REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pictura murală de pe parcarea supraetajată a Spitalului Județean stârnește controverse! Video

Pictura murală de pe parcarea supraetajată a Spitalului Județean stârnește controverse! Video

Valentina CAMARA 25 octombrie 2022 | 00:00 4443

Primăria Municipiului Constanţa este principalul sponsor al proiectului "#ComeToSEAus 2.0", organizat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT CT) pe fonduri nerambursabile. Aceștia au inaugurat duminică, 23 octombrie, proiectul pereților pictați care are la bază principalul scop de a revitaliza imaginea orașului. Constănțenii sunt de altă părere și nu văd cu ochi buni această investiție, considerând că nu era momentul pentru un astfel de proiect.

Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța continuă programul  ComeToSEAus 2.0, prin proiectul pe WALL – Festival de Artă Urbană, principalul scop conform organizatorilor fiind revitalizarea imaginii orașului în strânsă legătură cu exprimarea creativității în spațiul public.

Conform proiectului șase pereți  au fost selectați în Constanța și vor prinde culoare cu ajutorul unora dintre cei mai buni artiști vizuali.

Care sunt zonele unde vom avea picturi murale

Zonele vizate unde au fost realizate picturile sunt: parcarea supraetajată din proximitatea Spitalului Județean Constanța, zona Portului Turistic Tomis și zona hotelului Continental.

Comunitatea constănțeană a fost așteptată la inaugurarea pereților duminică, 23 octombrie, când picturile au prins viață simultan cu ajutorul unui spectacol de videomapping.

Constănțenii însă nu au primit cu brațele deschise aceste picturi pe pereți considerând că nu de picturi are nevoie Constanța acum.

Ce părere au constănțenii!

Aceștia și-au exprimat liber părerile, considerând că pictura este... ceva dur la adresa oamenilor veniți totuși în suferință la spital: ”Sincer, când au început pictura, părea că vor face o măicuță...o femeie... ceva blând... Zilele trecute am văzut lucrările avansate...mâinile roșii...coarne...nici măcar nu am reușit să privesc toată pictura, în condițiile în care în faza de început, chiar m-am oprit sa o admir. Nu credeam că așa va arata la final. Sincer sunt dezamăgită. E atâta tristețe în lume... putea fi orice care să îți creeze o iluzie de bine, de pace...Păcat!”, a declarat un constănțean.

”Dacă și din asta se mai face mare tragedie... e clar că orașul ăsta nu mai are nici o șansă. Trebuia să lase betoanele cum erau, că arată mai bine”, a mai spus alt cetățean.

”Altceva nu au găsit de pictat? Chiar nu se satură nația asta de pupat oase și lins icoane, vor picturi cu maici și taici și pe pereții clădirilor ?!?!?!”, au mai declarat alți oameni pe rețelele de socializare.

Proiectul "#ComeToSEAus 2.0" este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi organizat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanţa (FONT CT), totodată, este un proiect de interes general finanțat din fonduri nerambursabile. La finanţarea publică se adaugă şi un important aport financiar rezultat din contribuţie proprie şi din sponsorizări ale partenerilor.

În schimb, în Timișoara picturile murale sunt la mare căutare făcând din clădiri, adevărate atracții turistice.

Aici, turiștii redescoperă orașul cu un alt aer plin de culoare, de creativitate, de nou, de libertate. Picturile murale sunt desfășurate pe sute de metri pe căminele din Complexul Studențesc.

Turul începe pe Aleea Studenților apoi continuă pe Strada Aurelianus și Alexandru Vaida-Voievod care spune o adevărată poveste din istoricul, specificul și spiritul Timișoarei.

Valoarea totală a proiectului din Constanța este: din finanțare publică: 209.940 lei; Proiect: Pe Wall – Festival de Artă Urbană; Valoarea totală a proiectului din finanțare publică: 90.184 lei.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In cautare de elemente electorale care sa acopere esecul primarului si consiliului local sa imbunatateasca calitatea vietii constantenilor fac artificii din astea. Constantenii blesteama primarul si consiliul local in fiecare zi. O adunatura de jmekeri ocupati cu afacerile personale isi bat joc de constanteni.
12
3
Iti vine sa versi putin dar intorci capul si totul e bine!
11
5
Picturi horror intr-un oras horror!
13
4
Urâte is
9
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108