3
0
amenzi maxime, dosare penale si inchiderea activitatii, nu te joci cu sanatatea oamenilor, eu nu intru acolo sa mananc
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407