REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Petre Daea, despre carnea crescută în laborator: Doamne ferește! Îi lăsăm pe alții să se ocupe de activitățile excentrice

Petre Daea, despre carnea crescută în laborator: Doamne ferește! Îi lăsăm pe alții să se ocupe de activitățile excentrice

Virgil STOIAN 1 decembrie 2022 | 00:00 359

Revoluția alimentară mondială este pe cale să atingă apogeul. Administrația americană pentru alimente și medicamente a anunțat că va permite unei companii californiene să preleveze celule de la găini vii. Acestea ar urma să fie crescute, ulterior, într-un laborator.

Carnea crescută în laborator este la un pas să devină realitate. Scopul acestei revoluții alimentare este de a produce un tip de carne care nu implică sacrificarea niciunui animal. La nivel mondial există peste 150 de companii de carne cultivată în laborator. Acestea sunt susținute de investiții de câteva miliarde de dolari.

Aceste informații au stârnit reacția ministrului Agriculturii din România - Petre Daea. Oficialul spune că în țara nostră nu există astfel de preocupări „excentrice”.

„Sunt preocupări de tot felul și nu îi putem opri pe oameni să se gândească și să acționeze. Eu sunt constant în abordare și consecvent în ceea ce spun, noi hrănim poporul din brazdă. Avem posibilitatea concretă de a face hrană, nu deschidem ușa laboratorului să mulgem vaca, Doamne ferește. Îi lăsăm pe alții să se ocupe de activitățile excentrice. Noi ne desfășurăm activitatea lângă animale.

Referior la interdicția de a crește porci, eu știu că nu există aceste legi. În Parlament se legiferează în folosul țării. Haideți să așteptăm, nu s-a pus o asemenea problemă, nu va dispărea porcul. Fermele mari și gospodăriile poporului vor produce în continuare”, a spus Petre Daea, miercuri seara, la Realitatea PLUS.

Specialiști spun că va mai dura, însă, câteva luni până când carnea crescută în laborator va ajunge în supermarketurile din SUA. Fiecare produs trebuie să fie aprobat de autorităţile de reglementare, iar compania care produce carnea trebuie să mai obţină acceptul departamentului american al agriculturii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212