REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Petrescu (MCSI): România susţine dezvoltarea şi inovarea în agricultură şi cultură, dar şi implicarea femeilor în economia digitală

Petrescu (MCSI): România susţine dezvoltarea şi inovarea în agricultură şi cultură, dar şi implicarea femeilor în economia digitală

Replica API 10 aprilie 2019 | 00:00 262

Alexandru Petrescu

România sprijină dezvoltarea şi inovarea în domeniul agriculturii şi culturii, precum şi participarea femeilor în economia digitală, a declarat, marţi, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, la cea de-a treia ediţie a evenimentului Digital Day, organizat marţi la Bruxelles de Comisia Europeană, în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

"România semnează astăzi (marţi, 9 aprilie 2019, n.r.) toate cele trei declaraţii, alături de alte state membre, angajându-se ferm să sprijine acţiunile de dezvoltare şi inovare pentru modernizarea sectorului agricol, digitalizarea patrimoniului cultural şi susţinerea participării femeilor în economia digitală. Sub Preşedinţia României, Uniunea Europeană marchează cu pragmatism paşi importanţi în creşterea nivelului de digitalizare pe sectoare esenţiale ale economiei sale, cu scopul final de a creşte gradul de competitivitate la nivel global şi cu beneficii certe pentru cetăţenii şi companiile Uniunii", a susţinut Petrescu.

Potrivit ministrului de resort, semnarea declaraţiilor comune privind digitalizarea sectorului agriculturii, a patrimoniului cultural, dar şi referitor la oportunităţile pentru carierele şi studiile femeilor în domeniul digital reprezintă preocupări importante pe care România le are pe agenda Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene.

"Prin semnarea Declaraţiei ministeriale pe tema digitalizării în sectorul agriculturii am fost preocupat atât de productivitatea şi competitivitatea sectorului agricol, cât şi de îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de muncă pentru fermieri. Aceştia sunt esenţiali pentru economia UE având un rol vital în gestionarea resurselor naturale şi în asigurarea unei vieţi sănătoase pentru fiecare dintre noi. Prin semnarea Declaraţiei ministeriale pe tema digitalizării patrimoniului cultural am fost în primul rând preocupat de protejarea bogăţiei şi a diversităţii vastului patrimoniului cultural european, dar şi de îmbunătăţirea calităţii şi a varietăţii materialului cultural digitalizat. Aceasta este esenţială nu numai pentru noi, dar şi pentru educaţia şi cunoaşterea viitoare a copiilor şi nepoţilor noştri. Prin semnarea Declaraţiei privind femeile în digital am reafirmat importanţa acordată egalităţii de gen, dar şi a creşterii conştientizării asupra beneficiilor şi oportunităţilor enorme pentru carierele şi studiile femeilor în domeniu digital", a declarat ministrul român al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Alexandru Petrescu reprezintă România în cadrul celei de-a treia ediţii a evenimentului Digital Day, organizat marţi la Bruxelles de Comisia Europeană, în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Evenimentul din acest an vizează angajamentele comune ale statelor membre privind avansarea digitalizării patrimoniului cultural, digitalizarea agriculturii şi a zonelor rurale, precum şi încurajarea participării femeilor în domeniul digital.

Pe parcursul discuţiilor din capitala Belgiei, miniştrii de resort din statele membre vor parafa trei declaraţii menite să faciliteze progresul digital în domeniul agriculturii şi culturii şi să contribuie la îmbunătăţirea statusului femeilor în domeniul IT&C. De asemenea, aceştia vor discuta despre progresul înregistrat de la semnarea Declaraţiei pe inteligenţă artificială, în special Coordinated Action Plan on Artificial Intelligence, precum şi aspecte legate de etică.

Cele trei documente ce urmează a fi parafate şi de către România sunt: Declaration on "A smart and sustainable digital future for European agriculture and rural areas' (sprijin pentru acţiunile de cercetare, dezvoltare şi inovare care au ca scop modernizarea sectorului agricol prin utilizarea noilor tehnologii), Declaration of Cooperation on Advancing Digitisation of Cultural Heritage (acţiuni de digitalizare a patrimoniului cultural), respectiv Declaration of Commitment on Women in Digital (WiD). Conform statisticilor oficiale, femeile reprezintă 52% din populaţia europeană, dar cu toate acestea doar 15% din locurile de muncă din domeniul IT&C sunt ocupate de către acestea.

Prima ediţie a Digital Day a avut loc pe data de 24 martie 2017, la Roma, şi s-a desfăşurat în contextul aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

Cea de-a doua ediţie a acestui eveniment a fost organizată la Bruxelles, în data de 10 aprilie 2018, sub auspiciile Preşedinţiei bulgare la Consiliul Uniunii Europene.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212