REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Peste o sută de posturi vor fi scoase la concurs în Spitalul Județean Constanța

Peste o sută de posturi vor fi scoase la concurs în Spitalul Județean Constanța

Replica API 30 iulie 2018 | 00:00 541

Proiect votat în ultima ședință de Consiliu Județean Constanța

Proiect votat în ultima ședință de Consiliu Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța va face angajări, cât de curând. În urma adresei 27048/9.07.2018, transmisă de conducerea celei mai mari unități spitalicești din județul nostru către Consiliul Județean Constanța, în ședința de Consiliu Județean Constanța de vineri, 27 iulie a.c., în atenția consilierilor județeni a fost depus un proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții și organigramei a spitalului. Proiectul a fost adoptat, astfel că numărul posturilor din Spitalul Județean va crește cu 133, de la 2.855 la 2.988 de posturi.

Potrivit documentației transmise de reprezentanții spitalului, este vorba de 69 de posturi în cadrul secțiilor, „pentru activitatea spitalului finanțată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța”, solicitate pe baza referatelor de necesitate de șefii de secții, de 33 de posturi în cadrul viitorului Compartiment de îngrijiri paliative din cadrul Secției de Oncologie (cunoscut drept Casa Soarelui, de pe strada Piatra Craiului, din municipiul Constanța), trei posturi în cadrul Punctului de lucru Băneasa, ce aparține de Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD (astfel că numărul posturilor va crește la 10) – „pentru a asigura continuitatea activității medicale de specialitate”.

De asemenea, au fost aprobate patru posturi pentru Centrul de Sănătate Mintală Copii, în vederea asigurării personalului medical pentru darea în folosință a staționarului de zi.

În cele 133 de posturi sunt incluse și cele 23 de posturi pentru medicii rezidenți, repartizați în 2018 de Ministerul Sănătății să își desfășoare stagiile de rezidențiat în cadrul unității sanitare. Totodată, a fost aprobat și un post de asistent autopsier pentru Serviciul Județean de Medicină Legală.

Pe de altă parte, potrivit reprezentanților spitalului, în totalul noilor posturi vor fi scoase la concurs opt posturi de medici și 49 de asistenți medicali, dar și pentru 27 infirmiere, 7 brancardieri, 8 îngrijitoare și 11 alte posturi – registrator medical, kinetoterapeut, logoped, fizician, băieșițe, fiziokinetoterapeut.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fim seriosi acolo sa intri pentru postu de infirmiera cu diploma trebue 1500 de euro altfel nu te baga in seama ca nare locuri pentru prosti muncitori si cinstiti
2
0
De cand este director ingrijiri madam cornelia a angajat toata secta din care face parte.A umplut spitalul de feye cu baticut pe cap
3
0
Sa fim cu ochii pe madam cornelia banu sa nu angajeze iar secta din care face parte
3
2
vedeti pe cine angajati ,sa nu fure infirmierele de la pacienti.
0
0
Zic sa ii mai tempereze dnl Catalin pe asa zisi doritori de fuuuncti cumulate.Da asta sa poata profesa toti medici nu doar cei PSD-i ca domnia sa.
8
0
poate se grabeste si domnul Arafat cu legea ori la stat ori la privat, ca asa e cel mai corect
17
3
sper ca medicii care e inghesuie nu au si cabinete particulare! lacomia e mare la voi si va plangeti de salarii!
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108