REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Plajele de pe insula Sardinia, în pericol de dispariţie. Turiştii fură nisip şi îl vând pe internet

Plajele de pe insula Sardinia, în pericol de dispariţie. Turiştii fură nisip şi îl vând pe internet

Replica API 26 august 2021 | 01:26 1190

Turiştii care merg în Italia, pe insula Sardinia, au căpătat un obicei ciuidat: pleacă acasă cu tot cu nisip. Obiceiul bizar se întâmplă în Sardinia care are una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Acolo, de câţiva ani, oamenii pleacă cu nisipul după ei, potrivit theguardian.com.

Turiştii, fie că vor pur şi simplu să se ducă cu nisipul acasă, să-şi decoreze acvariul sau să-l vândă pe internet, riscă amenzi deloc mici. Şi aşa, în ciuda sancţiunilor pe care le iau, de ordinul a câteva mii de euro, turiştii nu renunţă la acest obicei.

Amenzile pentu cei care pleacă cu nisip ajung la 3.000 de euro

Autorităţile vorbesc deja despre "hoţii de nisip" şi atenţionează că unele plaje ar putea chiar să dispară din această cauză. Sau, dacă nu dispar, devin mai puţin plăcute, astfel că numărul turiştilor poate scădea.

La sfârșitul lunii iulie, un localnic a surprins un cuplu în timp ce umplea o sticlă cu nisip, motiv pentru care a alertat autoritățile.

"Când au sosit polițiștii, cuplul a negat acest lucru și chiar a încercat să ascundă sticla sub un prosop de plajă", a declarat Andrea Abis, primarul orașului Cabras.

Cuplul a fost amendat pe loc cu 1.000 de euro, însă, în fiecare vară situația se repetă de multe ori. Amenzile pentru astfel de fapte încep de la 500 de euro și ajung la 3.000 de euro. Chiar şi aşa, autoritățile nu reușesc să scape de acest fenomen.

Un alt exemplu este cel al unui cuplu francez care în 2019 a vizitat Sardinia şi a fost prins cu 40 kg de nisip în portbagajul SUV-ului. Poliția a descoperit nisipul înghesuit în 14 sticle de plastic luate de pe o plajă din Chia, sudul Sardiniei.

Unii îşi pun nisipiul în acvariu, alţii îl vând pe internet

"Acesta a fost cel mai uimitor caz de până acum. Cuplul și-a dorit nisipul pentru a decora acvariul", a declarat Carlo Lazzari, comandantul grupului de poliție financiară din Olbia.

În unele cazuri, autoritățile găsesc sticle de nisip în bagajele călătorilor care doresc să revină acasă. Pe lângă controale, echipa urmărește, de asemenea, site-uri unde se vinde nisip.

"Există o piață online adecvată și cererea este mare pentru nisipul din Sardinia. Majoritatea cumpărătorilor sunt colecționari de nisip", a spus Lazzari, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
noi nu ne vindem tara...cum sa crezi asta ?
1
0
cit de timpit sa fii ca sa colectionezi nisip?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212