rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Spitalul Regional bate pasul pe loc!

Peste 200 de infecţii spitaliceşti la Constanţa, de la începutul anului şi până în prezent

Cristina Schipor

Sistemul sanitar din România, în continuare în colaps! S-a discutat de foarte multe ori, la nivelul județului Constanța, despre necesitatea înființării Spitalului Regional, în contextul în care, mai ales în sezonul estival, cea mai mare unitate spitalicească din județ este arhiplină, atât cu constănțeni, cât și cu pacienți din localitățile limitrofe. Deocamdată, proiectul bate pasul pe loc.

De asemenea, este imperios necesar combaterea infecțiilor spitalicești care, nu de puține ori, au condus la decesul pacienților. Numai de la începutul anului și până în prezent, la Constanța, s-au raportat 209 infecții spitalicești în unitățile sanitare publice și private. Ce măsuri a luat Direcția de Sănătate Publică în acest sens? Răspunsul la această întrebare, dar și la altele, la fel de interesante, îl oferă Cristina Mihaela Schipor, directorul DSP Constanța, în cadrul unui interviu.

Reporter: Sunteti directorul instituției din 2014. De la preluarea mandatului, care sunt realizările sale, dar și ce v-ați propus și nu ați reușit, până în acest moment?

Cristina Schipor: O mare realizare pentru zona de sud - est a țării este construcția în judeţul Constanţa a celui mai mare şi modern heliport din ţară. Terenul necesar construirii Bazei Aeromedicale SMURD a fost pus la dispoziție de DSPJ Constanța este vorba de terenul alocat construcției Spitalului Regional, dar aceasta construcție nu impiedica construcția spitalului regional. Baza a fost finanţată de Fundaţia pentru SMURD.

Investiţia a costat aproape un milion de euro. Am reușit în acest an, cu sprijinul Președintelui Consiliului Judeţean Constanța, să facem trecerea imobilului unde a funcționat centrul pentru îngrijiri paleative aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – DSPJ Constanța în domeniul public al județului Constanța, respectiv către Consiliul Județean Constanța, în administrarea SCJU „Sf.Apostol Andrei” Constanta, urmând ca, până la sfârșitul anului, să fie dată în folosință ca secție exterioară de ingrijiri paleative.

Astfel, bolnavii de cancer aflați în boli terminale din judetul Constanta vor putea beneficia de îngrijiri paleative prin serviciile oferite de unitatea sanitară prin personal specializat. Spitalul Regional este un obiectiv încă nerealizat.

Rep.: În trecut, pacienții internați în Spitalul Județean Constanța, și nu numai, veneau de acasă cu medicamentele, cu pansamente, branule etc. Astăzi, cum se mai prezintă situația în unitățile sanitare din județ?

C.S.: La nivelul DSPJ Constanta, de la începutul anului și până în prezent, nu s-au primit sesizări cu privire la achiziționarea de către pacienți a medicamentelor și materialelor sanitare, dar, conform prevederilor legale (Legea 95/2006 Republicata, art.230 pct.e), pacienții au dreptul să beneficieze de rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pe perioada spitalizării cu medicamentele, materialele sanitare și investigațiile paraclinice la care ar fi fost îndreptățiți fără contribuție personală în condițiile impuse de contractul-cadru.

În ceea ce priveste derularea programelor naţionale de sănătate, la nivel judeţean nu au fost probleme în asigurarea necesarului de medicamente și materiale sanitare specifice. Județul Constanta are capacitatea să absoarbă toate fondurile alocate, cât și fondurile suplimentate.

Rep.: Au fost controale recente (neanunțate) efectuate la spitalele din județul Constanța? Ce deficiențe s-au găsit?

C.S.: Controalele desfășurate în unitățile sanitare cu paturi din județul Constanța, de la începutul anului 2018 și până în prezent s-au desfășurat astfel: număr controale tematice- 20. În luna martie 2018 au fost controlate 10 unități sanitare cu paturi de stat și s-a aplicat un avertisment; în luna iulie 2018 au fost controlate 10 unități sanitare cu paturi referitor la gestionarea deșeurilor medicale; 16 controale la reclamații în diferite secții din cadrul unitățile sanitare cu paturi și s-au aplicat 6 amenzi contravenționale în valoare de 12.500 lei și un avertisment: 1 sancțiune pentru neasigurarea în cadrul unităților sanitare a serviciilor de supraveghere și control al infecțiilor nosocomiale în conformitate cu reglementările legale în vigoare; 2 sancțiuni pentru nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, conform reglementărilor legale în vigoare; 2 sancțiuni pentru necunoașterea și neaplicarea de către personalul auxiliar a tehnicilor și procedurilor de curățenie și dezinfectie; 1 sancțiune pentru neraportarea infecțiilor nosocomiale de către medicii șefi de secție către serviciile de supraveghere și control a infecțiilor asociate actului medical de la nivelul unității sanitare; 1 sancțiune pentru nerespectrea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru.

Rep.: De la începutul anului, câte cazuri de infecții spitalicești au fost anunțate la DSP și cum s-au concretizat acestea?

C.S. De la începutul anului și până în prezent s-au raportat 209 infecții spitalicești în unitățile sanitare publice și private. DSPJ Constanța a efectuat, prin Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică, controale inopinate și au recoltat probe în toate unitățile sanitare publice.

Rep.: Ce noutăți sunt în ceea ce privește înființarea Spitalului Regional ?

C.S.: Spitalul Regional, după cum se știe, se află pe lista celor 8 spitale pe care Ministerul Sănătății le are în obiectiv să le construiască. DSPJ Constanța deține în administrare terenul pentru construcția Spitalului Regional, este vorba de un teren în suprafata de 10,5 ha situat în municipiul Constanța, str. Vârful cu Dor nr.1.

Continuarea demersurilor privind construcția spitalului este o măsură asumată și în Planul de acțiuni pentru realizarea în județ a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare 2017-2020, iar în prezent, există eforturi susținute, atât din partea autorităților locale, cât și centrale, pentru construcția spitalului regional, fapt confirmat și de către Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, care a afirmat, la vizita efectuată în judetul Constanța, că va susține construcția spitalului la Constanța.

Rep.: Se apropie sezonul rece, iar constănțenii, în special vârstnicii, au dat, deja, fuga la cabinetele medicale pentru vaccinul antigripal. Sunt suficiente vaccinuri?

C.S.: S-au primit 4500 doze de vaccin antigripal, pe care le-am repartizat la personalul din unitățile medicale și de ocrotire. Avem o nouă repartiție de 4400 doze care trebuie să intre în următoarele zile, din care 624 vor fi repartizate pentru personalul medical din alte ministere (MAN, MAI), iar restul le vom repartiza la cronicii și pacientii varstnici institutionalizati, urmând să mai primim în două transe încă 22.000 de doze, care vor fi repartizate pacienților vârstnici și bolnavilor cronici. DSPJ a solicitat Ministerului Sănătății un necesar de 130.000 de doze.

Rep.: Referitor la activitatea de avizare/autorizare sanitară, la nivelul județului Constanța, de la începutul anului și până în prezent, câte unități au fost controlate și dacă au existat cazuri de anulare a autorizației. Dacă da, de ce?

C.S.: De la începutul anului și până în prezent au fost efectuate 38 de controale în domeniul calității apei, 201 controale în domeniul învățământului, 36 de controale în unități sanitare cu paturi, 95 de controale în alte unități sanitare (cabinete medicale, cabinete stomatologice, cabinete de optică medicală etc.), 5 controale în unități de transfuzii sanguine, 3 controale în domeniul transplantului. Pentru neconformarea la normele de igienă și sănătate publică s-a impus retragerea autorizației sanitare de funcționare la o unitate de învațământ pentru nerespectarea cubajului la nivelul claselor prevăzut de normele sanitare în vigoare.

Mirela Sorina PASCAL

vineri, 12 octombrie 20182426
Comentarii

01Contabila(12 oct 23:25)
Ajung cintabilii sa vorbeasca de infectii nosocomiale. Ce bine era cu sistemul centralizat cand spitalele erau subirdinate ministerului sanatatii. De cand cu autonomia au ajuns firectiri toti pulifricii numiti de conj jud si administratia locala
13Kol(12 oct 13:39)
CORUPTIE SI ATAT.
12Zit(12 oct 10:48)
Ce naiba reusiti voi sa faceti?NIMIC.HALAL JUDET!
03Mike(12 oct 07:14)
Daca iti internezi copilul la pediatrie,posibil sa se amelioreze afectiunea pentru care a fost internat,dar se externeaza cu alte cinci afectiuni.Dupa o zi de internare te rogi sa te externeze,plus ca toata sectia este plina de puradei,chivute si manele.Te apuca groaza ,iti blestemi zilele si ramai cu o amintire pe care nu o uiti toata viata.
28DACUL(12 oct 07:10)
Prea putina preocupare din partea organelor de combatere a coruptiei asupra sistemului sanitar : !?
07HIPOCRATE(12 oct 07:03)
Educati personalul ,din spital ,mentalitatea este aceeas ca ,atunci cand erau renumerati prost,,,aceeas obiceiuri,,,
12MODJES LIMBIST PUSCARIAS(12 oct 05:35)
Si LA AMBULANTA BADESCU LAURENTIU UN CRIMINAL A INFECTAT AMBULANTA CU SCHIZOFRENIA LUI. SE LAUDA CA E PSD SI POATE SA FACA ORICE. FIRA TOTI BANI INPREUNA CU RELI MONSTRUL DE LA NAVODARI. DNA SE AUDA. CONTRACTE CU PARANDARAT MASINI REPARATE DOAR PE HIRTIE. SI A OMORIT O FATA DIN NAVODARI DNA BAGATI MONSTRUL LA PUSCARIE.
06Tiberian Cat(11 oct 23:58)
Cele mai multe infectii sunt ascunse temeinic, cele 200 de infectii sunt VARFUL unui iceberc enorm. SCJU Constanta concaie de infectii, colcaie!
mai mult...Replica
11 dec 09:25ReplicaPERCHEZIŢII de AMPLOARE în Constanţa, la infractori PERICULOŞI

Polițiștii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției municipiului...1367

11 dec 08:55ReplicaSĂRĂCIE și COPII MULȚI, mediul care scoate INFRACTORI pe bandă rulantă! O puștoaică din Hârșova, de la înșelăciuni, la 'miserupism'!1146
11 dec 00:00ReplicaPrimarul Constanței discută soarta CET-ului cu reprezentanții Ministerului Energiei!636
11 dec 00:00ReplicaNoapte albă pentru polițiștii constănțeni: au LEGITIMAT sute de persoane! Vezi despre ce este vorba

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în noaptea de 8-9 decembrie a.c., în intervalul orar...1310

11 dec 08:37ReplicaCe angajați ai marilor companii din Constanța beneficiază de primă de Crăciun!1417
11 dec 08:44ReplicaConsiliul Local Constanța, reunit în ședință: două proiecte realizate din fonduri europene, votate în unanimitate!755
11 dec 00:00ReplicaRĂNIȚI în accidente: și șoferii, și pietonii erau beți!

Doi pietoni au fost răniți, în cursul serii de duminică, 9 decembrie a.c., în două accidente rutiere. În ambele...301

11 dec 00:00ReplicaCONTROALE la Pizzeriile Evo şi OK. VOR FI ÎNCHISE! Ce ironie: controalele au pornit de la reclamaţiile pe care şi le-au făcut unii altora1663
11 dec 08:56ReplicaMaşină RĂSTURNATĂ între Medgidia şi Tortomanu: 6 victime! VIDEO3657
11 dec 00:16ReplicaAfaceriști din Constanța, trimiși în judecată de DNA pentru evaziune fiscală

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în...1541

11 dec 00:07ReplicaCRIMĂ ORIBILĂ LA CONSTANŢA: BĂRBAT TRANŞAT ŞI INCENDIAT, apoi ÎNGROPAT în curte!7645
11 dec 23:17ReplicaO micuță balerină din Constanța, CAMPIOANĂ EUROPEANĂ la BALET!604
Vremea
1.9°1° - 4.4° marţi, 11 decembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 7.36 m/s din NNV
Presiune: 1020.56 milibari

Loto
6/4992223243347
5/402131415364
joker121419373820
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 dec 00:00SportFCSB, victorie facilă cu Viitorul lui Gică Hagi, scor 2-0. Roș-albaștrii s-au apropiat de liderul CFR Cluj

...260

11 dec 00:00SportLupescu dezvăluie ce s-a întâmplat în meciul cu Foresta: "Șefii lui Dinamo au reușit să strice tot! Dacă mai erau 10 minute, asta se întâmpla"

Ionuț Lupescu a împlinit duminică 50 de ani, iar Gazeta Sporturilor a publicat azi un supliment de 13 pagini în...352

11 dec 00:00SportIanis la un pas de transfer?! Anunț despre o posibilă mutare a lui Hagi: "Un bun negustor ar face asta"

...347

11 dec 00:00SportRusia, prima semifinalistă la EURO! A zdrobit Danemarca și o așteaptă pe România în runda următoare

Rusia, campioana olimpică are maximum de puncte în Grupa I, după ce a învins şi Danemarca, 32-21. România ar putea...372

Local
11 dec 00:38LocalDOLIU la Serviciul de Ambulanță Constanța!

Lumea medicală a Constanței este în doliu, după ce o apreciată asistentă medicală, care a activat aproape două...1197

11 dec 00:39LocalVreme ploioasă la Constanța, în zilele următoare!

Pregătiți umbrelele! Voma va zile ploiase! În zona Dobrogei, în prima săptămână de prognoză, temperaturile...486

11 dec 00:39LocalConstănțean condamnat pentru evaziune fiscală, prins la Tulcea!

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, la data de 7 decembrie a.c, au acționat pe raza municipiului...838

11 dec 00:39LocalA ACCIDENTAT O COPILĂ pe trecere și a FUGIT!

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din localitatea Tuzla, județul Constanța, La data de 10 decembrie a.c., în...1608

11 dec 00:37LocalControale la Constanța: produse SCOASE de la VÂNZARE de către INSPECTORI

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 26.11.2018 –...489

11 dec 00:33LocalVreți să deveniți scafandri? Cursuri de inițiere organizate la Constanța!

Centrul de Scafandri Constanța, instituție unică de formare profesională a scafandrilor pe teritoriul României,...311

11 dec 00:32LocalElevii Liceului „Nicolae Bălcescu” Medgidia învață să lucreze în echipe internaționale în Franța

În perioada 26 – 30 noiembrie a.c., opt elevi și doi profesori ai Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din...323

11 dec 00:11LocalÎn Constanța vor apărea MII DE LOCURI DE PARCARE!

Noi locuri de parcare vor fi înființate în municipiul Constanța, în locul garajelor demolate în ultimele...4331

11 dec 00:30LocalPrinși de polițiști în timp ce tăiau copaci, în județul Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, la data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 15:00, au...441

11 dec 00:17LocalACCIDENT MORTAL la Valu lui Traian. Pieton lovit de două mașini!

Un grav accident, soldat cu moartea unui pieton, a avut loc în noaptea de duminică spre luni, 9 spre 10 decembrie...2991

Politică
11 dec 00:00PoliticăPrimarii celor mai mari patru orașe din vestul țării au format o alianță. Ce spune Decebal Făgădău despre acest demers!

După modelul Axei de dezvoltare Brașov-București-Constanța, primarii a patru municipii din vestul țării au...229

11 dec 00:00PoliticăALDE Constanţa a marcat Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

Filiala ALDE Constanţa, cu ajutorul organizaţiilor de tineret şi studenţi au marcat la Constanţa a 70-a aniversare...265

11 dec 00:28PoliticăDEFINITIV OUG privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a ADOPTATĂ

Plenul Senatului a adoptat luni, în calitate de cameră decizională, OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru...191

11 dec 00:41PoliticăDăncilă: Am toată deschiderea pentru o discuţie cu preşedintele pe tema numirii noilor miniştri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că este deschisă unei noi discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema...190

11 dec 00:40PoliticăTudorel Toader despre ordonanţa de modificare a Codurilor penale: MJ analizează în ce măsură poate fi adoptată

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, după ce a participat la şedinţa Comitetului Executiv Naţional...180

11 dec 00:38PoliticăMinistrul Muncii: Condamn ferm declaraţiile că nu ar fi bani pentru plata pensiilor; induc panică în rândul pensionarilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că susţine proiectul legii pensiilor în forma existentă,...211

11 dec 00:37PoliticăCamera Deputaţilor - Biroul permanent a respins cererile de revocare din funcţie a lui Iordache, Nicolicea şi Pirtea

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins, luni, cererile de revocare din funcţia de vicepreşedinte al...258

11 dec 00:32PoliticăHoria Tuţuianu - "Mi-aş dori ca în momentul în care terminaţi studiile să fiţi români şi să rămâneţi în ţară”

Luni, 10 decembrie a.c., la Centrul Multifuncțional de Tineret „Jean Constantin” s-a desfășurat Gala de premiere...570

11 dec 00:40PoliticăȘcoala 16 din Constanța va fi REABILITATĂ ȘI EXTINSĂ

În cadrul ședinței de Consiliu Local Constanța care a avut loc luni, 10 decembrie a.c., consilierii locali au votat...321

11 dec 00:33PoliticăPrelungirea valabilității Planului Urbanistic General al Medgidiei, în atenția Consiliului Local

Consiliul Local Medgidia se întrunește, marți, 11 decembrie a.c., în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi...267

Monden
11 dec 00:00MondenIulia Albu o atacă pe fiica lui Petre Roman: „Viaţa e roz şi roz este şi Oana câteodată“

Iulia Albu a criticat vestimentația Oanei Roman. Fashion editorul a remarcat faptul că Oanei Roman nu-i stă bine...177

11 dec 00:00MondenEa este iubita directorului clinicii Mrini Eye din Constanța!

...431

11 dec 00:00MondenHoria Brenciu, concerte spectaculoase de Crăciun! Cu ce vedetă s-a îmbrăţişat pe scenă

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de carieră, care s-au suprapus perfect și cu magia sărbătorilor de iarnă, Horia...149

11 dec 00:00MondenClaudia Schiffer, amendată cu 10.000 de euro din cauza câinelui

Claudia Schiffer (48 de ani) are un câine rău! Fotomodelul german a fost de acord să îi achite vecinului ei paguba...175

11 dec 00:00MondenProaspăt divorţat, Cuba Gooding Jr. a ieşit la agăţat! Uite ce blondă sexy „vrăjeşte” la plajă

Cuba Gooding Jr. a divorţat în ianuarie 2017, după 22 de ani de căsnicie. De atunci şi până zilele trecute a fost...240

11 dec 18:55MondenMel B a ajuns de urgență la spital cu coastele rupte! Operația a durat 3 ore

Cântăreața Mel B a ajuns de urgență la spital cu două coaste rupte și o mână secționată, în urma unui...163

11 dec 18:52MondenJennifer Aniston, mărturisiri surpriză despre mariajele sale cu Brad Pitt şi Justin Theroux: "Ştii ce, asta înseamnă ochelari de cal"

Actriţa americană Jennifer Aniston a declarat într-un interviu recent că mariajele sale cu actorii Brad Pitt şi...226

11 dec 00:00MondenAnimaţia Disney "Ralph Breaks the Internet" continuă să se menţină în fruntea box-office-ului nord-american

Animaţia Disney "Ralph Breaks the Internet" continuă să se menţină în fruntea box-office-ul nord-american, cu...119

11 dec 00:00MondenLeslie Stifelman, înlocuită de la conducerea musicalului „Chicago“ în urma unui scandal de sinucidere

Leslie Stifelman, directoarea muzicală a producţiei de succes de pe Broadway 'Chicago', a fost înlocuită după ce...124

11 dec 00:00MondenO expoziţie Game Of Thrones îşi va deschide porţile în primăvara lui 2019 la Belfast

O expoziţie importantă Game Of Thrones îşi va deschide porţile la Belfast în primăvara lui 2019, potrivit Press...111

Mapamond
11 dec 00:00MapamondBrexit: Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze backstop-ul, anunţă un oficial britanic

Premierul Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze aşa-numitul ''backstop'' pentru Irlanda...122

11 dec 00:00MapamondTrump afirmă că plăţile pentru cele două femei care susţin că au avut relaţii cu el au fost legale

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că plăţile efectuate în timpul campaniei din 2016 pentru două...152

11 dec 00:00MapamondUngaria: Opoziţia parlamentară anunţă că va obstrucţiona votul la 'legea sclaviei'

Opoziţia din parlamentul ungar a anunţat luni că va obstrucţiona un vot final la proiectul de lege care...123

11 dec 00:00MapamondUE nu adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei, ci doar măsuri împotriva unor ucraineni pro-ruşi

Uniunea Europeană a inclus luni pe lista ei de sancţiuni nouă reprezentanţi ai rebelilor proruşi din estul...128

11 dec 00:00MapamondMarea Britanie: May amână votul crucial din parlament privind Brexit-ul prevăzut pentru marţi

Premierul Theresa May a amânat votul crucial asupra acordului privind Brexit-ul care urma să aibă loc marţi în...139

11 dec 00:00MapamondO majoritate covârşitoare a evreilor din Europa consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii ani

Nouă din zece evrei din Uniunea Europeană consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii cinci ani în Europa,...129

11 dec 00:00MapamondIgor Dodon, suspendat pentru a cincea oară din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a preşedintelui republicii, Igor Dodon,...143

11 dec 00:00Mapamond"Vestele galbene", violenţe: Justiţia de la Paris, mobilizată pentru un număr excepţional de audieri

După violenţele din timpul manifestaţiilor "vestelor galbene", Parchetul de la Paris va revizui din nou în creştere...141

11 dec 00:00MapamondPactul global cu privire la migraţii a fost aprobat oficial la Marrakech

Pactul global cu privire la migraţii a fost aprobat oficial luni, la Marrakech (Maroc), după proclamarea verbală şi...139

11 dec 00:00MapamondMuntenegru: Sute de opozanţi pro-ruşi au purtat veste galbene

Sute de opozanţi pro-ruşi din Muntenegru au purtat duminică veste galbene, devenit simbolul tulburărilor sociale în...144

Sănătate
7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...631

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1433

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...598

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...926

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1248

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...807

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...770

19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...2867

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...1103

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...1106