REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Petiție online pentru transferul unui constănțean ars la un spital în Belgia! România nu-l poate trata!

Petiție online pentru transferul unui constănțean ars la un spital în Belgia! România nu-l poate trata!

Replica API 17 noiembrie 2018 | 23:59 307

România nu a învățat nimic după tragedia de la Colectiv! Din nou, se află în imposibilitatea de a trata persoanele cu arsuri grave pe corp. De data aceasta vorbim despre un șofer de TIR din Constanța, fost pompier, în vârstă de 44 de ani, care se luptă pentru viaţa lui pe un pat de la spitalul Floreasca, după un accident devastator: rezervorul TIR-ului pe care-l conducea a explodat! Are 50% din corp ars, iar acum așteaptă o șansă la viață. Trebuie să ajungă în Belgia pentru a fi tratat. Pentru a fi ajutat, soția, rudele și prietenii bărbatului, tată a doi copii, au inițiat o petiție și cer transferul bărbatul! ”Vă rugăm din suflet să ne ajutați într-o problemă a unui prieten, soț, tată ars într-o explozie a unui rezervor de TIR la Cernavodă. Joi, 8 Noiembrie, de Sfântul Mihail și Gavril, la Cernavodă a avut loc explozia. De acolo a fost preluat de ambulanță fără medic și dus la Medgidia. De la Medgidia, l-au trimis la Constanța cu altă ambulanță, cu medic venit de la UPU Constanța, neintubat. A ajuns în UPU Constanța în jurul orelor 00:30. Acolo a fost intubat de urgență și transferat la Floreasca București. La ora 4:30 a ajuns. Are arsuri pe partea de sus a corpului, piept, mâini, cap și căile aeriene. Nu știm suprafață exactă, pentru că prima dată medicii au zis ca e pe 50-55% din corp acum spun ca 35%. Numele victimei este Șerban Decebal Marian din Constanța, fost pompier ISU Constanta. De la Floreasca nu ni se dă acceptul pentru transfer în Belgia. Starea lui se înrăutățește! Avem nevoie de ajutor să ne susțineti: un tată are dreptul să își crească copiii, Crăciunul se apropie familia trebuie reunită! Da, pentru o șansă la viață în spitalul din Belgia!”, se arată în petiție.

Soția rănitului spune că medicii din cadrul Spitalului Florească refuză să semneze transferul, pe motiv că soțul ei poate fi tratat în România. ”Mi-am dorit să merg în Belgia. Nu contest medicii din România, dar mi-e frică de sistem, de ce va urma. Mi-au spus că se poate trata aici,a u refuzat să-mi dea transferul”, a spus Monica Șerban, soția fostului pompier, la Antena 3.

S-au organizat mai multe zone în Constanța, iar cei care doresc să ajute familia cu bani, vor găsi mai multe fete în zonele Universitatea Ovidius, CET, Cora-Brătianu, cofetăria Clara, Bulevardul Tomis care vor colecta donațiile. Toate sumele vor fi făcute publice. Soția are nevoie de 20.000 euro, transportul până la clinica din Belgia, dar și 100.000 de euro, spitalizarea. ”Nu am întreaga sumă de bani”, a mai spus femeia.

Bărbatul are acasă un băiețel de cinci ani și o fetiță de 11 ani.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce importanta are ca titurile sunt proprietete personala , ca are vila in Topraisar?! Oare femeia aia poate vinde tot peste noapte? Banii sunt necesari acum nu peste cateva luni cand se vor vinde. Unii vorbiti fara sa ganditi! Asa sa va dea Dumnezeu , dupa suflet!
0
0
Sa votam sa-l salvam caci nevasta isi apara TIR-ul proprietate persoana, vila din Topraisar si toata agoniseala bagand la iniantare bietii copilasi, de parca ar fi singurii sarmani de pe pamant. Uite asa Consiliul Judetean arunca bani in vant pentru o cauza de utilitate deloc publica. Curtea de Conturi, DNA, SRI dormiti linistiti.
3
0
sanatate multa.
1
0
Suciule,sa iti bagam muie frustratule si cand o sa iei foc sa te stingem cu kerosen,labar trist ce esti!
1
1
sa confirme cineva cum a verificat victima volumul de lichid ramas in rezervor, inainte de alimentare, intr-o benzinarie: cu bricheta.
6
2
Nu vreau sa comentez.
1
0
Suciule esti un frustrat
5
1
Prin Petitieonline am initiat o campanie Da pentru Viata va rugam semnat si distribuiti.
5
0
Aici e vorba de viata unui om si voua va arde de glume. Rusine.
5
0
Suciule, ma bag si eu la blonda, ii ofer un abonament gratuit la salonul meu de masaj si bronzare. Sa se mentina in forma !
1
6
Cretinule , era angajat in momentul in care s-au dat acele concursuri si nu a fost dat afara , si-a dat demisia pentru a se ocupa de afacerile lui. Iar aia buna care isi va gasi alt fraier se lupta cu toata lumea pentru el!
8
3
Ce va place sa mancati rahat,de aia traim vremurile astea,ca suntem rai. Omul e pe patul de moarte ce conteaza daca a dat spaga sau nu. Ce legatura are ca i-a explodat rezervorul cu faptul ca a fost pompier,idiotule. Si tata e sofer profesionist de 40 de ani si mecanic totodata ,si acum ceva ani i-a luat foc rezervorul pe drum,noroc ca a vazut ca altfel... si sa stii ca nu a fost din vina lui. Habar nu aveti cu ce se mananca soferia si ce sacrificii implica si mancati rahat aiurea.
10
2
Pai daca a fost pompier si nu mai este inseamna ca e din aia dati afara ca au dat spaga in 2007 sau 2006. Adica aia din cauza carora noi nu ne am putut angaja pe merit. Adevarul e ca e meserias nu gluma daca i a explodat chiar lui rezervorul va dati seama ce pompier profesionist era. Buna gagica din poza da se vede ca se tinea cu bani grei acum e cam naspa ca o sa gaseasca alt fraier
7
12

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920