REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Plaja Corbu, alternativa fiţelor din staţiunea Mamaia

Plaja Corbu, alternativa fiţelor din staţiunea Mamaia

Replica API 17 iunie 2013 | 00:00 454

Varianta liniştită a litoralului românesc: fără şampanie scumpă şi fără animatoare pe plajă

Varianta liniştită a litoralului românesc: fără şampanie scumpă şi fără animatoare pe plajă

Tendinţele par a se schimba. Cu toate că numărul de turişti a depăşit aşteptările în minivacanţa dintre 1 şi 8 mai, din ce în ce mai multe persoane doresc să meargă pe plaje cât mai retrase, fiind sătule de aglomeraţia şi fiţele din staţiunile cu renume. Să nu credeţi cumva că este vorba de persoane trecute de prima tinereţe, ci vorbim chiar despre tineri care în mod normal s-ar orienta spre cluburi şi petreceri pe plajă. Deşi nu beneficiază de o promovare intensă, plaja Corbu este o locaţie ideală pentru multe persoane sătule de "distracţia" din staţiuni şi preferă să vină an de an aici.

"În primul rând îmi place că această plajă este izolată. Este perfectă pentru mine. Cred că este a doua oară în ultimii 3 ani când am venit şi nu s-a schimbat nimic. Plajele din staţiunile româneşti sunt complet inacceptabile, preţurile sunt foarte mari, lumea foarte multă, nu îmi place deloc. În Vamă şi 2 Mai este foarte multă lume, dar este altă atmosferă. Raportul calitate-preţ este execrabil, este convenabil pentru mine aici, doar că sunt din Bucureşti şi este distanţa de 250 de km, dar nici nu merită discutat despre aşa ceva. Şanse teoretice să ajungem la nivelul de turism al vecinilor sunt foarte mari, dar practic nu cred că se va întâmpla aşa ceva, fiindcă trebuie să existe o voinţă la nivel naţional, începând de la modificarea legilor şi aşa mai departe", a precizat Dilek Ergut. Şi tot el este de părere că: "Străinilor le place toată povestea cu femeile, cu băutul pe plajă, cu discotecile acelea de fiţe. Din punctul meu de vedere, singurul avantaj este Delta, care e într-adevăr specială şi nu o poţi avea nicăieri şi Vama care îţi oferă un anumit gen de distracţie, dar în rest, nu văd nici un punct bun la acest litoral. Muzica pe plajă mi se pare o prostie, nu văd sensul de a da la maxim muzica pe plajă".

"Litoralul românesc nu beneficiază de o promovare la modul cel mai serios"

Turiştii care aleg să vină într-o zonă care face parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării vin să se relaxeze pe o plajă sălbatică, unde nu există şezlonguri, cocktail-uri şi şampanie scumpă. "Turistul care alege să vină pe plaja Corbu este mai aparte, care a fost vitregit de Vama Veche. Este o plajă mai sălbatică, mai virgină, şi omului îi place să se simtă aici liber. Dacă vrea hoteluri de 5 stele şi fiţe în cluburi, poate să meargă în Mamaia. Dacă alege sălbăticia, alege să vină cu soţia şi copiii, să facă un grătar, plaja Corbu şi Vadu sunt cele mai potrivite, sunt plaje libere. Litoralul românesc nu beneficiază de o promovare la modul cel mai serios, frumuseţile litoralului ar trebui promovate mai mult. Am fost şi pe la bulgari şi nu este atât de lăudabil. Dacă tot se face comparaţie între litoralul românesc şi bulgar, de ce nu se face comparaţie între cherhanale, ale lor şi ale noastre. Totdeauna se face comparaţie între cherhanaua bulgărească şi staţiunea Mamaia, ca preţuri", a declarat, pentru "Replica", Stelian Murariu. Pentru a arăta că litoralul nu înseamnă doar muzică în boxe, fiţe pe plajă şi distracţie cu mult alcool, actorul Stelian Murariu, ne precizează şi investiţiile făcute în zonă, dar şi preţurile pentru o noapte de cazare. "Un investitor a făcut aici 40 de camere, nu a ieşit din peisaj, este un peisaj rustic, este foarte frumos înăuntru. Gradul de ocupare este în acest weekend peste jumătate. Preţurile sunt în regulă, 50 lei la căsuţele cu paturi învelite cu stuf şi 85 lei la cele cu baie în cameră, iar unele apartamente care au şi jacuzzi costă 160 lei", a mai adăugat Murariu, referindu-se, desigur, la investiţia făcute chiar de el în zonă.

"Şi dacă aş avea câteva milioane de euro, tot la Corbu aş veni"

Afirmaţia îi aparţine unui turist venit din Buzău, care pur şi simplu s-a îndrăgostit de acest loc. De când a descoperit plaja Corbu, vine aproape week-end de week-end şi, după satisfacţia cu care vorbea, cu siguranţă va veni şi de acum încolo. "Şi dacă aş avea câteva milioane de euro, tot la Corbu aş veni. Lux am şi acasă, nu-mi trebuie să mă duc la hoteluri de 5 stele, este o plăcere să stau seara la un grătar aici, e de vis. Nu vin o dată pe an aici, vin în fiecare weekend. Înainte să vin aici, mă duceam între Eforie Sud şi Nord", a spus Marian Roman.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212