REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Plajele din Mamaia şi Năvodari sunt pregătite de sezonul estival, cu gunoaie! Video

Plajele din Mamaia şi Năvodari sunt pregătite de sezonul estival, cu gunoaie! Video

Replica API 26 februarie 2022 | 00:06 1246

Plajele din Constanța sunt afundate în gunoaie. Coșurile de gunoi ori sunt invizibile pentru unele persoane, ori prezintă un obiect ce trebuie distrus. Imaginea gunoaielor de pe litoralul românesc s-a încadrat în tablou și trece neobservată de trecători. Oare?!

Municipiul Constanța este cunoscut ca fiind punctul de atracție pentru toți turiștii ce vor să-și petreacă vacanța de vară la malul mării. An de an, sute de mii de turiști se relaxează pe plajele de pe litoralul românesc. După ce vara se sfârșește, plajele capătă un peisaj melancolic, fiind vizitate de câteva persoane pe zi.

Problema constă în ceea ce oamenii lasă în urma lor. Gunoaiele aruncate la întâmplare pe nisipul proaspăt așezat, întristează și mai tare peisajul.

Pe lângă faptul că fiecare aruncă resturile unde vrea, coșurile de gunoi nu trec nici ele neobservate. Mai toate sunt rupte sau stricate.

Pe lângă resturi de ţigări şi coji de seminţe și ambalaje, pe plaje au apărut şi măştile sanitare și șervețelele dezinfectante. Imaginile sunt desprinse parcă dintr-o groapă de gunoi. Focarul de infecție deja s-a integrat cu tabloul și trece neobservat de ochii trecătorilor.

Ceea ce puțin oameni știu este faptul că, persoanele care aruncă deşeuri pe plajă riscă să fie amendate şi cu 1.000 de lei.

În fiecare an se oferă voluntari care să ecologizeze plajele

Amintim că cel mai murdar an a fost 2019, când după sezonul estival au fost adunate aproape 33.000 de gunoaie de pe plaje. Asta în condiţiile în care ecologiştii monitorizează doar 50.000 de metri pătraţi de nisip, care înseamnă sub 2% din suprafaţa litoralului. Cele mai murdare plaje, potrivit voluntarilor, sunt în Constanța, Mamaia, Năvodari şi Eforie.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Solutii:mancati mai putine cacaturi...la fiecare descalecare a turistului pi litoral asta isi cumpara alti papucei ,colacele...etc,iar acestea sfarsesc prin afi azvarlite te miri unde
0
0
navodari are si gaze proaspete de la midia.betoane,cimemt,pomii taiati de polaris,va simtiti ca acasa,in zabrauti!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272