REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pieţarii din Tomis 3 se plâng că evazioniştii le fură pâinea de la gură! Video

Pieţarii din Tomis 3 se plâng că evazioniştii le fură pâinea de la gură! Video

Replica API 14 mai 2022 | 00:30 2583

Piața Tomis 3 din Constanța este ”renumită” pentru vânzarea ilegală a legumelor și fructelor, dar și a hainelor, la colț de stradă. Comercianţii care au actele în regulă se plâng de faptul că le este furată pâinea de la gură de către aşa-zişii evazionişti, dar susţin şi faptul că muşteriii au început să se împuţineze.

Drumurile de acces, dar şi aleile din zona Pieţei Tomis 3 sunt invadate zilnic comercianţi ambulanţi care vând articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi legume şi fructe. Vânzătorii din piaţă spun că trec printr-o criză considerabilă, cauza principală fiind clienții care ”dispar” pe zi ce trece, dar și vânzătorii de pe trotuar şi alee care aleg evaziunea fiscală, majoritatea practicând această ”meserie” fără a deține autorizaţii pentru a-şi vinde marfa. Această problemă a fost adusă în atenţia autorităţilor de nenumărate ori, chiar de către tarabagii. Însă, ”încăpățânarea” acestor cetățeni este tot mai mare pe zi de trece din cauza ”sărăciei”.

Dacă vorbim despre comercianții din piață care au autorizații și plătesc locul unde plasează taraba, dezamăgirea acestora, pe lângă lipsa clienților, și, respectiv, a profitului, este în strânsă legătură cu nemulțumirea privind acțiunile colegilor de a vinde produsele respective atât în interior, plătind toate taxele necesare, dar și afară, făcând evaziune fiscală și, automat, un profit mai mare.

”Aici n-are ce să ne ia, plătim taxe, chirie… colegii vin aici, își iau măsuța și produsele pe care le vând, apoi pleacă afară cu sacoșa, vinde și se întoarce înapoi aici… De aici pornește totul ” , a declarat pentru Replica Constanța un bărbat care lucrează în domeniul acesta de ani de zile.

Video:

Însă, după ce Replica Constanța a luat la pas zona pieței, a observat neajunsuri și de o parte și de alta a taberei… Cei care preferă evaziunea fiscală sunt controlați de Poliția Locală, li se confiscă marfa, iar profitul este foarte mic față de anii trecuți.

”Nu ne dă voie să vindem aici… ne amendează, ne confiscă marfa, o calcă în picioare… Diferența față de anii trecuți este foarte mare. Unde să mă angajez? Nu mă angajează nimeni la 62 de ani… Sunt foarte dezamăgită. Lucrez în acest domeniu de când a murit soțul meu, de acum doi ani…” , a adăugat femeia pentru ziarul Replica.

Problema vânzării de produse prin prisma evaziunii fiscale ar putea fi rezolvată, dar este nevoie și de spiritul civic al fiecărui vânzător.

Precizăm că acţiunile de control vor continua.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toit sunt din piata sunt dimineata in targul de legume fructe de pe varianta ,de acollo "'produc '" ce se vinde pe tarbe niste bisnitari de joasa speta, o sa vedeti pe tarabe banane si portocale produse de ei in fundul curtii.
0
0
Cele mai scumpe produse, sunt de la taranii romani. De aceea nu cumpar niciodata de la ei, sunt exagerati!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218