rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Spitalul Regional bate pasul pe loc!

Peste 200 de infecţii spitaliceşti la Constanţa, de la începutul anului şi până în prezent

Cristina Schipor

Sistemul sanitar din România, în continuare în colaps! S-a discutat de foarte multe ori, la nivelul județului Constanța, despre necesitatea înființării Spitalului Regional, în contextul în care, mai ales în sezonul estival, cea mai mare unitate spitalicească din județ este arhiplină, atât cu constănțeni, cât și cu pacienți din localitățile limitrofe. Deocamdată, proiectul bate pasul pe loc.

De asemenea, este imperios necesar combaterea infecțiilor spitalicești care, nu de puține ori, au condus la decesul pacienților. Numai de la începutul anului și până în prezent, la Constanța, s-au raportat 209 infecții spitalicești în unitățile sanitare publice și private. Ce măsuri a luat Direcția de Sănătate Publică în acest sens? Răspunsul la această întrebare, dar și la altele, la fel de interesante, îl oferă Cristina Mihaela Schipor, directorul DSP Constanța, în cadrul unui interviu.

Reporter: Sunteti directorul instituției din 2014. De la preluarea mandatului, care sunt realizările sale, dar și ce v-ați propus și nu ați reușit, până în acest moment?

Cristina Schipor: O mare realizare pentru zona de sud - est a țării este construcția în judeţul Constanţa a celui mai mare şi modern heliport din ţară. Terenul necesar construirii Bazei Aeromedicale SMURD a fost pus la dispoziție de DSPJ Constanța este vorba de terenul alocat construcției Spitalului Regional, dar aceasta construcție nu impiedica construcția spitalului regional. Baza a fost finanţată de Fundaţia pentru SMURD.

Investiţia a costat aproape un milion de euro. Am reușit în acest an, cu sprijinul Președintelui Consiliului Judeţean Constanța, să facem trecerea imobilului unde a funcționat centrul pentru îngrijiri paleative aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – DSPJ Constanța în domeniul public al județului Constanța, respectiv către Consiliul Județean Constanța, în administrarea SCJU „Sf.Apostol Andrei” Constanta, urmând ca, până la sfârșitul anului, să fie dată în folosință ca secție exterioară de ingrijiri paleative.

Astfel, bolnavii de cancer aflați în boli terminale din judetul Constanta vor putea beneficia de îngrijiri paleative prin serviciile oferite de unitatea sanitară prin personal specializat. Spitalul Regional este un obiectiv încă nerealizat.

Rep.: În trecut, pacienții internați în Spitalul Județean Constanța, și nu numai, veneau de acasă cu medicamentele, cu pansamente, branule etc. Astăzi, cum se mai prezintă situația în unitățile sanitare din județ?

C.S.: La nivelul DSPJ Constanta, de la începutul anului și până în prezent, nu s-au primit sesizări cu privire la achiziționarea de către pacienți a medicamentelor și materialelor sanitare, dar, conform prevederilor legale (Legea 95/2006 Republicata, art.230 pct.e), pacienții au dreptul să beneficieze de rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pe perioada spitalizării cu medicamentele, materialele sanitare și investigațiile paraclinice la care ar fi fost îndreptățiți fără contribuție personală în condițiile impuse de contractul-cadru.

În ceea ce priveste derularea programelor naţionale de sănătate, la nivel judeţean nu au fost probleme în asigurarea necesarului de medicamente și materiale sanitare specifice. Județul Constanta are capacitatea să absoarbă toate fondurile alocate, cât și fondurile suplimentate.

Rep.: Au fost controale recente (neanunțate) efectuate la spitalele din județul Constanța? Ce deficiențe s-au găsit?

C.S.: Controalele desfășurate în unitățile sanitare cu paturi din județul Constanța, de la începutul anului 2018 și până în prezent s-au desfășurat astfel: număr controale tematice- 20. În luna martie 2018 au fost controlate 10 unități sanitare cu paturi de stat și s-a aplicat un avertisment; în luna iulie 2018 au fost controlate 10 unități sanitare cu paturi referitor la gestionarea deșeurilor medicale; 16 controale la reclamații în diferite secții din cadrul unitățile sanitare cu paturi și s-au aplicat 6 amenzi contravenționale în valoare de 12.500 lei și un avertisment: 1 sancțiune pentru neasigurarea în cadrul unităților sanitare a serviciilor de supraveghere și control al infecțiilor nosocomiale în conformitate cu reglementările legale în vigoare; 2 sancțiuni pentru nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, conform reglementărilor legale în vigoare; 2 sancțiuni pentru necunoașterea și neaplicarea de către personalul auxiliar a tehnicilor și procedurilor de curățenie și dezinfectie; 1 sancțiune pentru neraportarea infecțiilor nosocomiale de către medicii șefi de secție către serviciile de supraveghere și control a infecțiilor asociate actului medical de la nivelul unității sanitare; 1 sancțiune pentru nerespectrea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru.

Rep.: De la începutul anului, câte cazuri de infecții spitalicești au fost anunțate la DSP și cum s-au concretizat acestea?

C.S. De la începutul anului și până în prezent s-au raportat 209 infecții spitalicești în unitățile sanitare publice și private. DSPJ Constanța a efectuat, prin Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică, controale inopinate și au recoltat probe în toate unitățile sanitare publice.

Rep.: Ce noutăți sunt în ceea ce privește înființarea Spitalului Regional ?

C.S.: Spitalul Regional, după cum se știe, se află pe lista celor 8 spitale pe care Ministerul Sănătății le are în obiectiv să le construiască. DSPJ Constanța deține în administrare terenul pentru construcția Spitalului Regional, este vorba de un teren în suprafata de 10,5 ha situat în municipiul Constanța, str. Vârful cu Dor nr.1.

Continuarea demersurilor privind construcția spitalului este o măsură asumată și în Planul de acțiuni pentru realizarea în județ a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare 2017-2020, iar în prezent, există eforturi susținute, atât din partea autorităților locale, cât și centrale, pentru construcția spitalului regional, fapt confirmat și de către Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, care a afirmat, la vizita efectuată în judetul Constanța, că va susține construcția spitalului la Constanța.

Rep.: Se apropie sezonul rece, iar constănțenii, în special vârstnicii, au dat, deja, fuga la cabinetele medicale pentru vaccinul antigripal. Sunt suficiente vaccinuri?

C.S.: S-au primit 4500 doze de vaccin antigripal, pe care le-am repartizat la personalul din unitățile medicale și de ocrotire. Avem o nouă repartiție de 4400 doze care trebuie să intre în următoarele zile, din care 624 vor fi repartizate pentru personalul medical din alte ministere (MAN, MAI), iar restul le vom repartiza la cronicii și pacientii varstnici institutionalizati, urmând să mai primim în două transe încă 22.000 de doze, care vor fi repartizate pacienților vârstnici și bolnavilor cronici. DSPJ a solicitat Ministerului Sănătății un necesar de 130.000 de doze.

Rep.: Referitor la activitatea de avizare/autorizare sanitară, la nivelul județului Constanța, de la începutul anului și până în prezent, câte unități au fost controlate și dacă au existat cazuri de anulare a autorizației. Dacă da, de ce?

C.S.: De la începutul anului și până în prezent au fost efectuate 38 de controale în domeniul calității apei, 201 controale în domeniul învățământului, 36 de controale în unități sanitare cu paturi, 95 de controale în alte unități sanitare (cabinete medicale, cabinete stomatologice, cabinete de optică medicală etc.), 5 controale în unități de transfuzii sanguine, 3 controale în domeniul transplantului. Pentru neconformarea la normele de igienă și sănătate publică s-a impus retragerea autorizației sanitare de funcționare la o unitate de învațământ pentru nerespectarea cubajului la nivelul claselor prevăzut de normele sanitare în vigoare.

Mirela Sorina PASCAL

vineri, 12 octombrie 20182467
Comentarii

01Contabila(12 oct 23:25)
Ajung cintabilii sa vorbeasca de infectii nosocomiale. Ce bine era cu sistemul centralizat cand spitalele erau subirdinate ministerului sanatatii. De cand cu autonomia au ajuns firectiri toti pulifricii numiti de conj jud si administratia locala
13Kol(12 oct 13:39)
CORUPTIE SI ATAT.
12Zit(12 oct 10:48)
Ce naiba reusiti voi sa faceti?NIMIC.HALAL JUDET!
03Mike(12 oct 07:14)
Daca iti internezi copilul la pediatrie,posibil sa se amelioreze afectiunea pentru care a fost internat,dar se externeaza cu alte cinci afectiuni.Dupa o zi de internare te rogi sa te externeze,plus ca toata sectia este plina de puradei,chivute si manele.Te apuca groaza ,iti blestemi zilele si ramai cu o amintire pe care nu o uiti toata viata.
28DACUL(12 oct 07:10)
Prea putina preocupare din partea organelor de combatere a coruptiei asupra sistemului sanitar : !?
07HIPOCRATE(12 oct 07:03)
Educati personalul ,din spital ,mentalitatea este aceeas ca ,atunci cand erau renumerati prost,,,aceeas obiceiuri,,,
12MODJES LIMBIST PUSCARIAS(12 oct 05:35)
Si LA AMBULANTA BADESCU LAURENTIU UN CRIMINAL A INFECTAT AMBULANTA CU SCHIZOFRENIA LUI. SE LAUDA CA E PSD SI POATE SA FACA ORICE. FIRA TOTI BANI INPREUNA CU RELI MONSTRUL DE LA NAVODARI. DNA SE AUDA. CONTRACTE CU PARANDARAT MASINI REPARATE DOAR PE HIRTIE. SI A OMORIT O FATA DIN NAVODARI DNA BAGATI MONSTRUL LA PUSCARIE.
06Tiberian Cat(11 oct 23:58)
Cele mai multe infectii sunt ascunse temeinic, cele 200 de infectii sunt VARFUL unui iceberc enorm. SCJU Constanta concaie de infectii, colcaie!
mai mult...Replica
20 mai 14:09ReplicaBOMBĂ în alegeri! Mesaj intern atribuit USR: 'Trebuie să creați un incident la vot până la ora 10.00'

Social-democrații au transmis, luni, că au făcut rost de un mesaj intern al USR în care membrii partidului sunt...1329

20 mai 13:19ReplicaPieton accidentat în stațiunea Mamaia1363
20 mai 12:45ReplicaUn medic din București, EROU la un accident grav de la Hârșova!1450
20 mai 10:55ReplicaAlexandru Mazăre: 'Să aibă și ei parte de dreptatea pe care a avut-o Radu'

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, s-a aflat, în dimineața de luni, 20 mai, la Înalta Curte...2833

20 mai 09:46ReplicaRadu Mazăre a fost preluat de Poliția Română2936
20 mai 08:04ReplicaAfaceristul Iorov a pierdut DEFINITIV procesul cu Primăria şi Poliţia Locală în dosarul lucrărilor ILEGALE la blocul din Mamaia3089
20 mai 00:00ReplicaÎncă două contracte pentru 'regele asfaltului' din Constanța

Cel mai activ asfaltator al Constanței reușește să se păstreze pe un trend ascendent și primește cu regularitate...2078

20 mai 13:50ReplicaVictor Ponta: DOAMNA DĂNCILĂ ESTE CAM ANALFABETĂ702
20 mai 00:00ReplicaÎn parcul uitat de autorităţile locale, un leagăn a căzut peste un copil! Ce spune primăria!1253
20 mai 00:00ReplicaMetro şi-a cerut înapoi peştele confiscat de Paşte şi s-a plâns în instanţă că OPC n-are competenţe să-i amendeze!

Înainte de Paşte, comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au luat la puricat marile...2089

20 mai 00:00ReplicaElevă din Constanţa, hărţuită, ameninţată şi sugrumată de fostul iubit1108
20 mai 08:02ReplicaFemeie condamnată la un an de închisoare pentru că nu a plătit pensia alimentară912
Vremea
21.7°15.6° - 22.3° luni, 20 mai 2019
cer fragmentatUmiditate: 48%
Vânt: 7.78 m/s din SE
Presiune: 1009.83 milibari

Loto
6/49111524252643
5/402522253112
joker31419284413
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mai 23:53SportFlorian Walter, fostul acționar al lui Dinamo, a murit

Florian Walter a murit duminică, 19 mai, în jurul orei 22:00. Avea 56 de ani. Fostul investitor de la Dinamo, Petrolul...2105

20 mai 23:52SportFCSB - CFR Cluj 1-0. Victorie de palmares a roș-albaștrilor. Teixeira a înscris golul campionatului

FCSB - CFR Cluj 1-0. Roș-albaștrii au obținut o victorie de palmares în fața campioanei. Filipe Teixeira a marcat...374

20 mai 23:52SportMarius Șumudică și-a reziliat contractul cu Al Shabab! Anunțul făcut de arabi

Marius Șumudică și-a reziliat contractul cu Al Shabab. Anunțul a fost făcut pe contul de Twitter al clubului...597

20 mai 00:00SportReacția lui Ianis Hagi când a fost pupat fără avertisment de o olteancă, după meciul de la Craiova

Ianis Hagi, la fel ca tatăl său, atrage mulți fani în jurul lui, iar acest lucru s-a întâmplat și după meciul...1199

Local
20 mai 01:41LocalGladiatori și artefacte, în Noaptea Muzeelor, la Mangalia

Direcția Cultură și Sport Mangalia a organizat sâmbătă, 18 mai, între orele 18.00 – 24:00, cea de-a XV-a...515

20 mai 01:40LocalSeară cu istorie, culoare și muzică, la Muzeul „Carsium” Hârșova

În fiecare an, începând din 1977, pe 18 mai, muzeele din întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Muzeelor....531

20 mai 23:46LocalCursuri de conducător de ambarcațiune de agrement, la Hârșova

Persoanele din orașul Hârșova și din împrejurimi interesate de obținerea unui certificat internațional de...580

20 mai 01:32LocalBRACONIERII DE STURIONI ucid și DELFINII! Administrația Rezervației Biosefera Delta Dunăre vrea să fie luate măsuri!

Sub pretextul că pescuiesc scrumbie, unii pescari braconează sturioni, atrag atenția reprezentanții Administrației...895

20 mai 01:33LocalRecuperarea Biancăi, un înger cu aripile frânte!

Bianca Maria s-a născut prin cezariană la 39 de săptămâni, după o sarcină fără probleme și cu nota 10 la...320

20 mai 01:36LocalDosare penale pentru șoferi băuți la volan

Poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție au identificat sâmbătă, 18 mai a.c., în jurul orei 01.00, un bărbat, în...425

20 mai 01:36LocalDouă femei din Constanța au fost amenințate cu BĂTAIA: a intervenit poliția

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 63 de ani, din municipiul...576

20 mai 01:37LocalMandat pus în executare de oamenii legii

Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat vineri 17 mai a.c., un bărbat, în vârstă de 27 de...550

20 mai 01:38LocalComercianţii ambulanţi, în vizorul Poliţiei Locale!

Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară...484

20 mai 01:30LocalAccident TERIBIL: maşină FĂCUTĂ PRAF!

În data de 18.05.2019, ora 00.15, un bărbat de 20 ani din Cernavodă, a condus un autoturism pe str. Industrială din...3811

Politică
20 mai 00:00PoliticăHoria Ţuţuianu: 'Românii trebuie să trimită pe data de 26 mai 2019, în Parlamentul European, patrioți'

"Jurnal de campanie PSD - Mihail Kogălniceanu. Împreună cu echipele PSD și TSD Constanța, am transmis locuitorilor...276

20 mai 11:10PoliticăSiegfried Mureşan a revenit la Constanţa: a stat de vorbă cu electoratul din Năvodari

Siegfried Mureşan, candidatul PNL pentru Parlamentul European a ales să revină în judeţul Constanţa, de data...239

20 mai 00:05PoliticăCorina Crețu: Cazinoul din Constanța se află pe locul șapte pe lista celor mai deteriorate edificii

Comisarul european Corina Crețu a fost prezentă alături de Victor Ponta și fostul premier, Mihai Tudose, duminică,...324

20 mai 00:06PoliticăVictor Ponta: Sunt convins că la alegerile din 26 mai vom lua peste 10%

Victor Ponta, președintele partidul PRO România a fost prezent duminică, 19 mai a.c., la Constanța pentru a susține...282

20 mai 01:42PoliticăEmil Boc uneşte PNL şi PMP: Băsescu anunţă susţinere comună pentru primarul Clujului

Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, candidat la alegerile europarlamentare din 26 mai, a declarat...461

20 mai 00:07PoliticăDeputatul George Vişan: România trebuie să joace un rol major în regiunea Mării Negre

Săptămâna aceasta, plenul Camerei Deputaților a aprobat PLX 506/2018, respectiv Legea privind măsurile necesare...294

20 mai 01:31PoliticăConsiliul Local Tuzla sprijină acțiunile de cultură cu fonduri nerambursabile!

Consiliul Local Tuzla anunță acordarea de finanțare nerambursabilă de la bugetul local pentru proiecte și acțiuni...385

20 mai 00:03PoliticăPonta: Nicușor Constantinescu mi-a spus că va vota cu Dragnea pentru că i-a promis că îl scapă de pușcărie

"Nu am fost foarte bun prieten cu Radu Mazăre și nu mă bucur de răul lui", a spus Victor Ponta într-o conferință...3246

20 mai 01:40PoliticăConstanța, la ceas aniversar!

Marți, 21 mai a.c., sărbătorim Constanța! De-a lungul celor peste 2500 de ani de viață, generații întregi s-au...510

20 mai 01:35PoliticăGuvernul, lovitură pentru Kovesi: Ministerul condus de Carmen Dan vrea să recupereze peste 200.000 de lei de la fosta şefă a DNA

Pe data de 3 aprilie 2019, judecătoarea Francisca Vasile de la ÎCCJ a contestaţia formulată de Laura Codruţa Kovesi...741

Monden
20 mai 00:00MondenOlanda a câştigat Eurovision 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, a câştigat Eurovision 2019, cu piesa "Arcade" , în urma finalei ce a avut...202

20 mai 00:00MondenCâți bani câștigă vedetele din afacerile cu haine! Adelina Pestrițu e cea mai scumpă

Adelina Pestriţu, Shelly şi 5 Gang, Ioana Petric, Smiley, Carla’s Dreams sau Diana Dumitrescu sunt doar câteva...309

20 mai 00:00MondenElena Gheorghe sărbătoreşte Ziua Naţională a Aromânilor

Joi, 23 mai, la Sala Palatului din Bucureşti, Elena Gheorghe pune în scenă cel mai mare şi mai ambiţios eveniment...223

20 mai 00:00MondenReacția sfâșietoare a Anastasiei Lazariuc. Ce gest a făcut pentru Mihai Constantinescu

Problemele cardiace care îl ţin pe Mihai Constantinescu la pat au ajuns şi la urechile Anastasiei Lazariuc. Artista,...544

20 mai 17:25MondenControverse după recitalul Madonnei de la Eurovision 2019. Gestul care i-a înfuriat pe organizatori

Madonna i-a făcut pe organizatorii Eurovision 2019 să le pară rău că au acceptat onorariul uriaş de un milion de...272

20 mai 00:00MondenCea mai îndrăzneață ținută de la Cannes. Supermodelul Anja Rubik a venit fără sutien pe covorul roșu

Festivalul Internațional de Film de la Cannes a început marți (14 mai) și durează până pe 25 mai. Cea de-a 72-a...270

20 mai 00:00MondenActorul de comedie Chris Rock mizează pe genul horror cu o nouă versiune din seria 'Saw'

Actorul de comedie Chris Rock şi-a unit forţele cu studiourile Lionsgate şi Twisted Pictures pentru a reinventa şi a...143

20 mai 00:00MondenCannes 2019: Filmul biografic ''Rocketman'', dedicat lui Elton John, întâmpinat cu reacţii mixte de critici

Filmul biografic ''Rocketman'', dedicat cântăreţului britanic Elton John, a primit atât aprecieri pozitive, cât şi...159

20 mai 00:00MondenRammstein lansează primul album de studio după o pauză de zece ani

Trupa germană de Tanz-Metal Rammstein a lansat vineri primul său album de studio după o pauză zece ani, fără titlu...155

18 mai 00:00MondenEurovision 2019. Ester Peony, reprezentanta României, nu s-a calificat în finală

După cea de-a doua semifinală Eurovision 2019, s-au calificat artiştii reprezentând: Macedonia de Nord- Tamara...438

Mapamond
20 mai 00:00MapamondCannes 2019: ''La Gomera'', de Corneliu Porumboiu, primit cu aplauze îndelungi la premiera mondială

Filmul ''La Gomera/The Whistlers'', în regia lui Corneliu Porumboiu, a avut sâmbătă seară premiera mondială în...170

20 mai 00:00MapamondAustria: Preşedintele şi cancelarul au discutat despre organizarea alegerilor anticipate

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi preşedintele Alexander Van der Bellen s-au întâlnit, duminică, pentru a...146

20 mai 00:00MapamondElveţienii se pronunţă asupra introducerii unor reguli mai stricte privind armele de foc

Alegătorii elveţieni se pronunţă duminică, prin referendum, asupra oportunităţii introducerii unor reguli mai...151

20 mai 00:00MapamondPartidul Brexit, pe prima poziţie în intenţiile de vot ale electoratului britanic

Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, îşi menţine avansul faţă de cele două formaţiuni politice tradiţionale...182

20 mai 00:00MapamondErdogan anunţă că Turcia va produce împreună cu Rusia sistemul antirachetă S-500, după achiziţionarea sistemului S-400

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat sâmbătă că achiziţionarea sistemului de apărare rusesc S-400...180

20 mai 00:00MapamondTensiuni în Golf: Arabia Saudită cere reuniuni extraordinare ale Ligii Arabe şi Consiliului de Cooperare al Golfului

Arabia Saudită a cerut sâmbătă convocarea de reuniuni ale Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) şi Ligii...184

20 mai 00:00MapamondAngela Merkel le cere europenilor să se împotrivească ''populiştilor''

Cancelarul german Angela Merkel a îndemnat sâmbătă la un vot împotriva partidelor de extremă-dreapta la alegerile...145

20 mai 00:00MapamondVicecancelarul austriac şi-a anunţat demisia după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe),...176

20 mai 00:00MapamondSUA - Un fost medic de la Universitatea din Ohio, acuzat de agresiuni sexuale împotriva a peste 170 de studenţi

Un fost medic care a lucrat la Universitatea de stat din Ohio a agresat sexual cel puţin 177 de studenţi de sex...176

20 mai 00:00MapamondIncendiu al unui ecran publicitar digital în Times Square din New York

Unul din cele mai mari ecrane publicitare digitale în Times Square din New York a luat foc sâmbătă, transmite...159

Sănătate
18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...351

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...757

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...414

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...407

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...445

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3681

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1787

8 mai 17:51SănătateLinie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu...841

4 mai 18:05SănătateEchipamente moderne pentru Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de o nouă unitate de laparoscopie. Aceasta a fost achiziționată și donată...1017

3 mai 01:13SănătateMii de pacienţi, prezenţi la Spitalul Judeţean Constanţa în minivacanţă

Mii de pacienți, investigați și tratați la SCJU Constanța, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai. 868...916